گزارش| قصه پرغصه مردم چهارمحال و بختیاری از شبکه «شاد» / محرومیت بسیاری از دانش‌آموزان از این شبکه

گزارش| قصه پرغصه مردم چهارمحال و بختیاری از شبکه «شاد» / محرومیت بسیاری از دانش‌آموزان از این شبکه

با شیوع ویروس کرونا در کشور، آموزش نیز دچار اختلال شد و پس از مدتی شبکه‌ای به اسم «شاد» برای آموزش به دانش‌آموزان مطرح شد اما آن شور و هیجان و دغدغه‌ای که انتظار می‌رفت، محقق نشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، از زمان شیوع ویروس کرونا در جهان موج جدید و سختی ایجاد و علاوه بر غم‌ها و داغ‌هایی که در جان خانواده‌ها گذاشت همه فعالیت‌های کشور اعم از آموزش ‌و پرورش را نیز دچار اختلال کرد.

این ضایعه در استان‌های محروم و کم‌برخوردار بیشتر احساس می‌شود زیرا که امکانات در این استان‌ها کم و راه‌های دسترسی به امکانات نیز دشوار است.

از زمانی که مدارس استان چهارمحال و بختیاری تعطیل شد آموزش غیرحضوری از طریق شبکه‌های استانی و سپس از طریق فضای مجازی جای خود را به آموزش حضوری داد، این روش به دلیل جدید بودنش ایرادات و اشکالاتی را متحمل است و به واسطه تفکرات و اندیشه‌هایی که پشت این عمل جدید بود قطعاً اثرات مثبت و مطلوبی نیز به همراه دارد.

رحیمی یکی از مادرانی است که فرزندش در مقطع سوم ابتدایی شهرکرد مشغول به تحصیل است، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم بیان کرد: از زمانی که از طریق تلویزیون و رسانه‌های دیگر متوجه شیوع ویروس کرونا در کشور و استان شدم، استرس و دلهره این را داشتم که در این وضعیت چگونه فرزندم برای ادامه تحصیل به مدرسه برود که به لطف مسئولان کشوری و استانی آموزش مجازی در سطح استان مطرح شد و از همان اوایل اسفندماه فرزندم از طریق تلویزیون درس‌هایش را فرا گرفت.

وی ادامه داد: کم کم این آموزش‌ها با زحمات معلمش پیشرفته‌تر شد و با ایجاد گروهی در فضای مجازی، مادران بهتر در جریان روند آموزش قرار گرفتند.

این مادر گفت: رفته رفته شبکه‌های جایگزینی پیشنهاد شد که شبکه شاد یکی از این شبکه‌های مجازی بود، هر چند نصب این شبکه برای کسانی که سواد رسانه‌ای ندارند دشوار است و پیغام‌هایی نظیر (عدم اجازه نصب یا این برنامه نامعتبر است) کار نصب را دچار اختلال می‌کرد اما بالاخره با هر سختی و مشقتی حتی با دریافت راهنمایی از همسایه‌ها در نصب موفق شدیم.

رحیمی گفت: البته معلم فرزندان گام به گام راه‌های نصب، ورود و حتی اعلام حضور در کلاس آنلاین را از طریق تلفن یا حتی پیامک به ما آموزش می‌داد.

حیدری یکی از دانش‌آموزان مقطع ابتدایی است؛ وی ساکن  یکی از روستاهای استان است و به علت عدم دسترسی به اینترنت و یا ضعیف بودن سرعت اینترنت موفق به حضور در کلاس‌های آنلاین نشده و دروس حفظی را خود فراگرفته و دروس دیگر را از طریق شبکه آموزش تلویزیون دنبال کرده است.

در این بین افراد کم بضاعتی نیز بودند که امکان تهیه تلفن همراه اندروید را نداشتند و یا حتی در صورت قرض گرفتن گوشی تلفن امکان خرید بسته‌های اینترنتی را نداشتند و روح دانش‌آموزان بسیاری بخاطر این بضاعت کم و غرور پدارن بسیاری به دلیل عدم توانایی در فراهم کردن این امکانات شکسته شد.

این اوضاع اسف‌بار در روستاهای استان و مناطق عشایری، همت خیران و تلاش مسئولان را می‌طلبد، چرا که کمبود امکانات در این مناطق از جمله اینترنت پر سرعت و گوشی‌های هوشمند بیشتر مشهود است.

فرحناز قائد امینی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد در رابطه با زمان برگزاری کلاس‌های مجازی در استان بیان کرد: از روزهای ابتدایی اسفند ماه آموزش مجازی از طریق پیام رسان‌های مختلف در استان آغاز شد اما امروز همه زیرساخت‌ها نظیر کلاس‌بندی، ثبت‌نام دانش‌آموزان، حضور مدیران و... در هزار و 27 مدرسه ابتدایی استان برای آموزش مجازی منسجم فراهم شده است و اولین جلسه این آموزش از دوم اردیبهشت ماه و از طریق شبکه شاد آغاز شد.

وی ادامه داد: با استفاده از امکانات اداره مخابرات و اداره ارتباطات، سعی شد تا زمینه استفاده حداکثری دانش آموزان از آموزش مجازی ایجاد شود اما کسانی که به دلایل مختلف نمی‌توانستند در این فضا حاضر شوند آموزش‌های لازم از دو روش ارسال Cd,DvD و درسنامه‌ها در اختیارشان قرار گرفت.

مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری در رابطه با مشکلات شبکه آموزشی شاد ادامه داد: قطعاً هر کاری در ابتدا با مشکلاتی همراه است اما این مشکل توسط معلمان و مسئولان فناوری کاهش یافته و آموزش‌های لازم در نحوه استفاده از این نرم‌افزار در سه بخش تحت عنوان‌های نحوه ورود مدیران، نحوه ورود معلمان و تشکیل کلاس‌ها و نحوه حضور دانش آموزان به صورت گام به گام بر روی تلفن‌ همراه مدیران ارسال و مدیران آن‌ها را در اختیار دانش‌آموزان و معلمان قرار دادند.

وی ادامه داد: طبق آمار روزانه‌ای که از ساعت 9 الی 21 از نصب و ثبت‌نام در شبکه شاد به عمل آمده تا کنون 70 درصد از دانش آموزان ابتدایی، تمامی معلمان و مدیران وارد این شبکه شده‌اند و برنامه‌ریزی‌های لازم جهت آموزش دانش آموزان متوسطه نیز در حال انجام است.

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان در رابطه نحوه تولید محتوای درسنامه‌ها گفت: محتوای تولید شده درس‌نامه‌ها در اوایل اسفند در مدارس شهرکرد، لردگان و فارسان توسط همکاران پرتلاش ضبط شد و توسط مدیران مدارس، راهبران آموزشی و گروه‌های آموزشی به مناطق محروم ارسال شدند.

راه‌اندازی صدای مشاور در 17 منطقه

قائدامینی با خبر دادن از راه‌اندازی شبکه‌های آموزشی رادیویی علاوه بر ارسال درسنامه‌های آموزشی، اظهار کرد: برنامه‌هایی از قبیل صدای مشاور و صدای دانش آموز در 17 منطقه استان راه اندازی شده است که روزانه معلمان در مدارس حضور پیدا می‌کنند و پاسخگوی سوالات دانش آموزان هستند.

وی در رابطه با امتحانات نهایی دانش آموزان بیان کرد: برگزاری امتحانات نهایی تابع ستاد ملی مبارزه با کرونا ویروس است و دستورات لازم با رعایت همه پروتکل‌های بهداشتی و برنامه‌ریزی‌های منسجم برگزار می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان افزود: همچنین امتحانات پایان ترم نیز بسته به شرایط هر استان دارد که در صورت اضطرار و نامساعد بودن اوضاع این امتحانات به صورت مجازی برگزار خواهد شد و هنوز تصمیمی در این باره گرفته نشده است و متعاقباً اعلام خواهد شد.

قائدامینی با اشاره به اینکه در زمان قرنطینه مدارس تعطیل نبودند، گفت: در طول این مدت مدیران و کادر اجرایی هر روز در مدارس حضور داشتند و ارتباط میان مدیر و دانش‌آموز برقرار بوده و کسانی که امکان استفاده از CDهای آموزشی را نیز نداشتند از طریق درسنامه‌های آموزشی، آموزش مورد نظر را فرا گرفتند.

توزیع20 هزار درسنامه در سراسر استان

وی بیان کرد: حدود 103هزار دانش‌آموز مقطع ابتدایی در سراسر استان مشغول تحصیل می‌باشند که حدود 20 هزار درسنامه‌های آموزشی به مناطق محروم ارسال شده است.

وی با بیان اینکه تعطیل نشدن آموزش از فواید آموزش مجازی است، گفت: با بکارگیری همه روش‌های مختلف سعی بر ادامه تعلیم و تربیت دانش‌آموزان داشتیم، این آموزش‌های مجازی همانند آموزش در مدارس با نظم و برنامه‌ریزی انجام می‌شود و ساعت آغاز، پایان کلاس و حتی زنگ تفریح آن‌ها نیز شخص است.

قائدامینی تصریح کرد: تکالیف دانش آموزان به صورت پرسش و پاسخ و آزمون‌های مجازی با منظم در حال برگزاری و آموزش معطل نمانده است.

وی در پایان گفت: این آموزش‌ها از طریق 28 قسمت در شبکه‌های تلویزیونی نیز پخش می‌شود و در صورت نیاز  همین دروس در برنامه صدایی مشاور توسط معلمان نیز آموزش داده می‌شوند.

انتهای پیام/7540/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon