کردستان| تالاب زریبار مریوان میزبان هزاران لکلک سفید مهاجر است
هر ساله با فرا رسیدن فصل بهار روستاهای مرزی اطراف دریاچه زریبار در شهر مریوان تا اواخر مردادماه میزبان لکلکهای مهاجر هستند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مریوان، هر ساله با فرا رسیدن فصل بهار، روستاهای مرزی اطراف دریاچه زریبار در شهر مریوان تا اواخر مردادماه میزبان لکلکهای مهاجر هستند.
لکلکهای سفید که در زبان کُردی به آن حاجی لهق لهق میگویند، هر ساله هزاران کیلومتر را تا رسیدن به لانههایشان طی کرده و برای زادآوری و لانهگزینی میهمان تالاب بینالمللی زریبار در شهرستان مرزی مریوان میشوند.
سه سایت «بیلو»، «درهتفی» و «قلقله» هر ساله در فصل بهار به دلیل داشتن شرایط آب و هوایی مناسب و گونههای مختلف گیاهی میزبان هزاران لکلک سفید هستند، جنگلهای بلوط اطراف این روستاها در نزدیکی دریاچه زریبار اصلیترین محل لانهسازی لکلکها است.
سومین سایت لکلک در روستای مرزی قلقله، بعد از بیلو و دره تفی پرجمعیتترین سایت لک لک در شهرستان مریوان است.
اهالی این روستا معتقدند، لکلکهای سفید برای مردم این دیار نماد خوشاقبالی و صلح و رونق زیادی همراه با خود میآورند و به همین دلیل سالهاست در بیشتر روستاهای اطراف دریاچه با کمک روستانشینان لانهسازی میکنند و اکنون به یکی از جاذبههای گردشگری و بخشی از فرهنگ مردم منطقه تبدیل شده است.
احمدی یکی از اهالی روستای قلقله به خبرنگار تسنیم گفت: امسال چندین لانه برای لانهگزینی لکلکهای سفید ساخته شده چرا که وجود این پرندگان زیبا یکی از ظرفیتهای گردشگری این روستا محسوب شده و در این راستا از آنها محافظت و تلاش کرده و لانه برای این پرندگان میسازیم.
محمدی دهیار روستای مرزی قلقله در 17 کیلومتری مریوان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از همراهی مردم برای توسعه این سایت خبر داد و گفت: برای ماندگاری لکلکها اجازه نمیدهیم کسی به این لانهها تعرض کند.
ابراهیم همتبلند رئیس اداره حفاظت از محیطزیست شهرستان مریوان نیز در این رابطه اظهار داشت: شهرستان مرزی مریوان هر سال پذیرای هزاران لکلک سفید در 3 سایت بیلو، درهتفی و قلقله است.
وی با بیان اینکه در روستای «درهتفی» بیش از 50 لانه توسط مردم این روستا ساخته شده است، افزود: هر ساله روستای «درهتفی» میزبان 300 قطعه، روستای «بیلو» میزبان 400 قطعه و روستای «قلقله» نیز میزبان 70 قطعه لکلک سفید است که شروع به لانهگزینی و زادآوری میکنند.
همتبلند سیمهای انتقال برق را عامل تهدیدکننده لکلکها در شهرستان مریوان خواند و گفت: احتمالاً سایت «بیلو» بهدلیل حضور لکلکها جزو مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست کشور قرار گیرد.
انتهای پیام/492/ح