منشأ بسیاری از آب‌گرفتگی‌های قم خارج از شهر است/ شناسایی ۵ نقطه حادثه‌خیز آب‌گرفتگی


منشأ بسیاری از آب‌گرفتگی‌های قم خارج از شهر است/ شناسایی 5 نقطه حادثه‌خیز آب‌گرفتگی

مدیرکل پیشگیری از بحران شهرداری قم گفت: وظیفه شهرداری جمع‌آوری آب‌های سطحی داخل شهر است، اما بخشی از مشکلات مربوط به سیلاب‌های است که از خارج از محدوده شهری وارد قم می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، علی‌اکبر رحیمی در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به اقدامات شهرداری قم در حوزه ایمنی و آتش‌نشانی اظهار داشت: شهر قم ازنظر امکانات و تجهیزات ایمنی و آتش‌نشانی به استانداردهای جهانی بسیار نزدیک بوده و تقریباً برای هر 50 هزار نفر یک ایستگاه آتش‌نشانی دایر است.

وی وجود 5 سوله پشتیبانی آماده در شهر را امتیاز مثبتی دانست و بیان کرد: خوشبختانه برای تأمین تجهیزات و امکانات موردنیاز ستاد بحران ردیف بودجه ویژه‌ای در نظر گرفته‌شده که امیدواریم با حمایت‌های شورای شهر به نقطه مطلوب دست پیدا کنیم.

مدیر مرکز پدافند غیرعامل و مدیریت و پیشگیری از بحران شهرداری قم استفاده از سوله‌های ورزشی را در مواقع بحران یکی از برنامه‌های ستاد خواند و تأکید کرد: سوله‌های ورزشی که در چند سال گذشته ساخته‌شده باهدف استفاده در شرایط بحرانی طراحی‌شده و در صورت نیاز به مدار وارد می‌شود.

وی از آموزش دانش آموزان در سوله مرکزی قم خبر داد و تصریح کرد: با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده دانش آموزان به‌صورت مستمر در سوله مرکزی واقع در بوستان علوی حاضرشده و آموزش‌های لازم را با شعار شهروند آماده طی سه ساعت آموزشی دریافت می‌کنند.

رحیمی به مشکلات ایجادشده در آب‌گرفتگی‌های اخیر نیز اشاره و خاطرنشان کرد: تغییر اقلیم و الگوی بارش مشکلاتی را در شهر ایجاد کرده و که بخشی از آن خارج از اختیارات شهرداری و در حوزه وظایف آن نیست.

وی طرح جمع‌آوری آب‌های سطحی را مربوط به 15 سال گذشته دانست و اظهار داشت: متأسفانه اقدامات انجام‌شده با توجه به گذشت زمان و تغییر اقلیم و الگوی بارش و همچنین عدم آینده‌نگری لازم کارایی خود را ازدست‌داده است.

مدیر مرکز پدافند غیرعامل و مدیریت و پیشگیری از بحران شهرداری قم مطالعات انجام‌شده در طرح جامع آب‌گرفتگی را بر اساس چشم اندازه 20 ساله اعلام کرد و گفت: وظیفه شهرداری جمع‌آوری آب‌های سطحی داخل شهر است، اما بخشی از مشکلات مربوط به سیلاب‌های است که از خارج از محدوده شهری وارد قم می‌شود.

وی به شناسایی نقاط حادثه‌خیز اشاره و خاطرنشان کرد: جاده اراک، میدان جوان، شهرک دانشگاهی در پردیسان، جمکران در محدوده خیابان ظهور نقاطی است که هنگام بارش باران از آب‌های خارج از محدوده شهری آسیب می‌بیند.

وی این پنج نقطه را نیازمند اقدامات آبخیزداری دانست و تأکید کرد: مکاتبات لازم از سال گذشته با اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان انجام‌شده و البته اقدامات خوبی نیز در بالادست پردیسان انجام‌شده است.

رحیمی رفع مشکلات را نیازمند اعتبارات استانی و ملی عنوان کرد و افزود: رفع مشکلات بالادست این پنج نقطه نیازمند اعتبارات ویژه‌ای است و باید هرچه سریع‌تر این مشکلات برطرف شود.

انتهای پیام/456/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon