خبر خوب در کوران اخبار کرونایی/۶۰۰ بانوی خانهدار سبزواری تابلوفرش ابریشمی میبافند
در این روزهای کرونایی خبرهای خوب هم کم نیستند؛ یک نمونه از آنها اشتغالزایی ۶۰۰ بانوی خانهدار سبزواری از طریق بافت تابلوفرشهای ابریشمی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سبزوار، همزمان با اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی در استان خراسان رضوی گام اول طرح پس از جلسه اقتصاد مقاومتی شهرستان سبزوار با حضور استاندار در اسفندماه سال 1397 شروع شد.
جهت مشارکت تمام اقشار جامعه و تسهیل فرآیند سرمایه گذاری، در سطح شهرستان پنج تفاهمنامه همکاری با پنج معین به امضا رسید. علاوه بر این 19 تفاهم نامه سرمایهگذاری به مبلغ 711 ملیارد تومان و اشتغالزایی 4 هزار نفر در سه بخش کشاورزی، صنعت و معدن و گردشگری منعقد شد.
یکی دیگر از اقدامات شاخص شهرستان در اجرای مدل مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی حمایت از مشاغل خرد است؛ تجربه نشان داده مشاغل خرد پشتیبان محور که در این مدل بر آن تاکید میگردد میتواند موفق باشد. برای مثال یکی از تعاونیهای فعال در روداب به عنوان معین اقتصادی شهرستان سبزوار طی تفاهم نامهای با شرکت تبریزی فعال در حوزه تابلو فرش موفق گردید تاکنون برای بیش از 600 نفر اشتغال ایجاد کند.
ایجاد 600 اشتغال
معین اقتصادی شهرستان سبزوار در این باره گفت: در قالب معینهای اقتصادی، تفاهم نامهای را با شرکتی تبریزی در خصوص بافت تابلو فرشهای ابریشمی منعقد کردیم که در راستای اجرای این طرح 500 نفر از زنان خانهدار شناسایی و آموزشهای اولیه داده شد.
آسمانی با بیان اینکه در نهایت کار به این افراد تحویل و مشغول به فعالیت هستند، افزود: همچنین بالغ بر 100 نفر از زنان خانه دار دیگر شناسایی شدند و در حال آموزشهای اولیه هستند.
اسماعیلی نماینده موسسه کارآفرینان تبریری نیز گفت: حُسن کار ما این است که کارهای ما سفارشی است. علی رغم پایین بودن سود ولی به شرط پایداری این موضوع ما قانع هستیم و همه این سختیها را با این نیت که بتوانیم در همه مناطق مختلف و محروم و کم بهره کشور بتوانیم این کار را توسعه دهیم، به جان خریدیم.
ایجاد اشتغال در 23 روستا
فرماندار به عنوان عالیترین نماینده دولت با نقشی بسترساز، تسهیلگر و تقویت کننده ضمن هماهنگی و تعامل اثربخش با ائمه جمعه، نمایندگان مردم در مجلس و سرمایهگذاران که از ارکان اصلی مثلث توسعه اقتصادی میباشند در راستای شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری، تشویق سرمایهگذاران، رفع موانع سرمایهگذاری و تشویق بخش خصوصی جهت ایجاد مراکز مشاوره و آموزش مسئولیت اجرایی مثلث توسعه اقتصادی را برعهده دارد.
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان سبزوار نیز گفت: یکی از معینهای اقتصادی ما در این زمینه که هم مسئله اشتغال منطقه را مورد نظر قرار دادند و هم به مسئله هویت بخشی در سطح روستاها و حواشی شهر پرداخته اند، موضوع تولید تابلوفرش است.
احمد برادران با بیان اینکه در سطح شهرستان سبزوار با تلاشی که توسط معین مورد نظر صورت گرفت تاکنون بیش از 600 اشتغال را در 23 روستا و همچنین در محلات هدف در سطح شهر سبزوار ایجاد کردهایم.
وی اظهار داشت: امیدوار هستیم که با توسعه این سیاست و این رویکردی که مورد تاکید هست و مسئله اشتغال، که یکی از مهمترین مسائل کشور هست، بتوانیم با ترویج این فرهنگ و با ترویج موضوع کارآفرینی و اشتغا مخصوصا در حوزه خانم ها که عمدتا سرپرست خانوار هستند بتوانیم توفیقات بیشتری را داشته باشیم.
در این روش معین اقتصادی با کمک تسهیل گران، مشارکت مردم روستاها و مناطق حاشیه شهر را جهت اجرای طرح فراهم کرده و پشتیبان نیز دارای 25 سال سابقه کار در این زمینه است، علاوه بر آموزش، تهیه مواد خام، بازار محصول را نیز فراهم میکند.
یکی بانوی کارآفرین در سبزوار گفت: با حمایت بخش دولتی و سرمایهگذاری بخش خصوصی در راستای طرح مثلث اقتصادی، ما توانستیم بافت تابلو فرش را در این شهرستان رواج دهیم و بومی سازی کنیم.در حال حاضر در مناطق مختلف مثل مناطق محروم، روستاها، مناطق دور افتاده فعالیت داریم.
یکی از بافندگان بخش روداب میگوید: فرشبافی یا تابلو بافی جزو مشاغل خانگی هستند و برای ما خانم های خانه دار که بیکار هستیم و در خانه هستیم خوب است زیرا هم منبع درآمدی است و هم دیگر بیکار نیستیم.
زهرا محمدی با بان اینکه کار تابلو فرش کار بسیار ظریفی هست و در عین حال خیلی راحت است، اظهار داشت: اطرافیان که میبینند این کار را بسیار میپسندند و تشویق میشوند تا یاد بگیریند.
وی ادامه داد: درآمد این کار به نسبت اینکه کنار فرزندانت هستی و کارهای خانه را انجام میدهی نسبتا خوب است ولی اگر درآمدش بیشتر باشد خیلی بهتر است.
از جمله اقدامات دیگر شهرستان جهت مشارکت بیشتر مردم به ویژه روستایان در توسعه، تشکیل ستادهای توسعه روستاهای شهرستان است؛ هر روستا یک ستاد توسعه به عنوان شعار کلیدی توسعه روستاها و تقویت مشارکت روستاییان مطرح شده و سبب شده 110 ستاد روستایی در سطح بخشهای شهرستان ایجاد شود و در پایان باید گفت یکی از کارکردهای اصلی مثلث توسعه اقتصادی، تامین امنیت سرمایه، آماده سازی زیرساختها و در نهایت افزایش امید و انگیزه بیشتر برای مشارکت مردم در حوزه سرمایهگذاریهای مولد است.
انتهای پیام/281/ش