برگزاری نشست الگوی نقش آفرینی جهادی جامعه قرآنی در مدیریت بحران کرونا

برگزاری نشست الگوی نقش آفرینی جهادی جامعه قرآنی در مدیریت بحران کرونا

نشستی برای تبیین راهکارهایی عملیاتی نقش آفرینی جامعه قرآنی در ایام مواجهه با کرونا و استمرار امور قرآنی در حوزه های تبلیغی-ترویجی، آموزشی و پژوهشی صورت پذیرفت.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران پویا،  با عنایت به اینکه ماه بهار قرآن؛ رمضان المبارک و با توجه به شرایط کنونی کشور در مواجه با بیماری کرونا، نشست علمی تخصصی با موضوع «الگوی نقش آفرینی جهادی جامعه قرآنی در مدیریت بحران کرونا» با حضور سیاستگذاران و مدیران عالی قرآنی کشور، به منظور شناسایی و تبیین راهکارهایی عملیاتی برای نقش آفرینی هرچه بهتر جامعه قرآنی در ایام مواجهه با کرونا، در زمینه مدیریت امور قرآنی و در حوزه های تبلیغی-ترویجی، آموزشی و پژوهشی صورت پذیرفت و راهکارهای پیشنهادی، به منظور اجرایی شدن، به دستگاه های مختلف قرآنی کشور ارائه گردید.

در این رابطه  سیدعبدالرسول علم الهدی مدیر مرکز مطالعات فرهنگی و اجتماعی دانشگاه جامع امام حسین با اشاره به اینکه باید به قرآن، به مثابه برنامه جامعی برای زندگی انسان‌ها در شرایط مختلف حیات بشر حتی برای مدیریت بحران کرونا عنایت داشت گفت: لازم است تا به نقش کلیدی جامعه قرآنی کشور در مواجهه با بحران های اجتماعی بیشر پرداخته شود.

در ادامه  محمد ذوالفقاری، قائم مقام سازمان دارالقرآن الکریم نیز با اشاره به اینکه  شرایط حال حاضر کشور می تواند موجب تغییراتی در حوزه نگرش و افکار جامعه قرآنی در دوران پساکرونا باشد گفت: تاکنون سیاست های سازمان دارالقرآن الکریم در مواجهه با کرونا در دو حوزه متمرکز بوده؛ 1. در حوزه مواسات که پیرو فرمایش مقام معظم رهبری(مدظله العالی) است. 2. معنویت افزایی قرآنی.

وی با اشاره به اینکه دو طرح نیز توسط سازمان قرآن در حال پیگیری و اجرا است: 1. طرح هر مؤسسه‌ی قرآنی، یک گروه جهادی 2. هر خانه‌ی ایرانی، یک جلسه‌ی قرآنی؛ که دراین خصوص جشنواره ای نیز در فضای مجازی راه اندازی شده است گفت: برنامه سحر ماه مبارک رمضان در شبکه قرآن نیز با رویکرد شناسایی و معرفی مؤسسات قرآنی که در مقابله با کرونا فعالیت داشته اند، ارائه خواهد شد.

 حمیدرضا شیخ ویسی، معاون امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با بیان اینکه مواجهه با کرونا همراه با برکاتی همچون کمک به مستمندان و مواسات بوده و موجب اصلاح برخی رفتارهای فردی و اجتماعی گردیده. همچنین منجر به بازگشت به معنویت و بازنگری در روش‌های سنتی آموزش گردیده است گفت: 3000 مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت در کشور داریم که در این دو ماه مواجهه با کرونا، به اصلاح روش های آموزشی خودشان پرداخته اند.

وی افزود: سه برنامه مم در ایام مواجهه با کرونا در حال پیگیری و اجرا است: 1. پویش خانه های نورانی قرآنی 2. جشنواره چهل چراغ در بستر فضای مجازی 3. جشنواره غنچه های قرآنی ویژه کودکان و نوجوانان

سردار حسین محبی، معاون فرهنگی و تبلیغات نمایندگی ولی فقیه در سپاه نیز با بیان اینکه  در شرایط حاضر که درگیرکرونا هستیم، می توانیم با مواجهه صحیح، تهدید را به فرصت تبدیل نماییم گفت: از جمله اقدامات انجام شده ساخت نمایش نامه ی رادیویی قصه های قرآنی است.

وی با اشاره به ضرورت  فضاسازی کالبدی با استفاده از آیات اسفهامی قرآنی گفت:  تلاوت اذان گاهی آیاتی که دارای معارف و معانی مرتبط با این شرایط هستند، برگزاری جلسات آموزشی تفسیر قرآن از طریق ویدیو کنفرانس، چاپ نشریه روزانه‌ی محوریت محتوای قرآنی، پخش برنامه قرآنی ویژه‌ی این ایام، از رادیو معارف از جمله اقداماتی هستند که حوزه نمایندگی 

محمدحسین محمدزاده، پژوهشگر ارشد قرآن و رسانه و مدیر اسبق شبکه قرآن سیما نیز با بیان اینکه  در ایام مواجهه با کرونا باید در انعکاس اخبار مرتبط با این حوزه در خصوص بررسی صحت و سندیت آن، بررسی دقیق صورت پذیرد گفت: در خصوص فعالیت هایی که توسط جامعه قرآنی برای مقابله با کرونا صورت می پذیرد باید این فعالیت ها به دو بخش: 1. اقدامات اجرایی انجام شده در مواجهه با کرونا برای ایفای نقش تکمیلی همچون تولید و توزیع ماسک 2. اقدامات تخصصی قرآنی مرتبط با کرونا تقسیم شوند.

وی با اشاره به ایکه باید در این شرایط مدل های جدید مجازی و رسانه ای بررسی شود. حتی نسبت به ساخت بازی های کامپیوتری مرتبط نیز اقدام صورت پذیرد گفت: کلاس های قرآنی را می توان در بستر فضای مجازی و به صورت ویدیو کنفرانس برگزار نمود. 

محمد ادریسیان، معاون تربیت و آموزش عقیدتی سیاسی دانشگاه امام حسین نیز با اشاره به اینکه در دل برزگترین تهدیدها، بزرگ ترین راهکارها وجود دارد گفت: باید با شناسایی دقیق شرایط وارد فضای مجازی شویم.

وی با بیان اینکه در کشور در چنین شرایطی نیاز به مرکز مدیریت فعالیت های مجازی قرآنی داریم گفت: باید زیرساخت های مجازی تقویت شوند و لازم است به شبهات عقیدتی مطرح شده در ایام کرونا با استفاده از قرآن پاسخ دهیم.

 سیدمهدی گتمیریان قاری ممتاز کشوری نیز با اشاره به ضرورت  طرح جامع برای ایفای نقش جامعه قرآنی در مواجهه با کرونا در ایام ماه مبارک رمضان تدوین شود گفت: استفاده از تلاوت های قاریان ممتاز قرآن کریم به منظور معنویت افزایی قرآنی در این ایام بسیار موثر است. و از دیگر راهکارهای این دوراه بایستی ارائه دسترسی رایگان به منابع و محتوای کتاب های الکترونیک قرآنی باشد.

در پایان محمد قاسمی شوب  مدیر کمیته مؤسسات قرآنی دانشگاه جامع امام حسین(ع) گفت: راهبردهای مطرح شده در این جلسه به صورت گزارش راهبردی تقدیم عناصر اصلی جامعه قرآنی کشور خواهد شد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
triboon
گوشتیران
رایتل