روزی که مردم اصفهان با جوشش انقلابی پای خواستههای خود ایستادند
تقدیر الهی توسط طلب مردم شکل میگیرد و مردم اصفهان قبل از انقلاب با یک جوشش انقلابی پای طلب خود ایستادند و امروز با بازخوانی وقایع ۵ رمضان طلب تمدنسازی را با ورود به گام دوم انقلاب احیا میکنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم ازاصفهان، با پایان تحصن در خانه آیت الله خادمی، نخستین حکومت نظامی و یکی از حوادث خونین تاریخ انقلاب اسلامی در اصفهان در روز 19 مرداد 1357 مصادف با 5 رمضان سال 1398 رقم خورد. سخنرانیهای ضد رژیم شاهنشاهی، تظاهرات خیابانی و دستگیری انقلابیون در اصفهان به اوج خود رسیده بود و حکومت نظامی پهلوی با گلوله به استقبال مردم آمده بود، با این وجود رژیم شاهنشاهی جرات حمله به خانه آیت الله خادمی را نداشت. زیرا به گفته پیشگامان انقلاب اسلامی آیت الله خادمی شخصیتی ممتاز و با موقعیت اجتماعی بالایی در بین مردم و فضلا قرار داشت که به عنوان نماینده و وکیل امام خمینی (ره) در حوزههای علمیه معین شده بود. در واقع به گفته آنها آیت الله خادمی در عصر انقلابی عظیم ما نقش پیشگام و فصل الخطاب نهضت و عزت مردم اصفهان بود.
5 رمضان از نگاه مبارزان انقلابی
حجتالاسلام و المسلمین محمدحسن رحیمیان در خاطرات خود به آن زمانها اشاره میکند که در ایام حکومت نظامی در اصفهان، اعلامیههای تیمسار ناجی، فرماندار حکومت نظامی اصفهان، پیدرپی از رادیو اصفهان پخش میشد. در چهارراههای حساس شهر، تانکها و نفربرها مستقر بودند. کماندوهای مسلح و مجهز، همهجا خودنمایی میکردند. روزها هرگونه اجتماعی، ممنوع بود. شبها از ساعت مقرر که گاهی عقب و جلو میشد، هرگونه رفتوآمد ممنوع بود و در خیابانها و معابر، جز نیروهای نظامی و مأموران رژیم کسی دیده نمیشد. تقریباً بعد از ساعت 8 شب، برق قطع میشد و همهجا در تاریکی فرو میرفت. قطع برق، حلقهای از زنجیره اقداماتی بود که کارکنان بخشهای مختلف برای اعتراض به رژیم و حمایت از نهضت، انجام میدادند. هم در روز، صحنه خیابانهای شهر دیدنی بود و هم در شب؛ لکن شبها امکان بیرون آمدن نبود.
مصطفی خلیل اکبر از پیشگامان انقلاب اصفهان میگوید: خبر دستگیری بزرگان شهر در بازار پیچید. به همه بازاریها گفتیم که کسب و کار را تعطیل کنند، حدود 200 نفر بودیم که در بازار حرکت کردیم و پس از دیدن چند تن از طلاب و دوستان به پیشنهاد آنها به سمت مدرسه صدر و سپس منزل آیت الله خادمی رفتیم؛ جمعیت وارد خانه شدند.
محمود نباتینژاد از مبارزان انقلابی اصفهان میگوید: مردم از آیتالله خادمی خواستند که با ساواک و شهربانی تماس بگیرد، آیت الله خادمی تماس گرفت ولی آنها گفته بودند باید با تهران هماهنگ شود و بهانههایی از این دست و سرانجام این کار را انجام ندادند. دوستانی که از بازار جمع شده بودند گفتند ما در منزل آیتالله خادمی میمانیم و تحص میکنیم تا این کار عملی شود.
وی ادامه میدهد: تحصن از 5 روز قبل از ماه رمضان آغاز شد و تا شب پنجم ماه رمضان ادامه یافت. در این مدت بزرگانی مانند استاد پرورش، حاج آقا سالک در جوار منزل آیتالله خادمی ستادی را تشکیل داده بودند و برنامههای تحصن را هدایت میکردند. علاوه بر سخنرانیهای روزانه سرتاسر کوچه نمایشگاه عکس و اعلامیههای انقلابیون و روزنامه دیواری بود.
به گواه تاریخنگاران این حماسه بزرگ اوضاع را به نفع انقلابیون بازگرداند به نحوی که سبب تغییر مواضع مردم مسلمان کشور شد همچنین سبب جذب بیش از پیش اصفهانی ها به انقلاب اسلامی شد.
چگونگی مواجهه مومن انقلابی با رویدادها
حجت الاسلام و المسلمین محسن موسویان با تاکید به شناخت تاریخ و انقلاب برای نسل جوان گفت: اگر کسی تقدیرات الهی را در تاریخ بشناسد بر اساس آن متوجه می شود که تاریخ در حال تحول است. همیشه این سوال برایم پیش آمده بود که چگونه تمدن سازی بدون داشتن نگاه جهانی محقق خواهد شد و یک دفعه با شهادت حاج قاسم و بیماری کرونا با یک همدردی جهانی مواجه شدیم که این امرنشان میدهد امروزه باید نسبت به هر زمان دیگری به انقلاب حساسیت بیشتری داشته باشیم.
وی ادامه داد: تقدیر الهی توسط طلب مردم شکل میگیرد همانطور که گفته شده «انّ الله لایغیّر ما بقوم حتّی یغیّروا ما بانفسهم» و ملت ایران قبل از انقلاب با یک طلب ایستادند و اکنون با شهادت حاج قاسم نشان دادند که بازهم طلبی دارند و دوباره انقلاب بازخوانی شد.
این کارشناس حوزوی یادآور شد که وارد گام دوم انقلاب شدن به گونهای ناخودآگاه دارد اتفاق میافتد و پدیدههای جدید ورود ما را به گام دوم نوید میدهد و حق و باطل در حرکت انقلاب اسلامی برای همگان مشخص شده استف بنابراین نباید از خوانش مجدد تاریخ و طلبهای انقلابیون غافل شد.
انتهای پیام/169/ت