خبر خوش کرونایی/کردستان در وضعیت باثبات قرار گرفت


خبر خوش کرونایی/کردستان در وضعیت باثبات قرار گرفت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان گفت: در حال حاضر وضعیت استان در یک وضعیت باثبات قرار داشته و میزان ورود و خروجی بیمارستان‌های ما روند صعودی ندارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، فرزین رضاعی بعداز ظهر امروز در نخستین جلسه شورای امر به معروف و نهی از منکر استان کردستان با اشاره به اینکه به لطف خداوند و کمک خیرین این برهه را گذراندیم، اظهار داشت: مصرف مواد شوینده و ماسک در فاصله زمانی اسفند و فروردین 15 برابر مصرف شرایط عادی شد.

وی با بیان اینکه ما آمادگی تأمین این حجم وسیع از ماسک و تجهیزات را نداشتیم، افزود: نیاز به انواع ماسک با وجود تسهیلات و دوندگی‌های فراوان پیگیری شد تا پیش از اینکه این موضوع به بحران تبدیل نشود، آن را از میان برداشت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با ذکر اینکه کردستان جزو استان‌هایی است که شروع بیماری در آن از همان روزهای نخست و همزمان با قم شروع شد، گفت: خوشبختانه با اوج‌گیری بیماری کووید 19، این بیماری در استان با آمار کمی از مبتلایان و توزیع، در بین استان‌هایی که شبیه ما بودند، داشت.

وی با ذکر اینکه شروع اپیدمی در استان کردستان با وجود تجربه و توان سیستم درمانی کاهش یافت، تصریح کرد: همکاری مجدانه ستاد مقابله با کرونا با مرکزیت سازمان صنعت و معدن، استانداری و سایر نهادهای ذی‌صلاح سبب شد که نیاز به الکل نیز تأمین شده و در کنار آن 4 واحد تولیدی نیز خط تولید خود را به سمت تولید موادشوینده، تغییر داده و این مواد در استان تهیه و توزیع شد.

رضاعی با تأکید بر اینکه راه‌اندازی آزمایشگاه تخصصی کرونا نیز در استان با پیگیری‌های صورت گرفته در اسرع وقت عملیاتی شد، ادامه داد: کردستان در جایگاه استان 11 قرار گرفت که آزمایشگاه تشخیص کرونا در آن راه‌اندازی شد.

وی از 90 مورد بازدید تیم درمانی در سطح استان خبر داد و خاطرنشان کرد: در بحث بهداشتی هم که به عنوان پشت جبهه سفید پوشان وارد عمل شدند، اقدامات خوبی صورت گرفته و در کنار این فداکاری و حماسه‌آفرینان حوزه درمان، دو هزار نفر کادر بهداشتی شامل بهورزین، مراقبین سلامت، کارشناسان و... حتی در روزهای تعطیل رسمی عید نیز سرکار بودند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با ابراز خرسندی از اینکه با همین تعداد نیرو، غربالگری کرونا در کردستان تا 90 درصد پیش رفت، ادامه داد: حدود یک میلیون و 459 هزار نفر در استان غربالگری شده‌اند که این مهم نقش بسیار به‌سزایی را در شناسایی افراد علامت‌دار و ناقل داشته است.

وی با اشاره به اینکه تحقق این مهم به‌عنوان یک بیماریابی فعال منجر به قرنطینه 23 هزار نفر در قرنطینه خانگی شد، تصریح کرد: قرنطینه خانگی شامل اعضای درجه یک افراد مبتلا و همه تماس‌یافتگان با آنها نیز بوده که در ادامه این فعالیت ساماندهی 23 هزار نفر با تماس‌های مکرر، توزیع اقلام بهداشت و پیگیری بستری آنان در صورت نیاز جزو موارد فعالیت‌های مهم حوزه بهداشتی در این ایام بوده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با تأکید بر اینکه در اپیدمی‌ها شناسایی فعال و زودرس بیماری و توصیه‌های بهداشتی به افراد و اعضای خانواده یکی از مهمترین اصول و بناهای پیشگیری از شیوع و گسترش بیماری است، گفت: برخی از شواهد گویای این است که بار ویروسی که سبب بیماری شده در شدت بیماری نقش دارد یعنی اگر کسی در داخل خانواده دچار بیماری شود، احتمال اینکه او نیز ناقل باشد محتمل است‌.

وی با بیان اینکه 10 درصد نیز که علامت‌دار شده بودند در قرنطینه خانگی قرا گرفتند، ادامه داد: اخیراً پس از بررسی میدانی، بیش از 70 درصد افرادی که در قرنطینه خانگی قرار گرفتند، بیش از حد متوسط شرایط فاصله‌گذاری و بیرون نیامدن از خانه را رعایت کرده بودند.

رضاعی در گزارش اهم فعالیت‌های صورت گرفته نیز توضیح داد: علاوه بر تهیه و پخش پمفلت‌های آموزشی، 11 مرکز 16 ساعته و 6 مرکز 24 ساعته بهداشتی در سطح استان فعال شدند؛ در زمینه نظارت حدود 7 هزار و 787 مورد بازرسی از اماکن عمومی با همکاری سازمان صمت لحاظ شد؛ 203 مورد نظارت بر دفن‌، 37 هزار مورد نظارت بر مراکز تهیه و طبخ مواد غذایی؛ گندزدایی معابر عمومی با همکاری بسیج، سپاه و شهرداری‌ها و در نهایت راه‌اندازی نقاهتگاه‌ها نیز با همکاری سپاه بیت‌المقدس در سطح استان انجام گرفت.

وی با اشاره به اینکه در طول این مدت در مراکز 16 ساعته نزدیک به 5 هزار خدمت ساعت در حوزه بهداشت سرپایی ارائه شد، خاطرنشان کرد: ظرفیت آزمایش کووید 19 نیز به دو برابر رسیده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با بیان اینکه تعطیلی زودهنگام مدارس، دانشگاه و بازار به‌ویژه در شهرستان سقز از جمله مواردی بود که تجربه خوبی در راستای کمک به جلوگیری از گسترش این بیماری بود، تصریح کرد: 440 تخت بیمارستانی برای کرونا آماده شده که خوشبختانه هیچ‌وقت به حد نگرانی نرسیدیم، هیچ بیماری از نیاز به دستگاه تنفسی محروم نشد و هیچ بیماری پشت در بیمارستان‌ها نماند و در نهایت با تکیه بر خدمات و اقدامات زودرس که با همکاری استانداری و مجموعه دولت و سپاه صورت گرفت، توانستیم اقداماتی را لحاظ کنیم که به کنترل اپیدمی کمک کرده و بیماری مهار گسسته نشد.

وی در زمینه دارو نیز توضیح داد: درباره تهیه دارو استرس بزرگی داشتیم و در این بین پروتکل درمانی نیز چند بار تغییر کرد و داروهایی که باید تهیه می‌کردیم در برخی روزها موجودی به اندازه درمان بیماران بود که خوشبختانه این چالش نیز با لطف خداوند و همکاری و پیگیری مدیریت درمان و داروی استان مرتفع و نیاز بیماران به دارو تأمین شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با تشکر از خیرین، رسانه‌ها، شورای اطلاع‌رسانی و خبرگزاری‌های استان و صداوسیما، خاطرنشان کرد: این اقشار بسیار کمک‌رسان بودند و به همین خاطر قدردان حضور مفید آنان نیز هستیم.

وی با اعلام اینکه در حال حاضر وضعیت استان در یک وضعیت باثبات قرار دارد، هشدار داد: این به معنای رفع خطر نیست و بایستی نگران بود، این وضعیت بدان معناست که میزان ورود و خروجی بیمارستان‌های ما روند صعودی ندارد و خطر جدی نیست، مگر اینکه ما به دلیل عدم رعایت و بازگشایی‌هایی که به‌تدریج آغاز شده با پیک دوم بیماری مواجه شویم.

رضاعی با ابراز امیدواری از اینکه مردم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و احتیاطی مانع از گسترش شیوع بیماری شوند، خاطرنشان کرد: با توجه به مصوبات جدید ستاد مقابله با کرونا باید به مواردی همچون رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و تهویه در مراکز عمومی و محل کار و حضور در تفرجگاه‌ها با رعایت فاصله اجتماعی مورد توجه ویژه قرار گیرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان تنها وضعیت مشابه شرایط کنونی جدال با این بیماری را دوران دفاع مقدس دانست و یادآور شد: خوشبختانه همه نهادها و ارگان‌های استان در هر صنف و جایگاهی بدون توجه به درجه و رتبه خود به میدان آمده و کمک کردند.

انتهای پیام/483/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon