همدان| سخاوت بی بدلیل حضرت خدیجه(س) سبب استمرار دین اسلام شد


همدان| سخاوت بی بدلیل حضرت خدیجه(س) سبب استمرار دین اسلام شد

استاد حوزه علمیه همدان سخاوت بی بدلیل حضرت خدیجه را گامی مهم در استمرار دین اسلام برشمرد و گفت: اهمیت سخاوت و بخشش حضرت خدیجه به اندازه‌ای بود که ثروت ایشان و شمشیر علی(ع) را از مواردی ذکر کرده‌اند که سبب استمرار اسلام شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، دهم رمضان مصادف است با سالروز وفات نخستین بانوی مسلمان، حضرت خدیجه کبری(سلام الله علیها) همسر گرامی پیامبر مکرم اسلام، حضرت محمد(ص) و مادر ارجمند حضرت فاطمه زهرا(س).

حضرت خدیجه(س) بانویی وزین و با وقار، عفیف و پاک‏دامن، پرهیزکار و مورد احترام، انسانی روشن بین و دوراندیش و معتقد به حق و حقیقت بود که پیش از ظهور اسلام از زنان بر جسته قریش محسوب می‌شد صفات برجسته‌ای که سبب شده بود مردم او را به القابی مانند «طاهره»، «مبارکه‏»، «سیده زنان قریش»، «بانوی دوراندیش و خردمند» و «بانوی عاقل» بشناسند.

حضرت خدیجه(س) در دوران جوانی با تشکیل کاروان‌‎های تجاری و با مدیریت و درایتی قوی و به دور از رسم تاجران آن زمان که از طریق رباخواری ثروت اندوزی می‌کردند به تجارت و کسب درآمد روی آورد

آشنایی و ازدواج با محمد امین(ص)

خدیجه(س) وقتی آوازه درستی و امانتداری و خوش خلقی محمد امین(ص) را شنید، در پی مذاکراتی با ابوطالب عموی پیامبر(ص)، برادرزاده او محمد(ص) را برای امور مربوط به داد و ستد‌ها در کاروان تجارتی خود انتخاب کرد و محمد امین(ص) از سوی او و برای تجارت به شام رفت.

پس از این سفر تجارتی بود که خدیجه(س) شیفته لیاقت، نجابت، امانت داری و راستگویی، شخصیت ممتاز و خصال پسندیده محمد امین(ص) شد و به ازدواج با او مایل شد سپس زنی به نام نفیسه دختر علیه را واسطه قرار داد تا آمادگی او را برای ازدواج به اطلاع پیامبر گرامی اسلام(ص) برساند و این گونه شد که با برپایی مجلس عقد باشکوهی در خانه خود، به همسری پیامبر اکرم(ص) درآمد.

حجت الاسلام سید احد حسنی از اساتید حوزه علمیه همدان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان با اشاره به سالروز رحلت حضرت خدیجه(س) اظهار داشت: اگر بخواهیم تاثیر و عظمت حضرت خدیجه(س) را متوجه شویم باید بدانیم که از دست دادن دو نفر غم شدیدی بر پیامبر اسلام(ص) وارد کرد که یکی از آنها وفات حضرت خدیجه(س) بود.

وی چهار نکته را در زندگی حضرت خدیجه حائز اهمیت و عوامل رشد ایشان دانست و ابراز کرد: نخستین موضوعی که در رابطه با همسر پیامبر(ص) به آن باید توجه کنیم، بصیرت عمیق و عقل بلند ایشان در انتخاب همسر است.

این استاد حوزه افزود: حضرت خدیجه(س) با وجود آن که دارای شرایط مالی خوبی بود و خواستگارانی همچون ابوسفیان که آن زمان از جمله افراد بلند پایه در مکه به شمار می رفتند نیز داشتند اما پیامبر گرامی اسلام(ص) را برای همسری برگزید و شخصا این پیشنهاد را به حضرت ارائه داد.

وی با بیان اینکه ایمان محکم و استوار دومین ویژگی حضرت خدیجه(س) است مطرح کرد: حضرت خدیجه(س) در همان روز مبعث به عنوان نخستین زن مسلمان شد و این نشان دهنده ایمان راسخ ایشان است موضوعی که سبب شد مخاطب سلام جبرائیل امین در معراج باشند.

حسینی سخاوت بی بدلیل حضرت خدیجه را گامی مهم در استمرار دین اسلام و سومین عامل رشد ایشان عنوان کرد و گفت: اهمیت سخاوت و بخشش حضرت خدیجه(س) به اندازه‌ای بود که ثروت ایشان و شمشیر علی(ع) را از مواردی ذکر کرده‌اند که سبب استمرار اسلام شده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه عامل رشد چهار همسر پیامبر اسلام، حمایت ایشان از ولایت است، ابراز کرد: وجه اشتراک هر 4 بانویی که پیامبر اسلام(ص) آنها را برترین زنان بهشت معرفی می‌کند، ولایتمداری و حمایت آنها از ولایت است.

این استاد حوزه علمیه همدان بیان کرد: در کنار هم قرار گرفتن این عوامل سبب شد تا حضرت خدیجه(س) به چنین مقامی دست پیدا کند تا جایی که در تمامی زیارت نامه‌های امامان نیز اسم ایشان آورده شده است.

انتهای پیام/741/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon