از گوشه و کنار آذربایجانشرقی| افزایش ۸۰ درصدی مجازات جایگزین حبس ؛ کمبود۵ هزار نفری نیروی انسانی در آموزش و پرورش
گروه استانها ــ دفتر خبرگزاری تسنیم در آذربایجانشرقی در طول روز تازهترین اخبار را در قالب از گوشه و کنار استان منعکس میکند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، در بسته خبری پیشِرو بخشی از اخبار گوشه و کنار استان آذربایجان شرقی گردآوری شده و در اختیار خوانندگان و مخاطبان خبرگزاری تسنیم قرار گرفته است.
افزایش 80 درصدی مجازات جایگزین حبس در آذربایجانشرقی
موسی خلیل اللهی در گفت وگو با خبرنگاران با اشاره به صدور تعداد 8 هزار و 875 فقره آرای جایگزین حبس در دادگستری آذربایجان شرقی در سال گذشته اظهار داشت: این آمار در سال 97 معادل 4 هزار و 940 فقره بود که نسبت به سال 1397 بیش از 80 درصد افزایش یافت.
وی افزود: در سال گذشته در دادگستری استان تعداد 8 هزار و 739 فقره جزای نقدی، 13 فقره دوره مراقبت، 15 فقره جزای نقدی روزانه، 99 فقره الزام به خدمات عمومی رایگان و 9 فقره نیز سایر موارد برای متخلفان و مجرمان صادر شده است.
رئیس کل دادگستری آذربایجانشرقی با بیان اینکه حبس زدایی یکی از رویکردهای مهم و محوری قوه قضائیه است، یادآور شد: بر همین مبنا دادگستری کل آذربایجان شرقی تمام تلاش خود را برای اعمال مجازاتهای جایگزین به جای زندانی شدن مجرمان به کار میگیرد.
وی اضافه کرد: کاهش جمعیت کیفری یکی از مهمترین فواید حبس زدایی و قوانین مربوط به حبشهای جایگزین است که میتواند در سالم سازی فضای عمومی جامعه و نیز تأدیب مجرمان تأثیر عمیقی داشته باشد.
خلیل اللهی، اصلاح و تقویت پایههای اخلاق و معنویت جامعه را عامل مهم در کاهش بزهکاری دانست که فرآیندی زمان بر و نیازمند فرهنگ سازی میباشد.
رئیس کل دادگستری آذربایجانشرقی در پایان گفت: این اقدامات کار ریشهای میطلبد تا زمینههای آن در جامعه فراهم شود که در این میان رسانههای گروهی و خبرنگاران میتوانند نقش ممتاز و تعیین کنندهای ایفا کنند و انتظار میرود این فعالان عرصه فرهنگی ضمن توجه به تهیه و انتشار اخبار و گزارشهای معمول، در جهت تقویت اخلاقیات و معنویات جامعه با هدف کاهش جرائم نیز گامهای اساسی بردارند.
پرداخت 182 هزار میلیارد ریال تسهیلات به مردم آذربایجانشرقی
علی جهانگیری در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بانکهای استان با قدردانی از تلاش فعالان این حوزه در توسعه اقتصادی جامعه اظهار داشت: فعالیت بانکها از نقش بسیار حائز اهمیتی برخوردار است و این نقش در شرایط کنونی تحریم و مشکلات ناشی از تحریم، بیش از پیش محسوس است.
وی با ابراز رضایت از فعالیت بانکهای استان در بخشهای مختلف گفت: تلاش بیشتر برای تأمین نقدینگی لازم برای راه اندازی و توسعه واحدهای تولیدی و تحریک اقتصاد با ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا، اصلیترین انتظارات ما از تمام بانکهای استان است.
جهانگیری ادامه داد: در سال 98 و در سایه تلاش مدیران و کارکنان بانکی در استان، بیش از 182 هزار میلیارد ریال تسهیلات به مردم استان پرداخت شده که از نسبت به سال پیش از آن بیش از 28 درصد رشد داشته است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به کاهش قدرت خرید مردم از سال 97 به دلیل مشکلاتی همچون تحریم و تورم در جامعه ابراز کرد: تأمین نقدینگی مورد نیاز واحدهای تولیدی و تحریک تقاضای اجتماعی برای جلوگیری از کاهش شدید مصرف در جامعه، از اصلیترین مؤلفههای دخیل در تحقق شعار امسال مبنی بر"جهش تولید" به شمار میآید.
جهانگیری در پایان بر ضرورت توجه ویژه به اهلیت صاحبان صنایع در پرداخت تسهیلات بانکی تاکید کرد و ادامه دارد: هیچ گونه اغماضی در این مورد قابل قبول نیست و انتظار داریم که فعالان بخش خصوصی نیز در موعد مقرر به تعهدات خود در قبال نظام بانکی عمل کنند.
کمبود5 هزار نفری نیروی انسانی در آموزش و پرورش آذربایجان شرقی
جعفر پاشایی در جلسه از راه دور با معلمان منتخب شهرستان هشترود، با اشاره به برنامه احداث 1000 واحد مسکونی برای فرهنگیان در شهر جدید سهند، اظهار داشت: در بودجه سال 99 طرح رتبه بندی معلمان و افزایش 15 درصدی احکام فرهنگیان در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: در ایام کرونایی که مدارس تعطیل بود همکاران آموزش و پرورش استان، باتلاش شبانه روزی و برگزاری کلاسهای مجازی آموزش را تعطیل نکردند و جاهایی که به اینترنت وصل نبود و یا اولیا دانش آموزان با فضای مجازی آشنایی نداشتند، یک هزار و 700 نفر همکار فرهنگی در قالب معلم یار به 26 هزار دانش آموز خدمات تحصیلی ارائه دادند که این آموزشها تا پایان سال ادامه دارد و پنج هزار نفر نیز کمبود نیروی انسانی داریم.
وی همچنین به برگزاری امتحانات پایه دوازدهم به صورت حضوری اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه دستگاه آموزش و پرورش استان بهترین عملکرد را در حوزههای مختلف آموزشی در سطح کشور در روزهای کرونایی دارد، نباید در نوع برنامهریزی شاهد نارسایی بوده و همکاران ما باید مانند همیشه در عرصه تعلیم و تربیت به صورت جهادی عمل کنند.
بهمن اقدمی مدیر آموزش و پرورش هشترود نیز در این جلسه اظهار داشت: تولید محتوای آموزشی که اثر بخشی زیادی در امر آموزش مجازی دارد نتیجه تلاش همکاران فرهنگی هشترودی است که امروز به صورت بخشنامه از طرف اداره کل به تمامی ادارات آموزش و پرورش استان ارسال شده و در کل استان مورد استفاده قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: بهسازی سرویسهای بهداشتی مناطق روستایی شهرستان هشترود تأمین اعتبار شده و در سال جدید تحصیلی ساماندهی خواهد شد.
ممنوعیت عرضه لوازم خانگی بدون شناسه کالا در آذربایجان شرقی
مقصود رضازاده در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به ضرورت اجرای کامل طرح رهگیری کالا از مبدأ تا مصرف از طریق نصب شناسه کالا در بخش لوازم خانگی، اظهار داشت: اصناف از طریق عرضه تولیدات داخلی شناسنامهدار به جای اقلام قاچاق و فاقد هویت، میتوانند در پیشبرد و تحقق جهش تولید گامهای موثری بردارند.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی ضمن قدردانی از تعامل و همکاری مطلوب خانه صنعت، تولیدکنندگان لوازم خانگی و اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در این زمینه، ابراز کزد: لوازم خانگی فاقد شناسه در سطح عرضه، کالای بیهویت و قاچاق محسوب شده و با عرضه کنندگان این نوع کالاها براساس قوانین نظام صنفی کشور و مبارزه با قاچاق کالا برخورد خواهد شد.
وی با تاکید بر ضرورت عدم خرید کالاهای بدون شناسه از سوی شهروندان، افزود: سامانه ستاد خبری 124 سازمان صمت استان آماده دریافت و رسیدگی به گزارشهای مردمی در این خصوص است.
رضا زاده در ادامه گفت: به منظور رعایت حقوق مصرف کنندگان و در جهت حمایت از تولیدکنندگان داخلی، تمامی فروشندگان و عرضه کنندگان لوازم خانگی از خرید محصولات فاقد شناسه خودداری کنند.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با اشاره به ضرورت حمایت از تولید کنندگان داخلی، بر نقش بی بدیل اصناف در تحقق شعار جهش تولید تأکید کرد.
انتهای پیام/115/ ع