کاهش جمعیت خانوارهای عشایری کهگیلویه و بویراحمد؛ «خستگی روزانه» امکان خودمراقبتی را گرفته است

کاهش جمعیت خانوارهای عشایری کهگیلویه و بویراحمد؛ «خستگی روزانه» امکان خودمراقبتی را گرفته است

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه دغدغه امنیت و صیانت از دام و اموال عشایر را داریم، گفت: تلاش نیروی انتظامی در این زمینه ستودنی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، نشست هماهنگی کوچ عشایر کهگیلویه و بویراحمد ظهر امروز با حضور نمایندگانی از نیروی انتظامی، سپاه عشایر، دامپزشکی، منابع طبیعی و آبخیزداری، هلال احمر و اداره آموزش و پرورش عشایر در سالن جلسات اداره کل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.

بهمن آزادی مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد جمعیت عشایری را بیش از 70 هزار نفر معادل 12 درصد جمعیت استان عنوان کرد و افزود: فاصله درون کوچی از 5 تا 250 کیلومتر و برون کوچ تا 500 کیلومتر است.

وی با اشاره به اینکه بخشی از عشایر استان‌های فارس، خوزستان و بوشهر از یکی از بزرگترین ایلراهای کشور یعنی پل خیرآباد-بی بی حکیمه، بابامیدان-پل قره می‌گذرند، ادامه داد:  زمان کوچ عشایر 20 اردیبشهت و زمان استقرار در مناطق ییلاقی 25 اردیبشهت ماه است.

آزادی خاطرنشان کرد: عشایری که زودتر از موعد مقرر اقدام به کوچ می‌کنند از ارائه هرگونه حمایتی محروم هستند ولی انتظار می‌رود نیروی انتظامی و دیگر متولیان امر نسبت به تامین امنیت کوچ اقدام کنند.

وی خواستار واکسیناسیون دام عشایر توسط دامپزشکی شد و افزود: بدون شک در صورتی دامی مریض باشد و از مسیری عبور کند، هر دامی از آن مسیر در حال عبور باشد نیز مریض خواهد شد.

آزادی یادآور شد: جامعه عشایر به دلیل شرایط زندگی مشخص جزو آسیب پذیرترین اقشار جامعه هستند زیرا با هرگونه مخاطره طبیعی اعم از سیل، بیماری و ...متضرر می‌شوند و در این زمینه نیازمند همکاری و مساعدت هستند.

وی تصریح کرد: بسیاری از خانوارهای جامعه عشایری این استان 2 یا 3 نفره هستند که در طول روز مشغول فعالیت بوده و شب خسته هستند و امکان کشیک و صیانت از دام خود را ندارند و در واقع خودمراقبتی در بین عشایر خیلی سخت شده است.

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست خواستار اجرای قوانین بازدارنده برای جلوگیری از کوچ زودهنگام عشایر شد و گفت: دسترسی به منبع برای خدمات رسانی محدود بوده و باید فکری کرد.

مسعود وکیلی با بیان اینکه امروز یک بالگرد برای یک پرواز 30 دقیقه‌ای 40 میلیون تومان هزینه دریافت می‌کند، خاطرنشان کرد: حتی حضور یک خودروی شاسی بلند در مناطق عشایری میلیون‌ها هزینه برای دولت دارد.

مدیر آموزش و پرورش عشایر کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست با اشاره به اینکه 3600 دانش آموز و 480 معلم عشایری داریم، افزود: معلمان، همراه عشایر کوچ می‌کنند تا دانش آموزان دچار افت تحصیلی نشوند.

اسماعیل رضایی بیان کرد: با توجه به اینکه جامعه عشایری به دلیل شرایط زندگی امکان استفاده از برنامه «شاد» را نداشتند سعی کردیم معلمان در مناطق حضور داشته باشند و به کار خود ادامه دهند.

انتهای پیام/541/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon