۲۰ هزار راس گوساله پرواری بالای ۵۰۰ کیلو در دامداریهای استان مرکزی موجود است
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی گفت: براساس اطلاعاتی که سازمان جهاد داده حدود ۲۰ هزار راس گوساله پرواری بالای ۵۰۰ کیلو در دامداریهای استان موجود بوده که تقریبا بازار آن با رکود روبه رو است.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، محمود نعمتی ظهر امروز در حاشیه جلسه کارگروه امور اقتصادی و تولیدی استان مرکزی با موضوع بررسی مسائل و مشکلات بخش کشاورزی استان در جمع خبرنگاران با اشاره به مسائل مطرح شده در این جلسه اظهار داشت: دو موضوع در دستور کار امروز بود یک موضوع به مشکلات انباشت گوسالههای پرواری در دامداریها برمیگشت که به دلایلی از جمله عرضه بالا و میزان تقاضای پایین گوشت اتفاق افتاده است.
وی افزود: در واقع به شکلی قیمت گوشت پایین آمده و برای عرضهکنندگان گوسالههای پرواری یک مقدار پایینتر از قیمت تمامشده بوده و سبب ضرر و زیان آنها شده است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی تصریح کرد: براساس اطلاعاتی که سازمان جهاد داده حدود 20 هزار راس گوساله پرواری بالای 500 کیلو در دامداریهای استان موجود بوده که تقریبا بازار آن با رکود روبه رو است.
نعمتی بیان کرد: امروز در این جلسه پیشنهاداتی مطرح و قرار شد این پیشنهادات پیگیری شود، یکی از پیشنهادات در رابطه با این بود که خرید تضمینی توسط شرکت پشتیبانی امور دام با قیمت تمام شده انجام شود.
وی ادامه داد: همچنین پیشنهاد شد برای وامهایی که فعالان این حوزه گرفتهاند مهلتی در نظر گرفته شود، چون اکثر این وامها از محل صندوق توسعه ملی است و مشکل امهال وجود دارد و باید به هیئت امنا برود چون به طور کامل دراختیار دولت نیست و هیئت امنا باید اجازه امهال دهد که لازم شد این موضوع هم پیگیری شود.
امکانات استان مرکزی در بستهبندی گوشت قرمز ضعیف است
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی عنوان کرد: نکته دیگر گرفتن مجوز صادرات به صورت محدود بود که به صورت دام زنده صادرات انجام شود، موضوع دیگر بحث امکانات بستهبندی گوشت قرمز و ضعف استان در این زمینه به لحاظ سردخانه و بستهبندی بود که سازمان جهاد مسئول این امر شد تا افزایش ظرفیت را پیگیری کند.
10 هزار هکتار از اراضی استان مرکزی قابلیت کشت گیاهان دارویی بدون مجوز آب را دارند
نعمتی افزود: موضوع بعدی بحث جهش تولید بود که مطرح شد در مورد منابع طبیعی قابل واگذاری به افرادی که بخواهند در اراضی قابل شرایط به صورت دیم گیاهان دارویی را کشت کنند شرایط فراهم شود.
وی تصریح کرد: براساس قوانین در اراضی که دارای شیب کمتر از 30 درصد و بالای 12 درصد و بارندگی بالای 300 میلیمتر در یک سال در نوبت باشند امکان واگذاری بدون نیاز به مجوز آب وجود دارد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی بیان کرد: پیشنهاداتی شد که اگر بتوان مجوزهای آن را از دولت گرفت میتوان یک مقدار این مراحل را تسهیل کرد، حدود 10 هزار هکتار اراضی با این خصوصیت داریم که اگر یک مقدار تشریفات روی قیمت واگذاری و شرایط واگذاری کمتر شود و تصویب شود در واگذاری این اراضی هم تسهیلگری انجام میگیرد.
انتهای پیام/712/ح