روحانی: مردم ۸۳درصد پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کردند/ مساجد ۱۳۲ شهرستانِ با وضعیت سفید بازگشایی می‌شود

روحانی: مردم 83 درصد پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کردند/ مساجد 132 شهرستانِ با وضعیت سفید بازگشایی می‌شود

رئیس‌جمهور گفت: از فردا مساجد ۱۳۲ شهرستان که وضعیت سفید دارند، بازگشایی می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا طی سخنانی اظهار داشت: در این ماه مبارک، ماه صیام و قیام و ماه قرآن و دعا برای مردم عزیز و شریف ایران و همه مسلمان‌ها آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم با دعای خیر مردم، مردم از این مصیبت ویروس هم رهایی پیداکنند.

وی گفت: برای 132 شهرستانی که شرایط سفید دارند و در جلسه گفته شد بگوییم شرایط «کم‌خطر» دارند، مساجدشان از فردا باز خواهد شد؛ نمازجمعه‌های این مناطق نیز برپا خواهد شد و مساجدی که پروتکل‌ها را رعایت می‌کنند دو زیبایی دارند، یکی زیبایی معنوی و یکی زیبایی نظم و یعنی هم عمل واجب و هم عمل مستحب در آن انجام می‌شود.

روحانی همچنین درباره بازگشایی مدارس برخی مناطق گفت: در جلسه پیشنهاد داده شد که مدارس مناطقی که در مناطق کم‌خطر هستند از 20 اردیبهشت بازگشایی شده و یک ماه آموزش ادامه یابد و بعد امتحانات برگزار شود ولی من دراین‌باره نگران بودم و زمان آن را به تاریخ 27 اردیبهشت انداختیم و گفتیم تا آن زمان مطالعات و بررسی‌ها صورت بگیرد و تا آن زمان تصمیم‌گیری خواهد شد و تأکید می‌کنم که پروتکل‌ها باید مورد دقت قرار گرفته و رعایت شود تا مشکلی برای مردم به‌وجود نیاید.

رئیس‌جمهور در این جلسه با بیان اینکه ذکر خداوند، شفا و دواست تصریح کرد: امیدواریم با زحماتی که کادر پزشکی ما کشیدند به نقطه‌ای برسیم که زندگی برای مردم ما آسان‌تر شود. از مردم عزیزمان به‌خاطر همکاری‌شان تشکر می‌کنم، وزارت بهداشت اعلام کرد که پروتکل‌ها در مجموع 83 درصد به‌طور متوسط در کشور مراعات شده و البته این عدد در برخی شهرستان‌ها 92 درصد بوده و تهران که شهربزرگی است، مقداری کمتر بوده و این عدد 83 درصد دالِ بر همکاری مردم با مسئولان بهداشتی کشور است و برای ما مهم است.

روحانی گفت: از کسانی که در حسینیه‌ها و مساجد مشغول نیکوکاری هستند و از علما، نیروهای بسیج، خیّرین، نیروهای مسلح، مردم خیّر و همه مردم پای‌کار آمدند و بسته حمایتی درست می‌کنند تشکر می‌کنیم و این زیباست و این فضای معنوی است که مردم به فکر یکدیگر هستند و همدیگر را فراموش نمی‌کنند.

وی اظهار داشت: در طول این مدت که حدوداً یک ماه و نیم از آغاز کار می‌گذرد، کادر درمانی ما با همه توان به صحنه آمدند و فداکاری کرده و می‌کنند و تعداد مراجعه‌کنندگان به بیمارستان کاهش یافته و میزان این حدود 300 نفر در سراسر کشور بوده و الآن خیلی پایین‌تر از روزهای قبل است و نشان از همکاری مردم و تلاش کادر پزشکی ماست که ما را به این نقطه مطلوبِ نسبی رسانده است.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: کارهایی در کشور ما صورت گرفت که در کشورهای دیگر هم به‌صورتی انجام شد ولی کاری که در ایران شد بارزتر بود و آن غربال‌گری بود؛ در مرحله اول غربال‌گری 78 میلیون نفر مورد غربال‌گری قرار گرفتند و این مهم است. همچنین در مرحله دوم غربال‌گری نیز 30 میلیون نفر تحت پوشش قرار گرفتند و این خیلی کمک کرده است. در طول این مدت تولیدگران و شرکت‌های دانش‌بنیان نیز برای کمک به بخش درمان آمدند و در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی ما تعداد دستگاه‌های تنفسی و ونتیلاتور افزایش یافته و به‌میزان 1000 دستگاه ونتیلاتور و بیش از 400 تخت مراقبت ویژه افزوده شده است.

روحانی همچنین گفت: پایان کرونا روشن نیست و هنوز مشخص نیست دارویی که این بیماری را درمان می‌کند چیست و کدام است و هنوز همه برای واکسن تلاش می‌کنند. ممکن است داروی آن کشف شود ولی زمان آن مشخص نیست؛ ما باید خود را برای شرایط بد آماده کنیم، باید با بدبینی نگاه کنیم یعنی بگوییم این شرایط ممکن است تا تابستان و یا تا چندین ماه ادامه داشته باشد. باید به نیروهای انسانی خود بپردازیم و درباره تجهیزات‌مان نیز باید بررسی و دقت داشته باشیم.

وی ادامه داد: روز دوم اسفند تصمیم گرفتیم نیروهای مسلح ما بیمارستان‌های خود را مجهز کنند و در بسیاری از مراکز نقاهتگاه تشکیل دهند و ما با بدبینی این تصمیم‌ را گرفتیم چون فکر شب عید را می‌کردیم و دیدیم که نیروهای مسلح این مراکز را آماده کردند و شاید از خیلی از آن مراکز استفاده نشد ولی این آمادگی مایه آرامش است. ما با بدبینی طراحی کردیم و دیدیم که سود بردیم و همچنین برخی کشورها را دیدیم که گرفتار شدند.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: بر اساس تصمیمات امروز در برخی از صنوف مانند آرایشگاه‌ها و مراکز ورزشی حتی در مناطق قرمز بازگشایی‌هایی به‌صورت پلکانی و با آرامش خواهیم داشت که اعلام خواهد شد ولی در عین حال فراموش نمی‌کنیم که کرونا همچنان هست و ممکن است روزی با اوج بیماری مواجه شویم. برای این اوج از امروز باید فکر کنیم و تا کنون در زمینه مقابله با کرونا تصمیمات خوبی اتخاذ کردیم و همه انصافاً کمک کردند.

روحانی گفت: در مقاطعی نگران دوقطبی بودن جامعه بودیم که الحمدلله این دوقطبی صورت نگرفت؛ زمانی درباره عدم تجمعات نگران ایجاد دوقطبی دین و علم بودیم ولی علما و مراجع نگذاشتند این دوقطبی ایجاد شود. همچنین زمانی که بازگشایی‌ها را آغاز کردیم ممکن بود دوقطبی بین «جان» و «نان» ایجاد شود ولی این دوقطبی شکل نگرفت و همه فهمیدند که هم باید جان را حفظ و هم نان را تأمین کنیم. هم وزارت بهداشت و هم وزارت کشور و همه ارگان‌ها کنار مردم و جناح‌های سیاسی، هیچ کس نگذاشت دوقطبی ایجاد شود و این درحالی است که امروز در آمریکا می‌بینیم که چه دو قطبی بزرگی به‌وجود آمده است.

وی اظهار داشت: کرونا تنها مسئله بهداشت، جان و سلامت انسان نیست بلکه کرونا کل عالم را تغییر داده و در پساکرونا، سیاست، صادرات و واردات و سرمایه‌گذاری مانند پیش از کرونا نیست و حتما تغییر می‌کند. امروز می‌بینیم در دنیایی که ادعا می‌شد تنها راه راه زندگی اتحادیه‌های بزرگ منطقه‌ای و جهانی است، به‌سمت ملی‌گرایی رفته‌اند، حتی در آسمان هم دو کشوری که به‌ظاهر دوست هستند، ماسک را می‌قاپند.

رئیس‌جمهور ادامه داد: امروز هیچ کشوری تا زمانی که به کالاهایی نیازی دارد، اقلام مورد نیاز دیگران را به آنها نداد. امروز ملی‌گرایی از نو تقویت شد و اتحادیه‌ها تضعیف شدند و سیاست‌های جهانی به‌طور آشکار زیر سؤال رفت و اگر روزی بود که تحریم‌های آمریکا با زبان نرم محکوم می‌شد، امروز آمریکا با زبان قاطع در سراسر دنیا محکوم می‌شود.

روحانی گفت: از دولت خواستم بر اساس تغییرات ایجادشده در دنیا روی سرمایه‌گذاری‌های زودبازده توجه کنند چون امروز نیازهای جامعه و همچنین رنگ‌وبوی صادرات تغییر کرده است.

وی ابراز کرد: اگرچه کرونا هزار گرفتاری برای ما ایجاد کرد ولی سرعت لوکوموتیو دولت الکترونیک را افزایش داد و ما خودمان را باید برای شرایط پساکرونا آماده کنیم.

رئیس‌جمهور همچنین گفت: درمان کرونا در برخی کشورها هم پولی است و هم صف‌شان شلوغ است، هم دیر جواب می‌دهد و پرمدعا هم هستند. ما در کشورمان نسبت به درمان نمی‌بینیم که این بیمار ایرانی‌ یا غیرایرانی است، مذهبش چیست، برای کدام شهر است، ما حتی اتباع خارجی را رایگان درمان می‌کنیم. البته در آمریکا بین سفیدپوست و سیاه‌پوست و کسانی که تازه به آمریکا رفتند، فرق می‌گذارند.

روحانی تصریح کرد: این عدالت در کشور ما به‌خاطر ایمان و معنویت ماه رمضان است، ما می‌رسیم به نقطه‌ای که از اول انقلاب گفتند «نه شرقی نه غربی» و امروز می‌بینیم در گرفتاری نه شرق و نه غرب به داد ما نمی‌رسد و می‌رسیم به نقطه‌ای که به ما گفتند اقتصاد مقاومتی به درد ما می‌خورد؛ به ما گفتند جوری بایستید که تکانه‌ها مضطرب‌تان نکند. ما به خودمان اتکا کردیم و بر مبنای تولید داخلی خودمان حرکت می‌کنیم.

رئیس‌جمهور همچنین خاطرنشان کرد: امروز درباره شماره‌گذاری و مستأجران تصمیمات خوبی اتخاذ کردیم و این تصمیمات به‌صورت مصوبه ابلاغ خواهد شد.

روحانی گفت: در این شرایط به صبر، آموزش و امید نیاز داریم؛ شرایط آسانی نیست. همه تلاش‌مان را می‌کنیم برای تمام شغل‌ها و کارگرانی که تحت فشار قرار گرفتند کاری کنیم. امروز روزی است که باید کمک کنیم؛ عده‌ای در معیشت و عده‌ای نیز در تولید گرفتارند. ببینید که کشورهای تک‌بعدی که فقط متکی به نفت یا گردشگری بودند چه مشکلی پیدا کردند، خوبی کشور ما این است که تک‌بعدی نیست.

وی اضافه کرد: ما به صبر نیاز داریم، تفریح نرفتن سخت است، سخت است که مراکز گردشگری و سینمایی نیست. با پروتکل‌ها در بازار رفت‌وآمد کردن سخت است ولی سخت‌تر آن است که کسی شغلش را از دست داده است.

رئیس‌جمهور گفت: همه نیاز به آموزش دارند و باید بدانند که کرونا چیست؛ بعضی متخصصین به‌صورت نرم و ساده به مردم آموزش می‌دهند و می‌گویند "باید دست‌ها را بشویید"، خدا این متخصصین را زیاد کند. یکی از مصادیق تقوا در این شرایط هم این است که حواس‌مان باشد دستمان را به صورت‌مان نزنیم.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon