ضربه سخت کرونا به اقتصادهای در حال توسعه از ۴ جهت


ضربه سخت کرونا به اقتصادهای در حال توسعه از 4 جهت

کشورهای در حال توسعه ضربه سختی از ویروس کرونا خورده‌اند و این ویروس از ۴ جهت به اقتصاد این کشورها ضربه زده است.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از یاهو فاینانس، عملکرد اقتصادی دنیا با ادامه همه گیری ویروس کرونا روز به روز بدتر می شود.

 آنچه صندوق بین المللی پول و سایر موسسات مالی بدترین بحران از زمان رکود بزرگ دهه 1930 می‌دانند، مطمئناً ضربه سختی به کشورهای در حال توسعه خواهد زد.

تقریبا تمام کشورهای روی زمین تحت تاثیر این ویروس قرار گرفته‌اند. صندوق بین‌المللی پول انتظار دارد 170 کشور - ثروتمند و فقیر - شاهد  کاهش فعالیت اقتصادی در سال جاری میلادی باشند. این به معنای پایین آمدن میانگین استاندارد سطح زندگی است.

 کشورهای در حال توسعه از جهات خاصی از همه‌گیری این ویروس آسیب دیده اند:

 قیمت کالا

 بسیاری از کشورهای در حال توسعه صادر کننده کالاهای صنعتی هستند. بسته شدن بسیاری کارخانه ها در سراسر جهان به معنای تقاضای کمتر برای این کالاها و کاهش قیمت آنهاست.

 نفت حساس‌ترین کالاست. کاهش تقاضا برای نفت بسیار شدید بوده چون این بحران، تقاضا برای سوخت حمل و نقل را پایین آورده است. بیش از 90 درصد این سوخت از نفت خام به دست می آید.

 سایر کالاها هم کاهش قیمت شدیدی داشته اند ولی نه به اندازه نفت. مثلا مس در حال حاضر 18 درصد ارزانتر از اواسط ژانویه است و قیمت روی 20 درصد پایین آمده است.

 کاهش قیمت کالا ها به کسب و کارها و دولت هایی که درآمد آنها از صادرات این محصولات است ضربه می‌زند.

 سرمایه گذاری بین المللی

 کشورهای در حال توسعه مجبورند با سرمایه گذاران بین المللی که پول خود را بیرون می کشند دست و پنجه نرم کنند. گیتا گوپیناک، اقتصاددان ارشد صندوق بین المللی پول می گوید تمایل برای خطر کردن در میان سرمایه گذاران بین المللی از بین رفته است.

 این بدان معناست که این سرمایه گذاران بیشتر تمایل دارند سرمایه‌های مخاطره‌آمیز خود مثل اوراق قرضه و سهام در بازارهای نوظهور را بفروشند و پول خود را در ارز های ایمنی مثل امریکا، اروپا و ژاپن سرمایه گذاری کنند.

بدهی خارجی

کاهش ارزش یک ارز ملی بازپرداخت و پرداخت سود و بدهی با ارزهای دیگر را گرا تر می کند. در شرایطی که بودجه کشورهای در حال توسعه تحت فشار این بحران سلامتی و پیامدهای اقتصادی آن است، بازپرداخت بدهی ها فشار مضاعفی بر آن هاست.

 صندوق بین المللی پول و برخی اقتصادهای بزرگ دنیا اقداماتی جهت کاهش این فشار بر داشته اند.

 ارسال پول

 کشورهای در حال توسعه با کاهش پولی که کارگران مهاجر آنها به خانه هایشان می‌فرستند هم مواجه شده است. این پول ها اغلب از کشورهای ثروتمند به فقیر فرستاده می شود و حمایت خوبی برای این خانواده هاست.

 گزارش بانک جهانی نشان می‌دهد مقدار پولی که این کارگران مهاجر به کشورهایشان می فرستند در سال جاری میلادی 20 درصد به خاطر شیوع ویروس کرونا کاهش می‌یابد و این کارگران بیش از همه در خطر از دست دادن شغل خود قرار دارند.

 انتهای پیام/139

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon