تدابیر کرونایی کشورهای عربی در ماه مبارک رمضان


تدابیر کرونایی کشورهای عربی در ماه مبارک رمضان

کشورهای عربی منطقه تدابیر کرونایی خاصی را در ماه مبارک رمضان برای جلوگیری از شیوع این بیماری در دستور کار خود قرار داده‌اند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از سایت الخلیج آنلاین، با شروع ماه مبارک رمضان کشورهای حوزه خلیج فارس اقدامات پیشگیرانه خود را برای جلوگیری از شیوع کرونا تقویت کردند و تجمعات مذهبی را کاهش دادند. مسلمانان از ادای حج عمره به دلیل منع عربستان سعودی به علت شیوع کرونا، محروم شدند، شهروندان کویتی تا پایان ماه مبارک رمضان باید از اقدامات منع آمد و شد پیروی کنند و حکومت قطر نیز تصمیم به کاهش قیمت کالا و مواد غذایی در ماه مبارک رمضان گرفت. ماه مبارک رمضان در سال 2020 به دلیل وجود ویروس کرونا که 5/2 میلیون نفر از ملت‌های جهان را درگیر کرده و سهم کشورهای خلیجی از این ویروس 32 هزار مبتلا می باشد، استثنایی خواهد بود.

اقدامات دولت قطر

در تاریخ 17 آوریل سال 2020 ، وزارت تجارت و صنعت قطر طرح «تخفیف کالاهای مصرفی» در ماه رمضان را راه اندازی کرد که از 18 آوریل تا پایان ماه رمضان بیش از 500 کالا با هماهنگی عمده فروشان با تخفیف به فروش می‌رسد.

این طرح شامل کلیه کالاهای ضروری از جمله آرد، شکر، برنج، ماکارونی، مرغ خام ، روغن ، شیر ، و سایر کالاها و مواد غذایی و کالاهای غیرغذایی مهم در طول ماه مبارک رمضان است.

قطر در عین حال ممنوعیت تجمع در ماه مبارک رمضان و ممنوعیت سفرهای خارجی و بسته بودن مساجد را تمدید کرده است.

تدابیر کویت

در تاریخ 20 آوریل ، دولت کویت از تمدید ممنوعیت جزئی آمد و شد در نقاط مختلف سراسر کشور خبر داد و تصمیم گرفت برای مقابله با ویروس کرونا تعطیلات رسمی کشور را تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه دهد. «طارق المظارم» سخنگوی دولت کویت بیان کرد: شورای وزیران، اقداماتی مبنی بر کاهش ساعت کاری را تصویب کرد، بنابراین ممنوعیت رفت و آمد از اول ماه رمضان از ساعت 4 بعدازظهر تا 8 صبح خواهد بود. بر اساس این مصوبه دولت مجوز خدمات رسانی رستوران ها و مراکز خرید را از 5 عصر تا 1 صبح می دهد.

دولت همچنین تصمیم گرفت تا پایان ماه مبارک رمضان ، به تعلیق فعالیت موسسات دولتی ادامه دهد.

دولت عمان

دولت عمان برای جلوگیری از ویروس کرونا از ادامه بسته شدن مساجد و ممنوعیت هرگونه تجمعات در ماه مبارک رمضان و تعطیلی پایتخت خبر داد و کابینه علاوه بر فعالیت‌های گروهی، ورزشی ، اجتماعی و فرهنگی تصمیم به جلوگیری از هرگونه تجمعات در ماه رمضان ، از جمله نماز تراویح و افطاری دادن در مساجد، برپایی چادرهای مناسبتی در ماه رمضان در اماکن عمومی گرفت.

اقدامات عربستان سعودی

در تاریخ 21 آوریل ، وزارت کشور عربستان سعودی عبور و مرور را در برخی مناظق از9 صبح تا 5 بعد از ظهر اعلام کرد. خبرگزاری رسمی سعودی به نقل از یک منبع امنیتی گفت: به ساکنان شهرها و فرمانداری ها که مقررات منع آمد و شد در آنها اعمال می شود، از 9 صبح تا 5 عصر به افراد تنها برای تامین نیازهای ضروری و بهداشتی اجازه رفت و آمد داده می شود. در تردد با خودروها نیز علاوه بر راننده تنها یک نفر می‌تواند در خودرو حضور داشته باشد.

در تاریخ 22 آوریل ، مدیریت مسجدالحرم و مسجد النبی در عربستان سعودی اعلام کرد که«ملک سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه سعودی، تصمیم به برپایی نماز تراویح در مسجدالنبی و مسجد الحرام گرفته که این نماز در این مساجد کوتاه‌تر برگزار می‌شود.

«شیخ عبد الرحمن السودایی» رئیس امورات عمومی مسجد الحرام و مسجد النبی (ص) تأکید کرد: اقدامات پیشگیرانه برای کاهش نمازگزاران، اتخاذ شده است

امارات و بحرین

دفتر فتوای شرعی امارت متحده عربی در 19 آوریل اعلام کرد که افراد سالم مجاب به روزه گرفتن هستند، اما کادر پزشکی که در مواجهه با بیماری ویروس کرونا خط مقدم هستند، می توانند روزه نگیرند.

دولت به دنبال این اقدامات برای جلوگیری از شیوع کرونا، ادامه تعلیق اجرای نماز در همه مکان های عبادی ، از جمله مساجد را تصویب کرد.

بحرین نیز تصمیم گرفت مسجد جامع الفاتح در پایتخت منامه با حضور سخنرانان و تعداد محدودی از نمازگزاران برای نماز جمعه ، نماز تراویح و نماز عصر بازگشایی شود و همچنین تصمیماتی مبنی بر آغاز کار تجاری و صنعتی با رعایت نکات بهداشتی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی اتخاذ شد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon