جزییات بازگشایی دانشگاه شهید چمران اهواز اعلام شد؛ تمهیدات لازم برای دانشجویانی که امکان اتصال مجازی ندارند


جزییات بازگشایی دانشگاه شهید چمران اهواز اعلام شد؛ تمهیدات لازم برای دانشجویانی که امکان اتصال مجازی ندارند

معاون آموزشی دانشگاه شهید چمران اهواز جزییات بازگشایی و روند برگزاری کلاس‌ها و برگزاری امتحانات دانشجویان دانشگاه را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، علیرضا جلیلی‌فر در جلسه مجازی که از سوی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه برگزار شد، درباره آموزش به شکلی مجازی در دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهار داشت: این شیوه آموزش از سال 84 در دانشگاه بوده و از نیمسال اول 98- 99 به شکل جدی مورد بهره برداری قرار گرفت.

فعالیت 3 سامانه آموزشی مجازی در دانشگاه شهید چمران اهواز

وی افزود: آموزش مجازی باعث تضعیف آموزش نمی‌شود و در شیوه تدریس معتقدیم باید به شکل ترکیبی اقدام کنیم. برای همین از ابتدای ترم دوم 98-99 درس فیزیک (1) و ریاضی (1) برای بسیاری از دانشکده‌ها در سامانه آموزش مجازی دانشگاه ارائه شد.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز درباره سامانه‌های آموزش مجازی دانشگاه اظهار داشت: در دانشگاه سه سامانه LMS ، Adobe connect  و درس افزار فعال هستند. یک سامانه هم برای دانشکده دامپزشکی است.

این استاد دانشگاه درباره گلایه دانشجویان از کیفیت پایین آموزش مجازی دانشگاه بیان داشت: آموزش مجازی بی شک نمی‌تواند جایگزین آموزش حضوری باشد ولی در شرایط کرونا چاره‌ای نداریم.  دانشگاه تلاش داشت بهترین خدمات را ارائه دهد و این گلایه در همه دانشگاه ها وجود دارد. اکنون اساتید فعالانه از این سامانه استفاده می‌کنند و نواقص مرتفع شده است.

وی درباره امکانات سیستم آموزش مجازی دانشگاه گفت: این سامانه‌ها امکان ضبط صوت اساتید را فراهم ساخته است که دانشجویان بعدا نیز استفاده کنند. اگر دانشجویی امکان استفاده از این شیوه آموزش را ندارد دانشگاه آمادگی همکاری با این افراد از طریق کمیسیون موارد خاص را دارد.

امکان حذف ترم از پایان اردیبهشت ماه فراهم می شود

معاون دانشگاه بیان داشت:دانشجویان توصیه می‌کنیم ترم تحصیلی را حذف  نکنند و اگر کسی بنا داشت حذف کند از آخر اردبیهشت ماه این امکان فراهم می شود. همچنین در این سامانه ها حضور و غیاب اجباری نیست.

وی درباره دروس عملیاتی که قابلیت ارائه به شیوه مجازی نیست اظهار داشت: درباره دروس عملیاتی دانشگاه منتظر تصمیم ستاد پیشگیری و مدیریت مقابله با کرونا هستیم. در صورت بازگشایی کلاس‌ها تسهیلاتی برای دانشجویان در شرف دانش آموختگی ارائه می کنیم.

جلسات دفاعیه دانشجویان تحصیلات تکمیلی به شکل مجازی برگزار می‌شود

جلیلی فر ادامه داد: با استفاده از سامانه Adobe connect جلسات دفاع دانشجویان تحصیلات تکمیلی از این هفته برگزار می شود. از بیستم اردیبهشت این سامانه برای دانشجویان فعال می‌شود.

وی درباره نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان اظهار داشت: مطابق دستور ستاد مقابله با کرونا رفتار می‌کنیم. اگر شرایط مناسب نباشد امتحانات را تا زمان عادی شدن اوضاع و مناسب شدن آن برگزار نمی‌کنیم.

این استاد دانشگاه ادامه داد: اگر شرایط تا شهریور ماه به روال عادی بازگشت احتمالا در شهریور امتحانات را برگزار می‌کنیم. اگر شرایط فراهم نبود شاید در مهر ماه یا حتی آذر ماه امتحانات را برگزار‌کنیم. دانشگاه برای دانشجویان ترم آخر تسهیلاتی را در نظر گرفته است. حتی ممکن است ترم را شناور بگذاریم تا در موقع مناسب امتحانات این ترم را برگزار کنیم.

 این عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: برنامه‌ای برای برگزاری امتحانات پایانی به صورت مجازی نداریم. می‌توان به جرئت گفت حتی دانشگاه تهران هم امکان برگزاری آزمون های مجازی را ندارد. در دروسی که امکان برگزاری مجازی دروس است حتما امتحان مجازی است ولی برخی دروس به شکل مجازی امکان برگزاری حضوری امتحان وجود ندارد.

2400 درس در سامانه مجازی دانشگاه بارگزاری شده است

وی درباره شهریه دروس کلاس‌های عملی و نظری که می بایست به صورت حضوری برگزار می شدند، پاسخ داد: شهریه دروس عملی اگر برگزار نشود و حذف شود، به صورت بستانکاری در نظر گرفته می‌شود تا این دروس برگزار شود. درباره شهریه دروس نظری بر اساس تصمیم هیئت امنا دانشگاه و ابلاغ وزارت علوم تصمیم گیری می شود.

جلیلی فر افزود: اکنون  2400 درس در سامانه مجازی دانشگاه بارگزاری شده است. هم چنین شرایط بارگزاری دروس به اساتید اطلاع داده شده است و دروس باید شامل صدا و متن و  پاورپوینت و ... باشند و اگر استاد فقط چند صفحه ی کتاب را کپی کند و در سامانه قرار دهد، قابل پذیرش نیست. محتوای دروس که اساتید استفاده می کنند روزانه توسط دفتر برنامه ریزی آموزشی پیگیری و رصد می شود. اگر در سامانه مشکلی یا اختلالی  پیش بیاید، با استفاده از پشتیبان آن را رفع می کنیم.

وی درباره کارآموزی رشته های مهندسی و دامپزشکی توضیح داد: کارآموزی‌ها در دانشگاه انجام نمی‌گیرد، خارج از دانشگاه است و در شرکت ها و ارگان های دیگری است. اگر دانشجو بخواهد به آن مکان ها برود و از دانشگاه نامه ی معرفی نامه بخواهد آماده همکاری هستیم.

امکان بازگشایی دانشگاه بعد ماه مبارک رمضان منتفی است

معاون آموزشی دانشگاه شهید چمران اهواز در مورد خبر بازگشایی دانشگاه بعد از ماه مبارک رمضان تصریح کرد: می توان با اطمینان گفت با توجه به اوضاع فعلی احتمال باز شدن دانشگاه در خردادماه تقریبا محال است، زیرا خوابگاه ها باید آمادگی لازم را برای ورود دانشجو در خرداد ماه داشته باشند تا امتحان ها در آن زمان برگزار شود.

وی ادامه داد: الان شرایط بیماری حاکم است و اگر بازگشایی دانشگاه در خرداد ماه صورت گیرد، امتحانات به تیرماه موکول می‌شود که البته این بستگی به تصمیم جمعی و نظر هیئت رئیسه دانشگاه دارد ولی احتمال عملی بودن آن کم است.

جلیلی فر در مورد سخت گیری برخی از اساتید در کلاس های مجازی از نظر حضور و غیاب و امتحان اظهار داشت: ما باید توقعات را متناسب با شرایط کنیم و نمی‌توان بر اساس ایده آل ها عمل کرد. با توجه به شرایط و فشاری که روی دانشجویان و اساتید است، اساتید باید آزمون‌ها را متناسب با شرایط موجود طراحی کنند و همکاری لازم را انجام دهند.

معاون آموزشی دانشگاه شهید چمران اهواز در پاسخ به اینکه آیا تعداد جلسات کلاس‌های مجازی مانند کلاس های حضوری است بیان داشت: به اساتید گفته شده که تعداد جلسات مجازی همانند تعداد جلسات حضوری باشد. قبل از بیماری حدود 5 جلسه کلاس‌ها به صورت حضوری تشکیل شده است. مطابق پروتکل آموزشی 11 جلسه را باید برگزار کنیم .

انتهای پیام/341/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon