تالاب‌های کشور جان دوباره گرفتند / پروژه انتقال آب از زاب به دریاچه ارومیه تعطیل شد

تالاب‌های کشور جان دوباره گرفتند / پروژه انتقال آب از زاب به دریاچه ارومیه تعطیل شد

گروه استان‌ها ـ معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خوشبختانه امسال شاهد بارش‌های مناسبی در سطح کشور بوده و تالاب‌ها جان دوباره گرفته‌اند اما با این حال نباید از آب آن‌ها برای مصارف کشاورزی استفاده شود.

مسعود تجریشی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، با اشاره به اینکه دولت منابع مالی مناسبی برای پروژه انتقال آب از زاب اختصاص داده است اظهار کرد: اما در این راستا عدم مدیریت مناسب و صحیح سبب شده که نزدیک یک ماه این کارگاه تعطیل شود.

وی تصریح کرد: پروژه انتقال آب از رودخانه زاب به دریاچه ارومیه هم اکنون نزدیک 90 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در دی ماه امسال آماده بهره‌برداری می‌شود.

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه افزود: هم اکنون قسمت میانی تونل انتقال به طور کامل به پایان رسیده و هم اکنون نیز اعتبار قابل توجهی در حساب وزارت نیرو وجود دارد که باید در اختیار پیمان‌کار قرار دهد و بنابراین این پروژه هیچ مشکلی به لحاظ مالی ندارد.

تجریشی تصریح کرد: با افتتاح پروژه انتقال آب از زاب، سالیانه به طور میانگین 600 میلیون مترمکعب آب به سمت دریاچه ارومیه هدایت می‌شود تا شاهد بهبود وضعیت دریاچه باشیم.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با اشاره به وضعیت تالاب‌های کشور گفت: هم اکنون تالاب جازموریان از 50 درصد آب برخوردار بوده و ارتفاع آن 60 سانتی‌متر است و در ماه خرداد تمامی آب آن تبخیر می‌شود.

وی افزود: بنابراین با این آب‌ها نمی‌توان تالاب‌ها را احیا کرد البته از این حیث که این تالاب‌ها آب گرفته و در آن پوشش گیاهی شکل می‌گیرد بهتر است اما اگر پوششی گیاهی آن قرق نشده و برداشته نشود و سپس برداشته شود، در ادامه به کانون گرد و خاک تبدیل می‌شود.

تجریشی اظهار کرد: هم اکنون سیلاب‌ها ذرات ریز را حمل کرده و این ذرات ریز، پوششی گیاهی را پوشش می‌دهد که باد آنها را بلند نکند، بنابراین زمانی می‌توان خرسند شد که همزمان با آبگیری تالاب‌ها، دستگاه‌های ذی ربط اجازه از بین بردن پوشش گیاهی را ندهند.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در بیشتر کشورها تجربه شده که سیلاب‌هایی که سبب آبگیری تالاب‌ها شده و پوشش گیاهی از بین رفته، در ادامه سبب ایجاد کانون گرد و خاک شده است.

وی تصریح کرد: خوشبختانه امسال شاهد بارش‌های مناسبی در سطح کشور بوده و تالاب‌ها جان دوباره گرفته‌اند اما با این حال نباید از آب آن‌ها برای مصارف کشاورزی استفاده شود.

تجریشی گفت: هم اکنون برخی مسئولان عنوان می‌کنند که چون امسال بارش‌ها مناسب است، آب بیشتری از طریق تالاب‌ها به کشاورزان می‌دهند اما نباید اینچنین شود چون در این صورت آب از طبیعت گرفته شده و کشور خشک‌تر می‌شود.

تاکید بر بهبود بهره‌وری آب و سرمایه‌گذاری در کشاورزی

وی افزود: بنابراین حتما باید بهره‌وری آب را بهبود بخشیده و کشاورزی را سرمایه‌گذاری کنیم تا با آب کمتر تولید بیشتری داشته باشیم چون اگر آب بیشتری به کشاورز داده شود طبیعت و منابع طبیعی نابود می‌شود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: در این صورت بی‌شک نسل‌های آینده ایراد می‌گیرند که چرا تالاب‌ها و آب‌های زیرزمینی ذخیره نشده و از سوی دیگر نباید تصور کرد که به علت افزایش نزولات جوی باید مصرف را افزایش داد بلکه حتما باید آن را کاهش داد.

وی اظهار کرد: ایران جزو معدود کشورهای دنیا است که مصرف آب زیرزمینی آن به اندازه تعداد بیشماری از کشورها است چون متاسفانه بدون اینکه به ذخیره آبهای زیرزمینی توجه داشته باشیم ذخیره گذشته‌گان را مصرف می‌کنیم.

انتهای پیام/7548/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon