مصاحبه| تحلیلگر غربی: آمریکا به‌زودی وارد یک دوره افول و سقوط توقف ناپذیر خواهد شد


مصاحبه| تحلیلگر غربی: آمریکا به‌زودی وارد یک دوره افول و سقوط توقف ناپذیر خواهد شد

یک تحلیلگر آمریکایی بر این باور است که ایالات متحده نیروی کار را فدای رباخواری کرده و در نتیجه وارد یک دوره افول و سقوط توقف ناپذیر خواهد شد.

«مایکل جونز» تحلیلگر سیاسی آمریکایی در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم تاکید کرد: مشکل اصلی اقتصاد مبتنی بر بدهی غرب است. ایالات متحده نیروی کار را فدای رباخواری کرده و تا زمانی که در این روند بازنگری نکرده و بدهی‌ها را به نفع صنعت محدود و مهار نکند، وارد یک دوره افول و سقوط غیرقابل توقف خواهد شد.

متن کامل این مصاحبه را در زیر مشاهده می‌فرمایید:

تسنیم: رقابت پساکرونا می‌تواند به خوبی مشخص کند که آیا آمریکا قادر خواهد بود بار دیگر به گونه‌ای قدرت خود را بازیابد که به این کشور اجازه آنچه را که خودش رهبری جهان می‌خواند، مجددا به دست آورد. گزارش‌هایی وجود دارد که پکن احتمالا از اهرم مهم خود یعنی رونق اقتصادی سریع‌تر و تسلط بر بازارهای آسیایی استفاده خواهد کرد تا روند جهانی سازی به شیوه چینی را تسریع بخشد. دیدگاه شما چیست؟

جونز: چین در وضعیتی است که می‌تواند از منافع ناشی از سرمایه گذاری زیرساختی طی سال‌های اخیر، بهره ببرد ولی از سوی دیگر 1000 شرکت مستقر در چین اعلام کرده‌اند که تولیدات خود را به هند منتقل خواهند کرد آن هم به دلیل پایین تر بودن دستمزدها. بنابراین، عامل اصلی و مهم این است که آیا مصرف داخلی می‌تواند این ضرر و زیان را جبران کند یا نه.

تسنیم: صندوق بین‌المللی پول پیش بینی کرده است که اقتصاد آمریکا در سال 2020 میلادی حدود 6 درصد افت خواهد کرد و افت اقتصادی منطقه یورو نیز به 7.5 درصد خواهد رسید. این در حالی است که صندوق بین‌المللی پول رشد اقتصادی چین در سال 2020 را 1.2 درصد پیش بینی کرده است، آن هم پس از افت 6.7 درصدی رشد اقتصادی چین در سه ماه نخست. تنها گروهی از کشورهای جهان که پیش بینی شده رشد اقتصادی مثبتی خواهند داشت، کشورهای شرق آسیا با رشد حدود یک درصد است. این مساله موجب نگرانی آمریکا و اروپا شده است. اخیرا امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه استدلال کرده است که طی ماه‌های آینده مشخص خواهد شد که آیا اتحادیه اروپا به عنوان یک پروژه اقتصادی و سیاسی با فروپاشی روبرو خواهد شد یا نه. آیا شما بر این باور هستید که افول سریع‌تر و شدیدتر اقتصادی آمریکا و اروپا و رونق کندتر آنها می‌تواند زمینه لازم برای انتقال قدرت از غرب به کشورهای شرق آسیا را فراهم کند؟

جونز: به دلیل مواضع خصمانه دولت ترامپ در قبال ایران، ایالات متحده اجازه تثبیت قلمرو اوراسیا را داده است، که این مساله بدان معناست که نیروی دریایی آمریکا اکنون منسوخ شده است و این مزیت اکنون به سوی شرق منتقل خواهد شد آن هم در شرایطی که آنها به دنبال تثبیت بزرگترین بازار بر روی کره زمین هستند.

تسنیم: سناریوی بالقوه‌ای وجود دارد که توسط دیلویت و سالسفورس مطرح شده و از آن به عنوان طلوع در شرق یاد می‌شود. آنها می‌نویسند "مرکز جهانی قدرت به طور قاطع منتقل می‌شود، آن هم در شرایطی که چین و سایر کشورهای شرقی حکومت را به عنوان قدرت‌های اولیه در عرصه جهانی در اختیار می‌گیرند و این مساله منجر به هماهنگی جهانی سیستم بهداشت و سایر نهادهای چندجانبه خواهد شد." به نظر شما چه عواملی می‌تواند در این انتقال قدرت نقش داشته باشد؟

جونز: مشکل اصلی اقتصاد مبتنی بر بدهی غرب است. ایالات متحده نیروی کار را فدای رباخواری کرده و تا زمانی که در این روند بازنگری نکرده و بدهی‌ها را به نفع صنعت محدود و مهار نکند، وارد یک دوره افول و سقوط غیرقابل توقف خواهد شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon
طبیعت