گزارش| بلاتکلیفی؛ تنها واژه‌ای که تکلیف دانشجویان قزوینی شد


گزارش| بلاتکلیفی؛ تنها واژه‌ای که تکلیف دانشجویان قزوینی شد

شیوع بیماری کرونا دانشجویان را با یک روند جدید آموزشی به نام «آموزش مجازی» رو به رو کرده این در حالی است که به عقیده بسیاری از دانشجویان، زیرساخت‌های این شیوه از آموزش مهیا نیست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین؛ شروع ترم جدید دانشگاه‌ها مصادف با انتشار ویروس منحوس کرونا در استان‌های کشور شد و از آن جایی که حفظ سلامت دانشجویان و اساتید از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، تصمیم ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا، تعطیلی دانشگاه‌ها تا رسیدن به شرایط عادی با شکست این بیماری واگیر بوده است.

آموزش حضوری در دانشگاه‌های بین المللی امام خمینی(ره)، فرهنگیان و آزاد اسلامی قزوین نیز از نخستین روزهای شیوع این بیماری به صورت کامل ممنوع شده و مسئولان این‌ دانشگاه‌ها پس از تلاش فراوان جهت پیگیری آغاز درس و تحصیل دانشجویان و عدم وقفه در آن، به فکر ایجاد آموزش مجازی در دانشگاه افتادند. 

کلاس‌های مجازی برگزار شد و این تازه آغاز هزار و یک ماجرای جدید برای دانشجویان بود زیرا زیر ساخت‌های این نوع آموزش نیاز به بررسی‌های فراوان کارشناسانه داشت این در حالی است که بالا نیامدن سیستم، قطع و وصل شدن مکرر صدای استاد، بارگذاری نشدن تصاویر درسی، آشنایی نه چندان زیاد اساتید با روال جدید آموزشی و مصرف بیش از اندازه اینترنت نمونه‌هایی از معایب سیستم مجازی به حساب می‌آمد.

اساتید آموزش را آغاز کردند اما انگار دروازه‌ای جدید از مشکلات به روی دانشجویان باز شده بود که هم اکنون نیز به عقیده بسیاری از دانشجویان، بازده آموزشی بسیار پایین بوده و این روال تدریس آن‌ها را در سر جلسه امتحان با مشکلات پیچیده و فراوان مواجه خواهد کرد.

دروس مجازی بدون هیچ مشکلی در حال برگزاری است

سید ابوالحسن نائینی، رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با تأکید بر اینکه شیوع بیماری کرونا موجب تعطیلی انواع فعالیت‌های دانشگاه نشده است، اظهار داشت: آموزش دروس تئوری دانشگاه در حال حاضر به صورت مطلوب و بدون اختلال قطع و وصل از طریق سامانه جدید «LMS2» در حال انجام است و دانشگاه فعالیت های خود را در زمینه آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و عمرانی بدون وقفه انجام می‌دهد.

وی با اشاره به نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم افزود: دانشگاه در خصوص امتحانات پایان ترم تابع تصمیم‌های ستاد ملی مقابله با کرونا است و چنانچه این ستاد تشخیص دهد که این امتحانات به صورت حضوری می‌تواند برگزار شود، دانشگاه نیز بر وفق همان تصمیم عمل خواهد کرد.

نائینی ادامه داد: در صورتی که مقرر شود تا نحوه برگزاری امتحانات به صورت مجازی باشد، اساتید بر اساس برنامه‌های درسی، کلاسی و نوع ارزشیابی، مطابق شیوه نامه‌هایی که دانشگاه ارائه می‌دهد، امتحانات را به این نحو برگزار خواهند کرد.

رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) با بیان اینکه این سامانه توانایی دریافت و ارائه پروژه دانشجویان را دارد، عنوان کرد: دانشجویان می‌توانند از طریق این سامانه، راهنمایی‌های لازم را از اساتید خود دریافت کرده و پروژه‌های مربوط به هر درس را ارائه دهند.

بیش از 96 درصد کلاس‌‌های مجازی بدون مشکل برگزار می‌شود

مرتضی موسی خانی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با تأکید بر اینکه کیفیت برگزاری کلاس‌‌های مجازی تفاوت عمده‌ای با شکل حضوری آن دارد، اظهار داشت: همزمان با شیوع بیماری کرونا، به علت آماده نبودن زیرساخت‌ها، عدم آشنایی برخی اساتید و همچنین دانشجویان با سیستم مجازی «LMS»، وقفه‌ای در شروع کلاس‌ها ایجاد شد.

وی با اشاره به اینکه در سامانه الکترونیکی امکان ارائه دروس عملی وجود نداشته و تدریس دروس محاسباتی نیز اندکی سخت است، ادامه داد: با این وجود پیشرفت بسیار خوبی در آموزش الکترونیکی داشته‌ایم و با رصدی که انجام شده، حدود 96 تا 98 درصد کلاس‌ها بدون مشکل در حال برگزاری است.

موسی خانی تصریح کرد: نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم به تشخیص ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا بستگی داشته و تا زمانی که بخشنامه از طرف مراجع ذی ربط ارسال نشده، در خصوص این موضوع نمی‌توان تصمیم گیری کرد.

آمادگی کامل برگزاری آزمون مجازی و حضوری را داریم

حمید رضا مشهدی، رئیس دانشگاه فرهنگیان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با تأکید بر اینکه دانشگاه فرهنگیان از جمله اولین واحدهای دانشگاهی بوده که اقدام به راه اندازی و بارگذاری مطالب درسی در فضای مجازی کرده است، گفت: گروه آموزش مجازی دانشگاه با راه اندازی استودیوی رادیو فرهیخته، مطالب تدریس شده اساتید را ضبط و سپس فایل آن را در قالب صوت، فیلم و پاورپوینت در گروه‌های ایجاد شده در پیام رسان‌های داخلی بارگذاری می‌کند.

وی افزود: در مورد نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم نیز آمادگی کامل اجرای آزمون به صورت آنلاین و یا حضوری را داشته و در این زمینه منتظر ابلاغ دستورالعمل‌های ستاد مقابله با بیماری کرونا در استان هستیم.

لزوم همکاری اساتید با دانشجویان در روزهای کرونایی

عباسعلی دریایی، عضو هیئت علمی گروه حسابداری دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین عنوان کرد: بهترین حالت برگزاری امتحان به صورت حضوری است اما در شرایط کنونی امکان این عمل وجود ندارد.

دریایی افزود: با توجه به اصلاح زیرساخت‌های سیستم آموزش مجازی در دانشگاه، بهترین جایگزین برای امتحانات حضوری پایان ترم، ارزشیابی دانشجویان در حین همین کلاس‌های مجازی است.

این عضو هیئت علمی گروه حسابداری دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) با تأکید بر اینکه اصلی ترین وظیفه اساتید در بستر فضای آموزش اینترنتی، انتقال مطالب درسی به دانشجویان است، خاطرنشان کرد: اساتید باید در این شرایط خاص با دانشجویان همکاری کنند زیرا کیفیت آموزش مجازی تفاوت بسیار زیادی با نحوه حضوری آن دارد.

*خبری از کیفیت آموزش مجازی در دانشگاه نیست/ دانشجویان در ابتدایی ترین موضوعات درسی با ابهام مواجه هستند

عباس نظری، دانشجوی دوره کارشناسی رشته تحصیلی عمران دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با تأکید بر اینکه بازار آموزش مجازی در دانشگاه بسیار داغ است، گفت: گویا تنها لفظ استفاده از کلاس‌های مجازی به درستی بیان می شود اما خبری از کیفیت آموزشی در این نوع کلاس‌ها نیست.

وی با بیان اینکه در نخستین روزهای ایجاد سامانه مجازی، ضعف در زیرساخت‌ها موجب شده بود تا دانشجویان به صورت همزمان توانایی ورود به این سامانه را نداشته باشند، افزود: پس از حدود یک ماه هنوز مشکلات زیادی از جمله کیفیت پایین صدا، عدم امکان بحث و گفت‌وگو حین تدریس و درنتیجه برطرف نشدن ابهامات درسی وجود دارد که تاکنون هیچ تصمیمی برای بهبود این قضیه گرفته نشده است.

نظری با اشاره اینکه شرایط آموزشی برای همه دانشجویان یکسان نبوده و عده‌ای از آن‌ها حتی امکان برخورداری از ابتدایی ترین لوازم حضور در این کلاس های مجازی را ندارند، تصریح کرد: آیا واقعا قرار است در قبال این آموزش‌های بی کیفیت و غیراصولی آزمون نیز گرفته شود و طبق آن نمره درج شود؟ مشخص نیست چه کسی باید پاسخگوی این مشکلات دانشجویان آینده ساز کشور باشد.

دانشجویان ایرانی توانایی طراحی نرم افزار آموزش مجازی را دارند

ایمان جواهران، دانشجوی مهندسی نرم افزار دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با تأکید بر اینکه تمام دانشجویان امکان استفاده از کلاس‌ها را به صورت آنلاین در سامانه «LMS» ندارند، عنوان کرد: با این وجود، فایل بارگذاری شده آموزش دروس، تنها در بازه زمانی 20 الی هشت صبح قابل دریافت است که این مسئله دانشجویان را در روزهای پایانی ترم با مشکل رو‌به‌رو می‌کند.

وی با اشاره به قطع و وصل شدن مکرر صدای اساتید حین تدریس در برخی اوقات، تصریح کرد: با شروع هفته سوم ترم، از این مشکل به وضوح کاسته شد اما این در حالی است که دانشجویان هنوز با مشکلات اینترنتی دست و پنجه نرم می‌کنند.

جواهران با اشاره به اینکه بهتر است مسئولان دانشگاه بیش از گذشته به توان داخلی و ذهن قدرتمند جوانان اعتماد کنند زیرا نسخه خارجی نرم افزار آموزش مجازی نقاط ضعف و ایرادهای فراوانی دارد، ادامه داد: دانشجویان نخبه این دانشگاه می‌توانند نمونه داخلی و بی عیب و نقص این نرم افزار را در اسرع وقت طراحی کنند.

اعتراض به مسئولان دانشگاه بی‌جواب مانده است

مهدی کشاورز، دانشجو معلم دوره ابتدایی دانشگاه فرهنگیان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با بیان اینکه آموزش مجازی تنها محدود به قرار دادن فایل های صوتی اساتید در کانال دانشگاه شده است، اظهار داشت: ارتباط اندک بین دانشجویان و اساتید سبب شده تا دانشجویان فقط دریافت کننده فایل‌های صوتی و پروژه‌ها از اساتید باشند و نتوانند سؤالات و مشکلات خود را از آن‌ها بپرسند، به همین علت در نحوه انجام تکالیف درسی سر در گم شده و هر گونه اعتراض به مسئولین دانشگاه نیز بی‌جواب مانده است.

وی با اشاره به اینکه برخی از اساتید دروس عملی نیز بدون آموزش مناسب به دانشجویان، تکالیفی را از آن‌ها خواسته‌ که از عهده‌ی دانشجویان برنمی‌آید، افزود: استاد درس آموزش زبان فارسی از دانشجویان خواسته تا یکی از دروس سه پایه‌ اول ابتدایی را تدریس کرده و فیلم آن را برای وی ارسال نمایند این در حالی است که دانشجویان هنوز نحوه تدریس حروف الفبا را آموزش ندیده و با چگونگی تدریس دروس ابتدایی آشنا نیستند.

مسئولان دانشگاه‌ها بر این باور هستند که اساتید در سیستم آموزشی به نحو احسنت مطالب درسی را به دانشجویان انتقال می‌دهند اما صحبت‌ دانشجویان بیانگر عکس این مطلب است؛ آن‌ها معتقد هستند که در این شرایط خاص باید با دانشجو همکاری به عمل آید و اساتید سطح انتظارات خود را به اندازه کیفیت نه چندان مرغوب آموزش مجازی پایین آورند.

طبق بررسی‌های انجام شده، دانشجویان رشته‌های فنی و مهندسی، علوم پایه، مدیریت و حسابداری که موضوعات درسی آن‌ها بیشتر با عدد و رقم سروکار دارد، مطالب را به سختی فهم می‌کنند اما فضای آموزش مجازی تفاوت چندان زیادی برای دانشجویان رشته‌های علوم انسانی و برخی از شاخه‌های علوم اجتماعی نسبت به نحوه حضوری تدریس ندارد.

هم اکنون که بسیاری از هزینه‌های دانشگاه‌ اعم از مخارج قبوض آب، برق، گاز همچنین مخارج اینترنت و خوابگاه کاهش یافته است، این مبالغ می‌تواند صرف تأمین اینترنت رایگان برای دانشحویان شود زیرا میزان مصرف اینترنت کلاس‌های مجازی بسیار بالا بوده و هزینه‌های زیادی را به دانشجویان متحمل کرده است.

این روزها امتحانات پایان ترم نیز معضل فکری دانشجویان شده زیرا به اعتقاد آن‌ها مطالب درسی انتقال شده در سامانه مجازی دانشگاه کفاف پاسخگویی به سؤالات پایان ترم را نمی‌دهد این در حالی است که دانشجویان و برخی اساتید نیز روش جایگزین ارزشیابی در سر کلاس را در عوض آزمون حضوری پیشنهاد می‌دهند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon