حجم آب سدالغدیر ساوه بعد از ۲۰ سال به تراز نهایی رسید


حجم آب سدالغدیر ساوه بعد از 20 سال به تراز نهایی رسید

استاندار مرکزی گفت: سال‌های گذشته ذخیره آب سد ۴۰ تا ۵۰ میلیون مترمکعب بود، ولی خوشبختانه طی دو سال اخیر ظرفیت سدهای استان پر است و بعد از ۲۰ سال سدهای ساوه پر و سرریز شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساوه، سیدعلی آقازاده ظهر امروز در جلسه شورای حفاظت آب در شهرستان ساوه با اشاره بر ضرورت مدیریت آب اظهار داشت: به لطف الهی در دو سال اخیر شاهد افزایش حجم سدالغدیر بعد از 20 سال بودیم و آب به تراز نهایی رسید که هم اکنون 270 میلیون مترمکعب در مخزن سد ذخیره داریم.

وی افزود: تا دو سال آینده مصارف شرب و کشاورزی تامین است، شورای حفاظت استان به صورت مشترک برای تامین آب شرب و کشاورزی در سال زراعی تا پایان تابستان تصمیم‌گیری می‌کند.

استاندار مرکزی تصریح کرد: سال‌های گذشته ذخیره آب سد 40 تا 50 میلیون مترمکعب بود، ولی خوشبختانه طی دو سال اخیر ظرفیت سدهای استان پر است و بعد از 20 سال سدهای ساوه پر و سرریز شد، قدردان این نعمت الهی هستیم ولی با توجه به منابع آبی محدود کشور باید آینده‌نگری داشته باشیم.

آقازاده بیان کرد: حفاظت از منابع آب سیاست کشور است، در کشور مشکل منابع آبی داریم، استان مرکزی یکی از استان‌های نسبتا خشک است، حدود 70 تا 80 دشت در استان داریم که در بیشتر آنها با مشکل منابع آب مواجه هستیم ولی این مشکل در دشت‌های ساوه و زرندیه بیشتر محسوس است.

وی خاطرنشان کرد: درحال حاضر 268 میلیون مترمکعب در پایان فصل پاییز در سد الغدیر ساوه داریم، مصوبه ما این است که مازاد آن که 118 میلیون مترمکعب است برای مصارف آب شرب و کشاورزی اختصاص یابد که از این میزان 20 میلیون مترمکعب برای مصارف شرب روستایی و شهری اختصاص داده شود، در حوزه روستایی براساس نظر شورای تامین استان برنامه‌ریزی شود و 98 میلیون مترمکعب نیز به حوزه کشاورزی تا پایان فصل پاییز اختصاص داده شود و 150 میلیون مترمکعب نیز درپایان فصل پاییز ذخیره داشته باشیم.

استاندار مرکزی ادامه داد: با غیرفعال کردن چاه‌های کشاورزی، منابع آبی مدیریت شود، به هر میزان که صرفه جویی داشته باشیم می‌توانیم آب پس‌انداز و ذخیره کنیم.

آقازاده عنوان کرد: در دو سال اخیر بیش از 45 میلیون مترمکعب آب از منابع آبی برداشت نشده که این به نظر می‌رسد که باید افزایش امیدوار‌کننده‌ای را در منابع آبی زیرزمینی شاهد باشیم قطعا افزایش ارتفاع سطح آب و مطلوب شدن وضعیت منابع آبی زیرزمینی از نتایج این اقدام ارزشمند است که در صورت ادامه این روند دشت ساوه و زرندیه را از این بحران عبور می‌دهد.

انتهای پیام/716/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon