آخرین اخبار کرونایی آذربایجان‌شرقی| فعالیت مجازی ۵۰۰ هیئت مذهبی در ماه رمضان

آخرین اخبار کرونایی آذربایجان‌شرقی| فعالیت مجازی 500 هیئت مذهبی در ماه رمضان

گروه استان‌ها ــ با وجود روند افزایشی تعداد بیماران کرونایی در آذربایجان‌شرقی اما متأسفانه بخشی از جامعه هنوز هشدارها را جدی نمی‌گیرند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، کووید 19 چند وقتی است در مناطق مختلف کشور از جمله آذربایجان شرقی جولان می‌دهد و به‌عقیده کارشناسان و متخصصان پزشکی باید این بیماری را جدی گرفت اما بررسی‌ها نشان می‌دهد هنوز خیل عظیمی از مردم آذربایجان شرقی این ویروس چموش را جدی نگرفته‌اند، شلوغی خیابان‌ها حکایت از این دارد اما به‌اعتقاد متولیان بخش سلامت کرونا مهم‌ترین چالش سلامت در یک قرن اخیر است.

94درصد جمعیت آذربایجان‌شرقی غربالگری کرونا شدند

عباسعلی درستی در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه مرحله دوم این طرح هدفدارتر از مرحله نخست آغاز شده است، اظهار داشت: در این مرحله افراد در معرض خطر، افرادی با ضعف ایمنی یا با بیماری‌های مزمن مانند دیابت، فشار خون مزمن و بیماری‌های کلیوی مجدداً غربالگری و از نظر علایم بیماری ارزیابی می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه در ابتدای شیوع ویروس کرونا برخی ضدعفونی‌ها بی‌هدف و بدون ضرورت انجام می‌شد، اظهار داشت: محل‌های دارای ضرورت ضدعفونی توسط کارشناسان بهداشتی تعریف شده و این کار در ابعاد کم اما به صورت توالی و هدف دار انجام می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: ضدعفونی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان توسط کارشناسان انجام شده و برای مراکز درمانی فاقد سمپاش این دستگاه تیه و در اختیار آن‌ها قرار گرفته است.

درستی، ادامه داد: در این راستا 250 دستگاه سمپاش دستی با ظرفیت 10 و 12 لیتر توسط یکی از خیران تهیه و در اختیار تمامی مراکز بهداشتی استان قرار گرفته است.

وی با تاکید بر اجباری بودن رعایت فاصله گذاری اجتماعی هوشمند به خصوص در مورد صنوف و کارگاه‌های تولیدی و تمامی مکان‌هایی که فعالیت اجتماعی و اقتصادی دارند، یادآوری کرد: صاحبان مشاغل می‌توانند از طریق سامانه salamat.gov.ir نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی متعهد شده و کد بهداشت دریافت کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: تعیین تکلیف فعالیت مشاغل پرخطر مانند رستوران‌ها، هتل‌ها و آرایشگاه‌های مردانه و زنانه نیز بر اساس تصمیمات ستاد استانی کرونا است.

درستی، با اشاره به اینکه در صورت تصمیم ستاد استانی کرونا مشاغل پرخطر نیز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی می‌توانند فعالیت خود را آغاز کنند، افزود: فعالیت برخی مشاغل پرخطر مستقر در پاساژهای تعمیرات لوازم کشاورزی، مشروط به فراهم بودن شرایطی مانند رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک و ضدعفونی کننده دست است.

وی اظهار داشت: آجیلی‌ها و قنادی‌ها هم به عنوان مشاغل پرخطر می‌توانند با رعایت پروتکل‌ها و امکان رعایت فاصله بین مراجعان و استفاده از ماسک و ضدعفونی کننده برای تمام مراجعان و فروشندگان پس از تأیید کارشناسان بهداشتی می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: رستوران‌ها نیز فقط مجاز به ارائه خدمات غذا به صورت بیرون بر بوده و حق سرو غذا در داخل رستوران را ندارند.

درستی، یادآوری کرد: شهروندان در صورت احتمال ابتلا به کرونا، بهتر است به مرکز سلامت یا خانه بهداشت مراجعه کنند و یا با شماره تماس 190 تماس بگیرند تا راهنمایی‌های لازم را از سوی کارشناسان موجود در این مراکز دریافت کنند.

انتقاد معاون استاندار آذربایجان شرقی از طولانی بودن صف‌های خرید در برخی صنوف

جواد رحمتی در جلسه کمیته بهداشت محیط ستاد استانی مقابله با کرونا، همکاری مردم را اصلی‌ترین مؤلفه در ریشه کردن کردن بیماری کرونا دانست و بر ضرورت اتخاذ تدابیر مناسب برای افزایش توجه مردم نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی تأکید کرد.

وی با تاکید بر اجرای دقیق مصوبات این کمیته توسط دستگاه‌های عضو گفت: همکاری آگاهانه مردم، اصلی‌ترین عامل در فرآیند مبارزه با کروناست و تا زمانی که این موضوع، محقق نشود بسیاری از تلاش‌های انجام شده نتیجه بخش نخواهد بود.

رحمتی ادامه داد: بی توجهی مردم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی، امکان افزایش مبتلایان به کرونا را در استان به دنبال خواهد داشت که در این صورت قطعاً تمامی محدودیت‌های پیشین و شاید محدودیت‌هایی شدیدتر اعمال خواهد شد.

رئیس کمیته بهداشت محیط ستاد استانی مقابله با کرونا در ادامه با تبیین مصوبات این جلسه، اظهار کرد: شیرینی فروشی‌ها فقط می‌توانند زولبیا و بامیه تولید شده در مغازه خودشان را بفروشند و هرگونه حمل این شیرینی برای فروش در یک مغازه دیگر، تخلف است. سایر اصناف نیز حق فروش زولبیا و بامیه ندارند و در صورت مشاهده باید این مواد  توسط علوم پزشکی و نهادهای نظارتی، معدوم شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد بازگشایی پارک‌ها و تفرجگاه‌ها، گفت: هرگونه اتراق در پارک‌ها و تفرجگاه‌های استان ممنوع است و انتظار داریم که مردم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، تنها برای پیاده روی از پارک‌ها استفاده کنند. سرویس‌های بهداشتی پارک‌ها و تفرجگاه‌ها نیز باید همچنان بسته باشد.

معاون استاندار آذربایجان شرقی با انتقاد از طولانی بودن صف‌های خرید در برخی در این جلسه خواستار رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی در تمامی سازمان‌ها، دستگاه‌های اجرایی و شهرداری‌ها و برخورد با هرگونه قصور و تخلف در این زمینه با اتخاذ سیاست‌های تنبیهی شد.

 رحمتی ادامه داد: هرگونه دعوت از مردم برای تجمع در اماکن خاص همچون پارک‌ها و سایر اماکن فرهنگی و مذهبی نیز تا اطلاع ثانوی ممنوع است و با توجه به احتمال افزایش آمار مبتلایان به کرونا باید همچنان مردم را به "در خانه ماندن" تشویق کنیم.

فعالیت مجازی 500 هیئت مذهبی تبریز در ماه رمضان

حجت‌الاسلام محمود هادی اظهار داشت: از آغاز شیوع ویروس کرونا در کشور، جلسات هیئت‌های مذهبی تبریز نیز مانند سایر نهادهای اجتماعی برای مقابله با شیوع کرونا به صورت حضوری تعطیل شد.

وی افزود: اما اغلب این هیئتها در طول ماه شعبان و در اعیاد شعبانیه، فعالیت‌های خود را به شکل مجازی دنبال کردند و مداحی‌ها و سخنرانی‌های زنده را در فضای مجازی پخش کردند.

رئیس شورای هیئت‌های مذهبی تبریز در ادامه خاطر نشان کرد: هیئت‌ها در ماه شعبان عملاً تعطیل نبودند و مداحان بزرگ و علمای با فضیلت تبریزی در طول این مدت سعی و تلاش بسیاری کردند تا شهروندان از فضیلت شب‌ها و اعیاد دینی برخوردار شوند هرچند که این برنامه‌های مجازی لذت نشستن در هیئت را ندارد.

حجت الاسلام هادی با بیان این‌که شرایط کنونی ایجاب می‌کند تا مردم فقط به صورت مجازی از معنویات مداحی و سخنرانی‌ها بهره مند شوند، اظهار کرد: تجربیاتی که هیئت‌های مذهبی تبریز در طول ماه شعبان کسب کردند در طول ماه مبارک رمضان نیز ادامه خواهد داشت.

وی افزود: فعالیت مداحان و علمای هیئتی از روز اول رمضان، در فضای مجازی آغاز شده و قطعاً در شب‌های معنوی قدر نیز به فعالیت‌های خود ادامه خواهند داد.

وی با اشاره به پیشتازی هیئت‌های مذهبی تبریز در کارهای خیرخواهانه‌، گفت: هیات های مذهبی آذربایجان شرقی و به خصوص هیات های تبریزی همواره کارهای خیر بی نظیری انجام داده‌اند و حتی پس از خراسان رضوی و مشهد مقدس با آستان قدس رضوی به عنوان رتبه دوم برترین هیاتهای مذهبی کشور در کارهای خیر هستند، الحق که تبریز شهر اولین‌ها است.

رئیس شورای هیئت‌های مذهبی تبریز با تاکید بر پای کار بودن هیاتهای مذهبی تبریز، گفت: در طول ماه شعبان، اموراتی چون توزیع احسان‌، انجام کارهای نیک، توزیع گوشت قربانی و به خصوص توزیع بسته‌های معیشتی از طریق هیات ها انجام گرفته است.

وی متذکر شد: هیئت‌های مذهبی تبریز در کنار مساجد و خیران عزیز، کمک‌های خیرخواهانه را جمع آوری کرده و در اختیار خانواده‌های کم بضاعت قرار می‌دهند، اگرچه هیات ها تعطیل هستند اما هیئتی بودن، حسینی بودن و مرام حسینی داشتن تعطیل نیست.

حجت الاسلام هادی با اظهار قدردانی و عرض ادب نسبت به هیئت‌های حسینی تبریز، بزرگان و عالمان این هیات ها، گفت: با توجه به وضعیت اعلام‌شده از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا، هنوز تصمیمی برای بازگشایی هیات ها گرفته نشده و ما نیز نمی‌توانیم کاری کنیم.

وی افزود: اما  هیئت‌های تبریزی می‌توانند برای گذراندن شب‌های معنوی پیش رو از فضای مجازی استفاده کنند و نگذارند روحیه دینی و معنوی مردم متزلزل شود، در این راستا نیز از تمامی هیات‌های مذهبی خواهشمندیم در این روزها با پیروی از فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر رزمایش بزرگ «مؤمنانه» پای کار باشند، زیرا هیات ها همواره در این موارد پیش قدم بوده‌اند.

رئیس شورای هیئت‌های مذهبی تبریز در پایان گفت: هیئت‌های مذهبی با تداوم فعالیت‌های خود، نور درخشان را بر پیکره آذربایجان تابانده و نشان خواهند داد که هیات های آذربایجان همیشه در خط مقدم بوده تا با شکست این بیماری، دست کسانی را که از این بیماری متضرر شده‌اند را بگیرند و در کنار عنایات حضرت حجت با مواسات به مومنان کمک کنند.

برنامه ویژه گردشگری پساکرونا در آذربایجان‌شرقی تدوین می‌شود

احمد حمزه زاده در نشست تخصصی بررسی وضعیت گردشگری استان در شرایط بحران کرونا با بیان اینکه این برنام به صورت مشترک با تشکل‌های حرفه‌ای و با حمایت استانداری در دست تدوین است، اظهار داشت: حمایت و برنامه ریزی در راستای تقویت مجدد گردشگری استان از جمله مهمترین برنامه‌های مشترک استانی است که همکاری تمامی دستگاه‌های اجرایی و همچنین تشکل‌های حرفه‌ای را می‌طلبد.

وی افزود: بر این اساس برنامه‌های پسا کرونایی مبنی بر اجرای برخی از اینفو تورهای داخلی و خارجی، گسترش فعالیت‌های مجازی و شبکه‌های اجتماعی و اعمال تخفیفات برای جذب گردشگران جهت سفر به استان اجرا خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه در این برنامه پیشنهادات تشکل‌های حرفه‌ای گردشگری استان مورد بررسی قرار می‌گیرد، گفت: از جمله مسائل مهمی که روند فعالیت فعالان حوزه گردشگری استان را در شرایط کرونایی تحت تأثیر قرار داده است، مباحثی چون بیمه، مالیات و تسهیلات لازم است که در این راستا با مدیریت استانی و طی جلسات مشترکی که با مدیران‌کل دستگاه‌های مرتبط برگزار خواهد شد، موضوع بررسی و اقدامات لازم اجرا خواهد شد.

وی ادامه داد: برخی از مباحث مرتبط با فعالان حوزه گردشگری آذربایجان شرقی نیازمند اقدامات ملی است که در این راستا تلاش‌های خود را صورت خواهیم داد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌شرقی تصریح کرد: به دنبال شرایط بحرانی کنونی، برخی از آژانس‌های مسافرتی با ایرلاین ها و همچنین کارگزاران خارجی جهت عودت هزینه‌های پرداختی دچار مشکل شده‌اند که در این راستا برای مکاتبات بین المللی با نمایندگی وزارت امور خارجه در استان هماهنگی لازم انجام خواهد شد.

انتهای پیام/115/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon