مطالبه‌گری معلمان در شکل فعلی تأثیرگذار نیست/ تقابل نگاه‌های اقتصادی و توسعه‌ای در آموزش‌وپرورش

مطالبه‌گری معلمان در شکل فعلی تأثیرگذار نیست/ تقابل نگاه‌های اقتصادی و توسعه‌ای در آموزش‌وپرورش

معاون وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه مطالبه‌گری معلمان‌در شکل فعلی خودش تاثیر‌گذار نیست، گفت: مطالبات و خواسته‌های معلمان به قدری انباشت شده که باید آن را حل کنیم.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم ؛ علی الهیار ترکمن، معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: امسال در شرایط خاص هفته معلم را گرامی می‌داریم و در کنار جهاد سلامت، جهاد آموزشی هم شکل گرفته است. امسال جلوه‌های جدیدی از معلمی را شاهد بودیم.

وی افزود: اگر بخواهیم درباره تکریم معلم سخن بگوییم باید به سه جنبه توجه کنیم؛ تکریم سازمانی، تکریم اجتماعی و تکریم فردی. هنوز کلیات و چارچوب مشخص و دقیقی برای توسعه آموزش و پرورش در نظام توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور دیده نشده است. اگر یک تئوری‌پرداز توسعه در آموزش و پرورش نداشته باشیم که این جایگاه را مشخص و تعریف کند وضعیت به همین منوال است.

کشورهای دیگر برای حل کوچک‌انگاری آموزش وپرورش چه کرده‌اند؟

قائم مقام وزیر آموزش و پرورش در ستاد بزرگداشت مقام معلم ادامه داد: این تئوری‌پردازی و توجه باید از داخل آموزش و پرورش شکل بگیرد، دانشگاه‌ها حمایت کنند و این تئوری به نظام برنامه‌ریزی توسعه‌ای متصل شود؛ این گزاره که "آموزش و پرورش کوچک دیده می‌شود" مگر در کشورهای دیگر مطرح نیست؟ آنها چه کرده‌اند که این دیربازدهی را برطرف و آموزش و پرورش را از کوچک‌انگاری خارج کرده‌اند؟

خانواده‌ها در حال جداکردن راه خود از آموزش وپرورش رسمی

الهیار افزود: در درجه اول نگاه ما به تحول در آموزش و پرورش یک نگاه کاملا آرمانی است. مواردی را سیاست گذاری می‌کنیم که در حد توان اجرایی دولت ما نیست. در درجه دوم آموزش و پرورش ما متاسفانه کارکردهای اجتماعی خودش را کمرنگ کرده و به کارکردهای فردی رسیده است. اگر ما از دیربازدهی صحبت می‌کنیم در مقابل خانواده‌ها دارند راه خودشان را از آموزش و پرورش رسمی جدا می‌کنند.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش از نظر اقتصادی باید دارای کارکردهای اجتماعی باشد نه کارکردهای فردی گفت: این موضوع در سندتحول بنیادین دیده شده است اما در بخش‌هایی اهداف را بسیار آرمانی دیده و از سوی دیگر ما بسیار دیر وارد اجرای سندتحول شدیم و باید زودتر از این حرفها شروع می‌کردیم و زمینه اجرایی آن از همان سال 90 دیده می‌شد.

بودجه آموزش و پرورش 4.5 برابر شد

معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: سال 1392 اعتبارات هزینه‌ای آموزش و پرورش 14 هزار میلیارد تومان بود و امسال به 63 هزار میلیارد تومان رسیده است در حالی که بودجه عمومی کشور طی این مدت 2.5 برابر شده، بودجه آموزش و پرورش 4.5 برابر شده است . نقطه افتراق بین نگاه یک برنامه‌ریز و بودجه‌ریز اقتصادی یا نگاه یک برنامه‌ریز توسعه‌ای در آموزش و پرورش در همین جا مشخص می‌شود و زمینه تقابل را به وجود می‌آورد. 

الهیار گفت: دود این تفسیرها و تحلیل‌ها به چشم معلم می‌رود، سیاسی کاری‌هایی که ممکن است به دامنه آموزش وپرورش کشیده شود را هم به این موضوع اشاره کنید. در همینجاست که برای تکریم سازمانی معلم دچار یک گم‌گشتگی و تناقض می‌شویم که ممکن است معلم ما را در تقابل با همه نهادهای کشور قرار دهد.

جایگاه آموزش وپرورش در برنامه‌ریزی توسعه‌ای باید مشخص شود

وی ادامه داد: این امر باید در قالب الگوهای توسعه پیگیری شود اگر الگوی تدریجی از توسعه داشته باشیم می‌توانیم همه چیز را در جای خودش شناسایی و تفسیر کرده و به دیدگاه مشخصی برسیم . تا زمانی که در نظام برنامه ریزی توسعه‌ای، جایگاه آموزش و پرورش را مشخص نکنیم همین وضعیت خواهد بود.

معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش وپرورش گفت:  سازمان برنامه باید در جایی دیدگاه‌هایش را اصلاح کند و کلیت دولت حمایت و همراهی داشته باشد.

وی ادامه داد: نباید موضوع تکریم معلم را به یک هفته یا یک روز  در طول سال محدود کنیم . معلم به علت جایگاه اجتماعی بالایی که دارد باید همه روزهای سال مقاوم وی را تکریم کرد. ارتباط معلم با خانواده‌ها نقش معلم را پررنگ می‌کند که باید به آن توجه کرد ما باید به دنبال الگوهای تفویض اختیار شده به مناطق و استان‌ها برویم.

تمام نهادهای مدنی باید برای مزیت اجتماعی معلمان همراهی کنند

معاون وزیر آموزش و پرورش در واکنش به وجود برخی مزیت‌های اجتماعی معلمان در دیگر کشورها اظهار کرد:  مزیت  اجتماعی با تکریم متفاوت است شاید کشوری بیش از 5 دهه کار کرده تا توانسته معلمی را به مزیت اجتماعی تبدیل کند، در درجه اول آموزش و پرورش باید نقش خود را به عنوان نهاد سازمانی ایفا کند و در درجه دوم باید تمام نهادهای مدنی موجود همکاری کرده و برای ساختن مزیت اجتماعی برای معلمان پایه‌ریزی کنند.

الهیارافزود: در جامعه به مقام معلم بی احترامی نمی بینیم . اما اینکه این حس تبدیل به یک باور بشود و به مرحله عملیاتی و یک رفتار بینجامد، همان رسیدن به منزلت اجتماعی است .

مطالبات معلمان بیشتر درباره مشکلات معیشتی  

وی درباره اقدامات آموزش و پرورش برای تکریم معلمان گفت: در حوزه‌های مختلف اقداماتی در حال انجام است یکبار باید دید آموزش وپرورش چقدر در برآوردن نیازها کوتاهی کرده است و یکبار هم بررسی کرد که مسئولان تا چه میزان با این خواسته‌ها و برنامه‌های آموزش و پرورش همراه و همگام شده‌اند، روز پنجشنبه وزیر آموزش وپرورش جلسه ویدئو کنفرانسی با معلمان منتخب استانی داشت . خواسته‌ها و دیدگاه‌های معلمان بیشتر به مسائل معیشتی همچون به روز شدن پرداخت‌ها، مسکن، بیمه، رسانه‌ای نشدن موارد مالی و معیشتی برمی‌گشت. اکنون این مطالبات و خواسته‌ها به قدری انباشت شده است که در سطوح پایین قرار داریم و باید آن را حل کنیم.

روایت بودجه‌ای که ظهر 29 اسفند لغو شد

معاون وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در بعد سازمانی با حجمی از خواسته‌ها مواجه هستیم که در برخی موارد دستمان کوتاه است، گفت: به عنوان مثال سال 97 بودجه‌ای که قرار بود به آموزش وپرورش داده شود بعداز ظهر روز 29 اسفند کنسل شد و آموزش وپرورش به تنهایی نمی‌توانست بودجه را تأمین کند، تکریم معلم بسته‌ای است که دستگاه‌های دیگر در آن سهم دارند .

وی در واکنش به اظهارات حاجی بابایی درباره افزایش 2.7 برابری حقوق کارکنان و در پاسخ به اینکه مشکل کجاست که با وجود این اقدامات عملا هیچ اتفاقی برای معلم‌ها نمی افتد؟ گفت: پایان سال 98 متوسط دریافتی فرهنگیان به 4 میلیون و 700 هزار تومان رسید این افزایش حقوق‌ها، یک انحراف در شاخص‌هاست  و در این مقایسه ها یک اشتباهی رخ می‌دهد و ما مراحل تکوین بودجه را جزو شاخص‌های موفقیت خودمان محسوب می‌کنیم هر فردی وزیر باشد مراحل تکوین بودجه سیر خود را طی می‌کند بایدبه جایگاه توسعه نظام آموزش و پرورش در کشور برگردیم. واقعا درخواست می‌کنم مجلس جدید این پاشنه آشیل‌ها را شناسایی و چاره‌اندیشی کند.

الهیار افزود: هرکسی که با قول و وعده دادن به فرهنگیان وارد مناصب می‌شود باید به عهدش پایبند بماند. مطالبه گری در شکل فعلی خودش تاثیرگذار نیست و معلمان باید یک بازنگری داشته باشند تشکل‌های فرهنگی برای توسعه آموزش و پرورش نقش مهمی دارند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon