تشدید بیاعتمادی به ترامپ در موضوع کرونا
نتایج یک نظرسنجی نشان میدهد شمار کسانی که به «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا در موضوع کرونا اعتماد دارند از سایر سیاستمداران و کارشناسان در این حوزه کمتر است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم ، نتایج یک نظرسنجی نشان میدهد شمار کسانی که به «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا در موضوع کرونا اعتماد دارند از سایر سیاستمداران و کارشناسان در این حوزه کمتر است.
این نظرسنجی که مشترکاً توسط پایگاه خبری «هیل» و مؤسسه افکارسنجی «هریسایکس» انجام شده نشان میدهد میزان اعتماد مردم به «آنتونی فوچی»، مدیر مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی، «جو بایدن»، نامزد بالقوه حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری و «برنی سندرز»، نماینده مجلس سنای آمریکا، «آندرو کومو»، فرماندار نیویورک و «مایک پنس»، معاون رئیسجمهور آمریکا از دونالد ترامپ بیشتر است.
طبق این نظرسنجی 63 درصد از شرکتکنندگان گفتهاند به آنتونی فوچی اعتماد دارند که از هر مقام دیگری بیشتر است. بعد از فوچی، بایدن و سندرز با 53 و 52 درصد قرار دارند. 51 درصد به کومو و 47 درصد به پنس اعتماد دارند.
درباره دونالد ترامپ 44 درصد از شرکتکنندگان گفتهاند به او اعتماد دارند و 52 درصد گفتهاند به دانش او در این زمینه بیاعتماد هستند.
این در حالی است که جنجالهای گسترده بر سر اظهارات غیرکارشناسی و نادرست «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا مبنی بر تزریق مواد ضدعفونیکننده به بدن ادامه داد.
پایگاه «ایبیسینیوز» نوشته سخنان ترامپ فریادهای اعتراضی و هشدارهای مقامهای مرتبط با بخش سلامت را به همراه داشته که میخواهند از جان مردم در برابر توصیههای نادرست ترامپ محافظت کنند.
ترامپ در کنفرانس خبری چهارشنبه اعتراف کرد که پزشک نیست، با این حال بارها بعد از شیوع «کووید-19» (بیماری کروناویروس 2019) از تریبون کاخ سفید برای تبلیغ داروهای اثباتنشده یا به زبان آوردن سخنان غیرعلمی و عامیانه استفاده کرده است.
«جولیان زلیزر»، تاریخدان دانشگاه پرینستون گفته ترامپ مثل یک عضو خانواده بر سر میز شام است که اطلاعی از هیچ چیز ندارد اما مدام با اعتماد به نفس درباره همهچیز نظر میدهد. او گفته ترامپ مایل است مرزها و خطوط قرمز را رد کند چون فکر میکند این کار باعث تحریک هواداران سیاسیاش میشود.
او گفت: «اما او رئیسجمهور ایالات متحده است و این کارها خطرناک است.»
رسانههای آمریکا گزارش دادهاند علاوه بر پزشکان و متخصصان سلامت، سازندگان مواد ضدعفونیکننده هم بعد از اظهارات ترامپ درباره تزریق این مواد خطرناک به بدن هشدار دادهاند.
کمپانی «رکیت بنکیزر» در بیانیهای اعلام کرد: «باید به صراحت اعلام کنیم که تحت هیچ شرایطی نباید از محصولات ما در داخل بدن (از طریق تزریق، بلع یا روشهای دیگر) استفاده شود.»
شرکت «کلروکس» هم بلافاصله بعد از سخنان ترامپ بیانیهای صادر کرد: «بلیچ (وایتکس) و سایر مواد ضدعفونیکننده تحت هیچ شرایطی برای تزریق یا مصرف مناسب نیستند.»
در میان سیاستمدارن، علاوه بر دموکراتها که حزب سیاسی رقیب ترامپ محسوب میشوند بعضی از جمهوریخواهها هم به انتقاد از او پرداختهاند.
«بیل دی بلاسیو»، شهردار دموکرات نیویورک گفت: «اینکه باید حرفهای رئیسجمهور ایالات متحده در مسائل علمی و سلامت را تصحیح کرد رویداد غمانگیزی است.»
«جو بایدن»، نماینده بالقوه حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری 2020 که در حال حاضر رقیب انتخاباتی ترامپ است در توئیتر نوشت: «باورم نمیشود باید این را بگویم، ولی لطفاً وایتکس نخورید.»
«مارک براون»، نماینده جمهوریخواه مجلس سنا که در سال 2018 محور تبلیغاتش برای ورود به مجلس سنا را طرفداری از ترامپ قرار داده بود گفت: «بعضی وقتها وقتی آدم منظورش روشن نیست- خصوصاً اگر در جایگاهی در انظار عموم قرار داشته باشد- بهتر است وارد حیطههایی که اطلاعات چندانی دربارهاش ندارد نشود.»
با آنکه ترامپ بعد از شدت گرفتن انتقادها گفته که حرفهایش شوخی بوده رسانهها گزارش دادهاند بسیاری از مردم آمریکا حرفهای او را شوخی نگرفتهاند.
آژانس مدیریت امور اضطراری ایالت مریلند، به عنوان مثال، بعد از دریافت بیش از 100 تماس تلفنی بیانیهای به این شرح صادر کرد: «این بیانیه برای تذکر در این خصوص صادر شده که تحت هیچ شرایطی نمیتوان هیچ محصول ضدعفونیکنندهای را از طریق تزریق، بلع یا هر طریق دیگر وارد بدن کرد.»
انتهای پیام/