گزارش|تیغ ورشکستگی بر گلوی مهدهای کودک کردستان نشست/اخذ پول زور از خانواده‌ها برای تعطیلات کرونایی


گزارش|تیغ ورشکستگی بر گلوی مهدهای کودک کردستان نشست/اخذ پول زور از خانواده‌ها برای تعطیلات کرونایی

همزمان با شیوع کرونا ویروس مهدهای کودک نیز تعطیل شدند و به دلیل اینکه این مراکز به صورت خصوصی مدیریت می‌شوند بسیاری از آنان در خطر ورشکستگی قرار گرفته‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، مهدهای کودک از جمله مراکز آموزشی هستند که همزمان با شیوع کرونا تعطیل شده‌اند. در تماس‌های تلفنی که از سوی والدین کردستانی با خبرنگار این رسانه صورت پذیرفت، اعلام شد که برخی از مدیران مهدهای کودک برای روزهایی که مهدهای کودک تعطیل بوده‌اند، از خانواده‌ها درخواست کرده تا نسبت به پرداخت شهریه فرزندان خود در ماه‌های اسفند و فروردین اقدام کنند.

طلب شهریه قانونی است

«محسن شجاعی» معاون امور اجتماعی بهزیستی استان کردستان در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در سنندج با اعلام اینکه هیچ مهدکودک دولتی در استان وجود ندارد، اظهار داشت: مهدهای کودک به بخش خصوصی واگذار شده‌اند و بر اساس منابع مالی خود مدیریت می‌شوند.

وی با اعلام اینکه در حال حاضر 160 مهدکودک شهری و 210 مهدکودک روستایی در استان کردستان فعال هستند، گفت: این مراکز وظیفه آموزش جمعیتی بین 11 تا 12 هزار کودک را پوشش می‌دهند.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان کردستان با بیان اینکه پس از شیوع کرونا، این مراکز تعطیل شده‌اند و در حال حاضر فعالیتی ندارند، تصریح کرد: این صنف نیز به سان دیگر اصناف به دلیل تعطیلی فعالیت‌هایشان، متضرر شده‌‌اند.

وی با ذکر اینکه مهدهای کودک بر اساس قانون و با توجه به قراردادی که دارند مجاز هستند تا پایان قرارداد خود با والدین «شهریه ثابت» را اخذ کنند، توضیح داد: در یکی از بندهای قرارداد مهدهای کودک ذکر شده اگر حوادث غیرمترقبه رخ دهد، شهریه ثابت اخذ می‌گردد؛ به همین خاطر بر اساس این بند قرارداد، مطالبه شهریه از والدین امری صحیح است.

شجاعی با اذعان به اینکه بسیاری از مهدها در ساختمان‌های استیجاری استقرار یافته‌اند، ادامه داد: این شرایط برای مسئولان مهدها بسیار سخت بوده و مجبور به جبران بخشی از هزینه‌های جاری خود هستند.

وی با بیان اینکه بسیاری از والدین علی‌رغم امضا قرارداد، نسبت به پرداخت شهریه به بهانه تعطیل بودن این مراکز سرباز زده‌اند، یادآور شد: ما قدردان خانواده‌هایی هستیم که شرایط را درک کرده و به صورت خودجوش شهریه‌ها را پرداخت کرده‌اند.

والدین می‌توانند نسبت به فسخ قرارداد خود اقدام کنند

هرچند از سوی معاون امور اجتماعی بهزیستی استان کردستان نسبت به دریافت شهریه، حقی قانونی برای مهدهای کودک قائل شده، در مصاحبه‌ای اما «سعید بابایی» مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور که با تسنیم داشته است، از بخشنامه‌ای با عنوان «شهریه مهدهای کودک در ایام تعطیلی ناشی از بیماری کرونا ویروس» ابلاغی به مدیران بهزیستی سراسر کشور یاد می‌شود. بخشنامه‌ای که در آن اعلام شده: نحوه محاسبه شهریه مهدهای کودک در شرایط به وجود آمده ناشی از تعطیلی مهدهای کودک در اثر بیماری کرونا ویروس و مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا باید مورد توجه قرار گیرد. هم‌چنین بر رعایت ماده 3 قرارداد دریافت خدمت رشد و تکامل همه جانبه در مهدهای کودک، منعقد شده بین والدین و مدیر مهدکودک و مدت قرارداد تأکید شده است.

مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور در این گفت‌وگو با ذکر اینکه «با توجه به ادامه‌دار شدن تعطیلی مهدهای کودک از سوی دولت (تعطیلی بیش از یک ماه) هر یک از طرفیت قرارداد (والدین و مهدکودک) می‌توانند وفق ماده 9 قرارداد (حوادث غیرمترقبه) نسبت به پایان قرارداد اقدام کنند»، اعلام کرده است: مطابق بند 2 ماده 8 قرارداد (موارد فسخ قرارداد و خاتمه دادن به آن) والدین می‌توانند با توجه به شرایط پیش آمده نسبت به فسخ قرارداد برای ماه‌های آتی اقدام کنند.

بابایی با تأکید بر اینکه والدین باید تصمیم خود را به صورت مکتوب به مدیریت مهدکودک اعلام کنند و ملزم به پرداخت شهریه مهدکودک در ماه‌های قبلی هستند، تصریح کرد: اگر در استانی در روزی از ماه اسفند بر اساس اعلام قانونی، مهدهای کودک باز بوده و ارائه خدمت کرده باشند، دریافت شهریه اسفند بلامانع است.

انتظار داریم خانواده‌ها شرایط ما را درک کنند

«سعیده. ز» یکی از مدیران مهدهای فعال در سنندج است که در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار کرد: با توجه به مشکلات اقتصادی ایجاد شده بخاطر تعطیلی‌ها، از خانواده‌ها درخواست داریم شرایط ما را درک کرده و نسبت به پرداخت شهریه‌های معوقه همکاری لازم را لحاظ کنند.

وی با بیان اینکه مهدهای کودک با هزینه‌هایی هم‌چون دستمزد مدرسین، اجاره بها مکان مورد استفاده، هزینه‌های حامل‌های انرژی، اقساط بانکی و سایر موارد مواجه هستند، افزود: اگر والدین همکاری نکرده و در این شرایط صاحبان مهدها را تنها بگذارند، بسیاری از مهدکودک‌ها ورشکست شده و مجبور به توقف کامل فعالیت خود خواهند شد.

این مدیر مسئول یکی از مهدکودک‌های سنندج با اعلام اینکه درک می‌کنیم بسیاری از خانواده‌ها نیز به دلیل مشکلات اقتصادی در تنگنا هستند، خاطرنشان کرد: از آنان درخواست می‌کنیم برای گذر از این بحران مهدهای کودک را یاریگر باشند.

وی با گریز بر اینکه بر اساس تصمیم ستاد مبارزه با کرونا، مهدهای کودک نیز به عنوان یکی از مراکز آموزشی تعطیل شده است، اظهار کرد: از دولت و سازمان بهزیستی انتظار می‌رود جهت جلوگیری از آسیب بیشتر و یا حتی از بین رفتن کامل این مراکز؛ تدابیری را برای حمایت از ما بیندیشند.

درخواست مربیان مهدکودک از خیرین کردستانی

«سهیلا. ک» مربی یکی از مهدکودک‌های سنندج نیز با بیان اینکه شرایط کرونا باعث به وجود آمدن مشکلات عدیده‌ای اقتصادی برای مردم شده است، اظهار کرد: مردم در تمامی شرایط بحرانی یاریگر یکدیگر بوده‌اند و می‌طلبد در این روزهای کرونایی نیز از اقشار آسیب‌پذیر غفلت نکنند.

وی با درخواست از خیرین استان کردستان نسبت به رسیدگی به وضیعت مهدهای کودک، گفت: خیرین استان کردستان در بزنگاه حوادث، حضور پررنگ داشته و بی‌نام و نشان و بی هیچ انتظاری، امید را به دل نیازمندان بازگردانده‌اند.

این مربی مهدکودک در سنندج با اشاره به اینکه خیرین در طول سال با حضور در مراکز آموزشی، سعی در برآورده کردن نیازهای کودکان و نوجوانان داشته‌اند، خاطرنشان کرد: از این عزیزان درخواست می‌کنیم در این شرایط نیز یاریگر مهدهای کودک بوده و مانع از ورشکستگی این مراکز باشند.

وی با اعلام اینکه بسیاری از مربیان مهد در این روزها بیکار و خانه‌نشین شده‌اند، یادآور شد: با توجه به اینکه این افراد به فردای پس از کرونا و بازگشت به کارشان امید دارند، از مسئولان، والدین و خیرین درخواست می‌کنیم در سرپا نگه‌ داشتن مهدهای کودک اهتمام ویژه‌ای را به کار گیرند.

انتهای پیام/483/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon