نقش خرابکارانه امارات در لیبی؛ حفتر سردمدار جنگ در پروژه مورد حمایت ابوظبی و شرکا


نقش خرابکارانه امارات در لیبی؛ حفتر سردمدار جنگ در پروژه مورد حمایت ابوظبی و شرکا

محمد عماری عضو شورای ریاست دولت الوفاق لیبی در طرابلس درباره نقش تخریبی امارات که برای تجزیه لیبی تلاش می‌کند، هشدار داده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، عماری در بیانیه‌ای در صفحه رسمی خود در فیس‌بوک نوشته بود: ما تمام این تحولات را به‌دقت دنبال می‌کنیم.

وی بر ادامه نبرد با خلیفه حفتر سرلشکر بازنشسته تأکید کرد و در عین حال گفت دستانشان به‌روی هر کس که تمایل بازگشت صادقانه به آغوش وطن را داشته باشد و از پروژه کودتا پیش از آنکه زمان از دست رود، دست بردارد، باز است.

عماری خاطرنشان کرد اعلامیه ژنرال حفتر (که با پاره کردن توافقنامه صلح خود را حاکم لیبی معرفی کرد) اقدام عجولانه از سال 2015 میلادی به‌شمار می‌رود که از آن زمان از پارلمان طبرق به‌عنوان ابزاری برای مشروعیت‌بخشی به پروژه کودتا استفاده کرده است و امروز نقش آن پایان یافته و مرگ آن رقم خورده است.

تیر خلاص حفتر به آینده سیاسی خود

وی تصریح کرد: چنین گامی که حفتر برداشت، شلیک تیر خلاص به تمام آنچه با روند سیاسی ارتباط دارد، به‌شمار می‌رود و آنچه را ما همواره می‌گوییم که هیچ شریک سیاسی وجود ندارد و این‌که هیچ راه‌حلی پیش از نابودی پروژه کودتا وجود ندارد مورد تأکید قرار می‌دهد.

محمد صوان رئیس حزب عدالت و سازندگی (العدالة والبناء اللیبی) لیبی به‌عنوان بزرگترین حزب اسلامگرای این کشور هم می‌گوید که کودتای ژنرال بازنشسته، خلیفه حفتر اعلام آشکار شکست است.

صوان در گفتگو با شبکه خصوصی لیبیا بانوراما اظهار داشت تلاش کودتاگرانه حفتر به این خاطر صورت گرفت که هیچ رقیبی برای وی در منطقه شرقی حتی از بقایای مجلس وجود ندارد.

صوان خاطرنشان کرد حفتر می‌خواهد از پارلمان منطقه شرقی (طبرق) خلاصی پیدا کند تا بگوید منطقه تحت سیطره‌اش قرار دارد.

سعد الجازوی نماینده پارلمان لیبی در طرابلس هم در گفتگو با شبکه لیبیا بانوراما از همکاران خود در منطقه شرقی (طبرق) خواست به پارلمان طرابلس ملحق شوند تا با کودتای حفتر علیه مشروعیت مقابله کنند.

حفتر روز دوشنبه 27 آوریل (8 اردیبهشت) با پاره کردن توافقنامه سیاسی خود را حاکم لیبی خواند، بدون اینکه اقدام وی وجاهت و مشروعیت بین‌المللی و داخلی داشته باشد.

شورای ریاستی لیبی هم شامگاه دوشنبه گفت اقدام خلیفه حفتر در اعلام خود به‌عنوان حاکم کشور ضرورت نابودی پروژه کودتاگرانه وی را به همه مورد تأکید قرار می‌دهد.

در این بیانیه که دفتر اطلاع‌رسانی فائز السراج رئیس شورای ریاستی دولت الوفاق لیبی ــ که در سطح بین‌المللی به‌رسمیت شناخته شده است ــ منتشر کرد، از همه نمایندگان مجلس طبرق در شرق لیبی که تحت سیطره حفتر و نیروهایش قرار دارد، خواسته شده است به همکاران خود در طرابلس ــ پایتخت ــ برای آغاز گفتگوی فراگیر بپیوندند تا مسیر دموکراتیک تا راه‌حل فراگیر و دائمی از طریق صندوقهای اخذ رأی ادامه یابد.

در این بیانیه آمده است: کودتای شبانه‌ای که از سوی جنایتکار جنگی (اشاره به خلیفه حفتر) علیه توافق سیاسی و تمام روند سیاسی کشور صورت گرفت، برای ما غافلگیرکننده نبود، بلکه ما انتظار چنین اقدامی را داشتیم که با هدف سرپوش گذاشتن بر شکست شبه‌نظامیان تروریستش صورت گرفته است.

این بیانیه با اشاره به ماجراجویی شکست‌خورده حفتر که جز کشته و زخمی شدن و آوارگی صدها هزار نفر و ویرانی گسترده نتیجه‌ای نداشته، از طرفداران حفتر به‌ویژه در منطقه شرقی خواسته است سلاح خود را بر زمین بگذارند و خونریزی را متوقف کنند و کنار وطن بایستند و از فرصتی که همچنان در برابر آنها وجود دارد، استفاده کنند.

دو طرف اصلی درگیر در لیبی دسامبر 2015 میلادی توافقنامه سیاسی را در شهر الصخیرات در کشور مغرب امضا کرده بودند که به تشکیل شورای ریاستی منجر شد که دولت الوفاق در طرابلس آن را رهبری می‌کند، تمدید فعالیت پارلمان و تشکیل شورای‌عالی دولت از دیگر مفاد این توافق بود، اما ژنرال حفتر طی سالهای اخیر برای شکست این توافق تلاش کرده است.

حفتر برای سیطره بر قدرت و قبضه کامل آن در لیبی به‌همراه شبه‌نظامیان خود با دولت الوفاق که در سطح بین‌المللی به‌رسمیت شناخته شده است، می‌جنگند، آنها از چهارم آوریل 2019 میلادی همچنان به تجاوزات خود به طرابلس ــ پایتخت ــ مقر دولت الوفاق ادامه می‌دهند، اما تاکنون در این راه ناکام مانده‌اند.

سیطره دولت الوفاق بر 90درصد غرب لیبی

مصطفی المجعی سخنگوی نظامی نیروهای موسوم به آتشفشان خشم وابسته به دولت الوفاق در طرابلس تأکید کرد: نبردها با نیروهای حفتر آخرین مراحل خود را در غرب لیبی پشت‌سر می‌گذرد و ساعات آینده شاهد غافلگیریهای فراوان خواهیم بود.

المجعی در مصاحبه‌ای که در پایگاه خبری عربی21 منتشر شد، اظهار داشت نیروهای دولت الوفاق توانستند بر حدود پنج‌هزار کیلومترمربع یعنی معادل 90 درصد غرب لیبی مسلط شوند که این دستاورد پس از موفقیت اخیر در سیطره بر هفت شهر ساحلی به دست آمده است.

وی با اشاره به آخرین تحولات لیبی تصریح کرد: در زمان حاضر برای حفتر در غرب لیبی به‌جز شهر ترهونه و بخشهای کوچکی در جنوب طرابلس چیزی باقی نمانده است و ساعت یک‌سره کردن تکلیف این مناطق به‌زودی فرا خواهد رسید.

وی درباره دلایل تأخیر در روشن شدن سرنوشت شهر ترهونه در جنوب طرابلس گفت: عملیات نظامی متراکم و فشرده است، ما ترهونه را از پنج محور به محاصره خود در آورده‌ایم، این شهر آخرین مکانی است که حفتر در غرب لیبی در اختیار دارد، معتقدیم که حفتر برای حفظ آن خود را به آب و آتش خواهد زد به همین سبب تلاشهای زیادی همزمان با عملیات نظامی انجام می‌دهیم تا غیرنظامیان از جنگ در امان بمانند، با این‌که ما می‌دانیم بسیاری از ساکنان شهر ترهونه به‌خلاف میل خود گرفتار شده‌اند.

وی در خصوص پایگاه هوایی الوطیه گفت نیروهای دولت الوفاق توانستند در حمله منحصر به فرد بیست و پنجم ماه گذشته این پایگاه را از خدمت‌رسانی به‌طور کامل خارج کنند.

حفتر از این پایگاه به‌عنوان مخزن و انبار لجستیکی اصلی برای دریافت کمکهای ارسالی از سوی همه کشورهای حامی خود و در رأس آنها امارات استفاده می‌کرد.

وی تأکید کرد سیطره کامل بر این پایگاه مستلزم تلاشهای فراوان است به همین سبب نیروهای الوفاق در اولین مرحله، به جدا کردن این پایگاه پرداختند، ولی سیطره کامل به آن و بازگشت نیروهای دولت قانونی به آن اجتناب‌ناپذیر است.

المجعی درباره احتمال انتقال عملیات به شرق لیبی (که تحت سیطره شبه‌نظامیان حفتر است) اظهار داشت دولت قانونی در خصوص حتی یک وجب از خاک لیبی کوتاهی و مماشات نخواهد کرد، مسئولیت دولت الوفاق اعمال حاکمیت و سیطره بر تمام اراضی لیبی چه در شرق یا غرب است.

وی افزود با توجه به اینکه حدود 80 درصد مساحت لیبی، صحراست، ادعاهای حفتر درباره سیطره وی بر بخش اعظم خاک لیبی واقعیت ندارد، زیرا سیطره واقعی در مناطق شهری است.

حفتر سردمدار جنگ در پروژه مورد حمایت امارات، عربستان، مصر و فرانسه

وی درباره موضع اخیر حفتر که خود را حاکم لیبی خواند، گفت این موضع را نمی‌توان از وضعیت میدانی جدا دانست، چرا که پس‌لرزه‌های شکست در غرب لیبی بر شرق تأثیر گذاشته و ژنرال بازنشسته را وادار کرد از ترس هرگونه تحرکات علیه خود، خودش را حاکم صوری و ظاهری معرفی کند تا از هرگونه تحرکات علیه خود جلوگیری کرد.

المجعی درباره حامیان حفتر گفت: حفتر سردمدار جنگ در پروژه مورد حمایت امارات، مصر، عربستان و فرانسه است و پیشروی و حملات وی به طرابلس تنها پس از آن صورت گرفت که چراغ سبز این کشورها را دریافت کرد که طمع‌ورزی‌هایی در لیبی دارند.

+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon