ترویج نماز در جامعه سبب کاهش معضلات اجتماعی میشود؛ لزوم توجه به ترویج اقامه نماز در بین جوانان
ماه رمضان فرصتی مغتنم برای اقامه نماز و پیوندن زدن قلبها به آسمانها وذره ذره آب شدن در مسیر بندگی خدای متعال است موضوعی مهمی که تببین و تشریح آن برای مردم میتواند سرعت حرکت آنها به سوی سعادت را افزایش داده و مانع از آلودگی بیشترجامعه به سیئات شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای این است که انسان به دور شلوغیها و دلواپسیهای این دنیای مادی آنهم در این روزهای کرونایی که توصیه اکید کادر پزشکی و درمان کشور بر خانه ماندن و خود قرنطینگی است، با خود و خدای خود خلوتی کند و دل را در چشمه زلال مناجات و نماز بشوید.
ماهی مبارک که برترین فضلیتها در آن ترک محرمات، انس با قرآن، تفکر، گفتوگو با خدای متعال و اقامه نماز است. نماز، نماز، نماز.....اصلا راستش را بخواهید گویی خدای متعال، همانکه هدایت و تربیت ما به دست اوست نماز را واجب کرد تا انسان با اقامه این فریضه و گفتن نخستین الله اکبر به آسمانها، به دنیای ملائک گره بخورد، ذره ذره در مسیر بندگی حضرت حق ذوب شود و در نهایت با سلام به پیامبر اکرم(ص) همان که به فرموده قرآن بهترین الگوی برای خلقت است و با سلام به بندگان صالح خدا دوباره زنده شود، نو شود، عاری از هرگونه پلیدی و پلشتی.
ناگفته نماند اقامه نماز و ترویج آن در بعد اجتماعی نیز سبب حرکت جامعه به سمت سعادت و دور نگه داشتن اعضای جامعه از بدیها و معضلات اجتماعی میشود. موضوعی مهم که چندی پیش نماینده ولی فقیه در استان همدان نیز به آن اشاره کرده و خواستار توجه بیشتر متولیان اقامه نماز در استان به این فریضه الهی شد.
نماینده ولی فقیه در استان همدان در شورای اقامه نماز استان با تشریح جایگاه نماز در دین اسلام اظهار داشت: خدای متعال نماز را وسیله استعانت برای فرد و جامعه معرفی کرده است.
وی افزود: استعانت به معنای کمک گرفتن است و کمک گرفتن نیز، زمانی است که فرد دچار آسیب و مشکلات شده است بنابراین در جامعهای که دائما در معرض آسیب است، استعانت از خداهم باید دائمی باشد.
آیت الله حبیب الله شعبانی با اشاره به آیات سوره عبس مبنی بر اینکه در قیامت انسانها از یکدیگر فرار میکنند، عنوان کرد: امروز با شیوع بماری کرونا در جامعه، شاهدیم که همه از هم در حال فرار هستند، حتی فرزندان از پدر و مادر خودشان هم میترسند، موضوعی که نشان دهنده ضعف انسان و جامعه بشری است.
وی با اشاره به اینکه قرآن، نماز و روزه را، راه استعانت به پروردگار اعلام میکند، گفت: نماز وسیله استعانت و حفظ هنجارها و ارزشها است بنابراین اگر نماز در جامعه گسترش پیدا کند، میتواند جامعه را به سمت آرمانهای الهی و انسانی سوق دهد.
امام جمعه همدان با تاکید بر اینکه اگر کسی برای نماز کار کند، در واقع جامعه را یاری کرده است، ابراز کرد: تنها حوزههای علمیه متولی اصلی نماز و مسائل شرعی نیستند، چراکه طبق آموزههای قرآن کریم در حکومت دینی همه نهادها وظیفه ذاتی نسبت به نماز دارند.
وی تصریح کرد: همه نهادها در حکومت اسلامی، در خصوص نماز در برابر پیشگاه الهی باید پاسخگو باشند و بگویند که برای نماز چه کار کردهاند و این طور نیست که بگوییم تنها حوزه علمیه نسبت به اقامه و ترویج این فریضه الهی مسئولیت دارد.
نماینده ولی فقیه در استان همدان قدرت در مسیر تحقق اهداف الهی را، قدرتی مقدس عنوان کرد و گفت: تمام کسانی که دارای تمکن برای تحقق و ترویج نماز در جامعه هستند چه مسئولان وچه افراد عادی باید در این راه گام بردارند و خود را در برابر خدا پاسخگو بدانند.
وی با بیان اینکه پاسخ گویی در محضر الهی باید قانع کننده باشد، مطرح کرد: تصور کنید در حالی که وظیفه ذاتی برای اقامه نماز داشتهایم، در پیشگاه الهی قرار گرفتهایم؛ حال سوال این است که آیا کوتاهی کردهایم و یا خیر؟
آیت الله شعبانی توجه به دانشجویان و دانشگاه را مهم توصیف کرد و ابراز کرد: همچنان که آموزش و پرورش بسیار مهم است و باید بر روی آن سرمایه گذاری کرد، در بحث دانشگاه و جوانان هم نیازمند برنامه ریزی ویژه و بیشتری در حوزه نماز هستیم.
انتهای پیام/742/ش