محسنیاژهای در اراک: حوادث اخیر پوشالی بودن و عجز بسیاری از مدعیان قدرت در دنیا را عیان کرد
معاون اول قوه قضاییه گفت: حوادث اخیر پوشالی بودن و عجز بسیاری از مدعیان قدرت در دنیا را عیان ساخت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، حجتالاسلام غلامحسین محسنیاژهای دقایقی پیش در آئین تکریم و معارفه رئیس کل دادگستری و رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان مرکزی با اشاره به پیش رو بودن ماه رمضان اظهار داشت: ماه شعبان رو به پایان است، ماهی که خداوند به آن و به انسانها عنایت خاص داشته، در این ماه ما انسانهت مشمول عنایت پروردگار بودیم و انشاءالله بهره هم بردهایم، از خداوند میخواهیم که اگر تا امروز بر گناهانمان قلم عفو نکشیده در این زمان باقیمانده مورد عفو پروردگار قرار بگیریم تا با طهارت و پاکی وارد ماه مبارک رمضان شویم.
وی افزود: از ابتدای ماه شعبان تاکنون از خداوند خواستهایم که با دلی خوب و پاک و بدون قل و غش وارد ضیافتالله شویم، در ماه رمضان دعاهایمان متفاوت از اوقات دیگر است چراکه عنایت خداوند در این ماه ویژه بوده و خاص است و انشاءالله بتوانیم با جانی پاک و پاکیزه وارد این ماه شویم.
معاون اول قوه قضائیه تصریح کرد: تقدیر الهی در این مقطع به گونهای رقم خورده که جهان درحال تجربه اتفاقی جدید است که شاید چنین واقعهای را در طول تاریخ تجربه نکرده باشد یا کمتر اتفاق افتاده باشد.
محسنیاژهای بیان کرد: اتفاقی که سبب تعطیلی همه مساجد، حتی مکه مکرمه و مسجدالحرام شده باشد را بنده در جایی نخوانده و ندیدهام، از طرف دیگر اتفاقی که رخ داده که یا کمنظیر بوده و یا بینظیر است دنیا و نگاهمان به دنیا را متحول ساخته است و پوشالی بودن و عجز بسیاری از مدعیان قدرت یا به ظاهر قدرتمندان را به تصویر کشیده است.
وی ادامه داد: در گذشته وقتی از عظمت خداوند و عجز انسان میخواستیم صحبت کنیم بحث نمرود را بیان میکردیم که با آن ادعا که تا ادعای خدایی هم پیش رفته بود چگونه با یک پشه از پای درآمد امروز اما میبینیم انسانهایی که ادعاهای فراوان دارند و برخی از به ظاهر قدرتمندان که سلاح، اطلاعات و احیانا ثروت و غیره دارند و فخر میفروشند به چه عجزی وادار شدهاند نه با پشه بلکه توسط ویروسی که با چشم دیدنی نیست و حتی هنوز ماهیت، نحوه مقابله و داروی آن شناخته نشده است.
معاون اول قوه قضائیه عنوان کرد: این ویروس میکروسکوپی اکنون مدعیان قدرت را به زانو درآورده کسانی که تا کمتر از دو ماه پیش چه ادعاهایی داشتند اما امروز در تامین نیازهای اولیه خود درماندهاند، به طوری که همین کشورهای پرمدعا امروز به سبب برخورداری از ماسک به سرقت آشکارا از یکدیگر پرداختهاند.
محسنی اژهای افزود: در واقع این مدعیان قدرت در تامین مایحتاج اولیه زندگی خود در برابر چشم مردمانشان واماندهاند و امروز کشوری که به جمعیت، قدرت، ثروت و اطلاعات خود میبالید عاجز است.
وی تصریح کرد: با این اوصاف، جمهوری اسلامی با همه محدودیتها و فشارهایی که در طول بیش از 40 سال به آن وارد کردند و 40 سال علیه آن نقشه کشیدند و توطئه کردند و تمام تحریمهای علمی، اقتصادی و غیره اعمال شده بر آن و تمام فشارها و تحریمهای ظالمانه امروز از تمام آن پرمدعاها جلوتر است.
معاون اول قوه قضاییه بیان کرد: برای ما هم این مشکل به وجود آمده اما بیش از نصف مبتلایان بهبود یافتند و وقتی آمارها را نگاه میکنیم میبینیم که ایران جزو پیشروترین کشورها در مقابله است با این ویروس است و از حدود 87 هزار مبتلایی که داشتیم بیش از 60 هزار نفر بهبود یافته که میتوان گفت نزدیک به دو سوم جمعیت مبتلایان در ایران بهبود یافته است.
محسنی اژهای ادامه داد: امروز به سمتی میرویم که در بسیاری از وسایل و تجهیزات پزشکی و دارویی نع تنها خودکفا شدهایم بلکه به دیگر کشورها سرویسدهی میکنیم.
وی عنوان کرد: عامل این موفقیتها چیزی جز روحیه تعاون، همدلی، تکیه و توکل بر خدا نیست و بیانگر توجه و عنایت ویژه الهی بر مردم این سرزمین است که با وجود تعطیلی مساجد و حرمها و مصلیها مورد لطف قرار گرفته است و وضعیتی بهتر از سایرین دارد و در واقع این لطف پرودگار به مردم شهیدپرور ایران اسلامی است که اگر دری بر روی آنها بسته شده باب رحمت دیگری بر روی آنها به لطف و عنایت خداوند باز است.
معاون اول قوه قضاییه افزود: مردم ایران در این مدت توفیق همدلی و تعاون بیشتری را پیدا کردند و همان طور که میبینید همه و همه دست در دست هم به میدان آمدهاند در واقع فرصتی پیش آمده که نه تنها ما بلکه دنیا حقیقتا بفهمد که چقدر قدرت ظاهری آن پوشالی است تا بداند که قدرت و عزت اصلی در کجاست.
محسنی اژهای تصریح کرد: خیلیها نگاه به بیرون و نگاه به کدخدا داشتند اما اکنون دیگر این بحثها نیست و این افراد متوجه شدهاند که قدرت و عزت را در جای دیگر باید جست و جو کنند .
پذیرش مسئولیت در جمهوری اسلامی برای خدمت به نظام، دین و مردم است
وی با اشاره با اهمیت مسئولیت در نظام جمهوری اسلامی بیان کرد: پذیرش مسئولیت در جمهوری اسلامی افتخار است چراکه پذیرش مسئولیت برای خدمت به نظام، دین و مردم است، امر قضا امر خطیری است و محدودیتها،مشکلات، کمبودها و سایر کاستیها هم بر مشکلات آن میافزاید و کسی که در این امر قبول مسئولیت میکند باید تنها برای خدا باشد چراکه در این مسئولیت جز خدمت به مردم و نظام منفعتی در آن نیست.
معاون اول قوه قضاییه عنوان کرد: با توجه به وجود مشکلات، مضایق و سختیها و محدودیتها اگر بتوانیم پیش برویم بسیار شیرین است، اگر مانعی نباشد که انسان هنر نکرده ، در کوران مشکلات و تیرهای سهمگینی که از هر طرف میرسد حرکت و به پیش راندن هنر است.
محسنی اژهای عنوان کرد: خوشبختانه طبق گزارشهایی که ارائه شد استان مرکزی در بسیاری از شاخصها از جمله سرمایهگذاری خارجی، اشتغال در سال 98 نسبت به سال 97 و همچنین شاخص سلامت در این مقطع وضعیت بهتری داشته که باید شاکر بود و این موفقیت جز با همدلی بین بخشهای مختلف استان محقق نشده است.
2 اولویت پیشروی مسئولان و دستگاه قضایی در کشور
وی با اشاره به وجود شخصیتی چون آیتالله دری نجفآبادی در استان مرکزی افزود: آیتالله دری نجفآبادی از لحاظ علم و منطق، اخلاص و جهاد، مجاهدت در طول تمام دوران زندگی، سادهزیستی، مردمداری و خدمت به مردم زبانزد است و در مسائل کشوری هم ورود دارند و در برخی مسائل تخصص دارند و وی زمانی که ما در حوزه قضا نبودهایم قاضی بوده و سالیانی در دیوان عدالت اداری مشغول به خدمت بوده و به عنوان دادستان کل کشور، در مجلس خبرگان، مجمع تشخیص مصلحت نظام و غیره خدمت کرده و در مسائل مختلف صاحب اختیار است که میتواند به استان کمک کند.
معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد: امسال 2 اولویت باید به طور حتم پیش رویمان باشد، یک بحث شعار سال و جهش تولید که از سوی مقام معظم رهبری که از نعمتهای بزرگ این دوران هستند با تکیه بر مطالعه، حکمت و کارشناسانه انتخاب شده و بسیار کارساز برای مقابله با دشمن و توطئههای دشمن است.
محسنی اژهای بیان کرد: باید دست به دست هم دهیم و همه بخشهای قوه قضاییه با همراهی سایر بخشها با برنامه، مجاهدت، همدلی، مشورت و اولویتبندی برای تحقق این شعار تلاش کنند، نکته مهم دیگر اینکه باید زمینههایی که این شعار را در استان تحقق میبخشد شناسایی و موانع آن را برطرف کرد و اگر لازم است از راههای میانبر استفاده کنید.
وی ادامه داد: حتی اگر لازم است برخی قوانین را که مانع تحقق این شعار هستند بهگونهای تسهیلکننده بنگریم، در جنگ اقتصادی قرار داریم یعنی شرایطی که باید در مقابل دشمن بایستیم، از این رو با قوانین حاکم در زمان صلح نمیشود پیش رفت.
معاون اول قوه قضاییه عنوان کرد: همه و همه مشورت کنید و به بحث بپردازید تا به این نتیجه برسید که ور این استان برای تحقق شعار سال مشخصا چه باید کرد.
اژهای افزود: نکته دوم اینکه این ویروس بر کل جهان و همچنین کشور ایران تحمیل شده و به دنبال شیوع آن در کشور بسیاری از مراکز، نهادها و مشاغل و فعالیتها تعطیل شده که هزینههای اضافی را بر دولت تحمیل کرده است، بنابراین اولویت بعدی باید این باشد که ضمن رسیدگی به فقرا و رعایت نکات بهداشتی به دوران پساکرونا بیندیشیم و برای آن تدبیر کنیم چون در اثر کرونا مشکلاتی به وجود آمده که باید برطرف شود.
وی تصریح کرد: باید دید چه مسائلی در اثر شیوع این ویروس اتفاق افتاده و چه هزینههایی تحمیل شده و از همین اکنون به آنها فکر کنیم و برای آن برنامهریزی داشته باشیم.
وضعیت مشکلات و اقدامات قضایی در استان مرکزی
معاون اول قوه قضاییه بیان کرد: مطالبی را که در این نشست مطرح شد یادداشت کردهام و پیگیری میکنیم، بحث مشکلات واحد تولیدی در ساوه و مشکلاتی که با بانک پارسیان دارد، بحث آذرآب، ماده 477 و غیره از جمله مباحثی بود که یادداشت شد اما باید آخرین گزارش به شکل تکمیلی ارائه شود تا بتوانیم پیگیری بهتری داشته باشیم.
محسنی اژهای با اشاره به ماده 477 ادامه داد: حتما این را مطالعه کنید و ببینید چه تعداد رای در این زمینه دارید، 477 یعنی خلاف بیّن شرع، برای مثال وجود 500 حکم خلاف بین شرع در استان باید آسیبشناسی شود که علت آن چه بوده که حکم خلاف بیّن شرع صادر شده است.
وی با اشاره به اقدامات انجامشده در قوه قضاییه گفت: در پروندههای قصاصی که عقب بودیم به روز شدیم، ماده 477 تقریبا به روز بوده و منتظر رای دیوان است.
معاون اول قوه قضاییه بار دیگر با تاکید بر آسیبشناسی در زمینه ماده 477 افزود: اینکه بگوییم حکم خلاف بیّن شرع بوده باید یک آسیبشناسی جدی شود و مشخص کنیم که مشکل کجاست، مشکل در تحقیقات بوده یا انطباق با قانون و یا مستندات و علت آن مشخص شود تا دیگر تکرار نشود.
انتهای پیام/712/ی