آخرین وضعیت آبوهوایی کردستان|از هشدارهای قرمز و نارنجی هواشناسی تا خسارت به واحدهای تجاری و مسکونی
هواشناسی استان کردستان در دو سطح قرمز و نارنجی در خصوص وزش باد شدید، تندباد لحظهای، شکلگیری پدیده گرد و خاک، بارشهای رگباری و کاهش دمای هوا در طول شبانهروز به مردم و کشاورزان هشدار داد.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، از از عصر روز چهارشنبه هفته گذشته یک سامانه بارشی وارد آسمان کردستان شده که در این روزها شاهد بارش شدید باران، آبگرفتگی، سیلاب جزئی و خسارت به واحدهای تجاری و مسکونی اکثر مناطق شهری و روستایی استان کردستان بودیم.
در همین حال؛ هواشناسی استان کردستان در دو سطح قرمز و نارنجی در خصوص وزش باد شدید، تندباد لحظهای، شکلگیری پدیده گرد و خاک، بارشهای رگباری باران، بارش تگرگ و کاهش دمای هوا در طول شبانهروز در چهار روز آینده به مردم و کشاورزان هشدار داد.
رحیم صدیقی، مدیرکل هواشناسی استان کردستان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به بررسی و تحلیل آخرین نقشهها و مدلهای پیشیابی اظهار داشت: از امروز جمعه تا ظهر فردا شنبه از میزان ناپایداریهای جوی سطح کاسته شده اما همچنان در مناطق غربی استان شاهد وزش باد گاهاً شدید رگبار باران، گرد و خاک و کاهش دید افقی ناشی از غبار، رعدوبرق و در نواحی مستعد بارش تگرگ خواهیم بود.
وی با اشاره به شرایط تشکیل گردوخاک بر روی عراق و سوریه و وزش باد شدید در این مناطق و انتقال بخشی از آن به نیمه غربی کشور، گفت: در بعضی از ساعات امروز و فردا تا یکشنبه هفته آینده شاهد کاهش کیفیت هوا و دید افقی در سطح استان خواهیم بود.
مدیرکل هواشناسی استان کردستان افزود: از بعدازظهر فردا شنبه تا اواخر وقت یکشنبه آسمان استان ابرای و شاهد مه، وزش باد شدید، در بعضی ساعات رگبار باران، رعدوبرق و تگرگ خواهیم بود.
وی با بیان اینکه از روز دوشنبه تا ظهر سهشنبه جو منطقه نسبتاً پایدار بوده و بهجز افزایش ابر و گاهی وزش باد، پدیده قابل توجه دیگری وجود ندارد؛ خاطرنشان کرد: از روز یکشنبه تا صبح چهارشنبه دما بهطور میانگین در طول شبانهروز 4 تا 6 درجه سلسیوس کاهش پیدا کرده و در مناطق سردسیر استان دمای شبانه و اول صبح به صفر درجه سلسیوس نزدیک خواهد شد.
صدیقی با اشاره به کاهش دما و وجود گرد و خاک در آسمان کردستان از بهرهبرداران و کشاورزان خواست که تمهیدات لازم برای محافظت از کلنیهای زنبورداری و مقابله با سرمازدگی درختان و میوهها را با راهنمایی کارشناسان کشاورزی بیندیشند تا دچار ضرور و زیان نشوند.
محمد فلاحی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری کردستان نیز در این رابطه اظهار داشت: بارندگیهای روز گذشته در سنندج، مریوان و قروه باعث ورود آب ناشی از سیلاب به منازل شد.
وی با اشاره به آبگرفتگی معابر و ورود آب به چندین مغازه در بهاران و آبگرفتگی معابر و ورود روانآب به چندین واحد مسکونی در ناحیه منفصل شهری حسنآباد سنندج گفت: در قروه نیز آبگرفتگی معابر و ورود آب به چهار واحد مسکونی گزارش شده و به شبکه برق به دلیل برخورد رعد و برق به تیرهای برق در منطقه گنجی خسارت وارد کرد و شبکه آب منطقه وینسار نیز بهدلیل سوختن موتور چاه آب شرب قطع شد.
فلاحی افزود: در مریوان نیز آبگرفتگی معابر و ورود آب به پنج واحد مسکونی و سه واحد تجاری گزارش شده و در سایر شهرها و شهرستانها نیز بارش باران و رعد و برق و آبگرفتگی جزئی معابر شهری داشتیم و کارشناسان در حال بررسی میزان کل خسارتها هستند.
انتهای پیام/481/ش