همه مشکلات کردستان عراق به دلیل سقوط قیمت نفت


همه مشکلات کردستان عراق به دلیل سقوط قیمت نفت

اقلیم کردستان عراق به دلیل افت قیمت نفت و لزوم مشارکت در کاهش جهانی تولید نفت با مشکلات مالی شدیدی مواجه شده است.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از اویل پرایس، عراق ضربه سختی از سقوط قیمت نفت خورده است و مشکلات سیاسی آن پایانی ندارد. در شرایط مبارزه با شیوع ویروس کرونا و قیمت پایین نفت، مدیریت مشکلات عراق در دست ثامر الغضبان وزیر نفت این کشور قرار گرفته است. در همین حال، دولت فدرال عراق هفته گذشته تمام پرداخت های خود را به دولت منطقه ای کردستان متوقف کرد. دولت منطقه ای کردستان عراق ماهانه به 900 میلیون دلار برای عملیات های ضروری خود نیاز دارد که 380 میلیون دلار آن توسط دولت فدرال در بغداد تامین می شود. حتی قبل از شیوع ویروس کرونا و سقوط 60 درصدی قیمت نفت، اربیل با پرداخت دستمزد حقوق بگیران خود مشکل داشت.

 این مشکلات چه معنایی برای تولید نفت در کردستان عراق دارد؟ اول از همه مقامات کردستان اعلام کردند که اربیل به قرارداد کاهش تولید اوپک پلاس می پیوندد و 23 درصد کاهش تولید عراق، به نسبت تولید نفت خام کردستان را هم شامل خواهد شد. اگر ارقام تولید در اکتبر 2018 را سطح مبنای کاهش تولید قرار دهیم، عراق کلاً باید 1.1 میلیون بشکه در روز در ماه های مه و ژوئن تولید خود را پایین بیاورد. این به معنای 0.2 تا 0.3 میلیون بشکه در روز کاهش تولید در دو ماه آینده برای منطقه کردستان است. این مقدار کاهش تولید برای دولتی که به شرکتهای نفت خود پیشنهاد داده پرداخت هزینه‌های تجارت نفت را حداقل 9 ماه به تعویق بیندازند، بسیار دردناک است.

 مقدار نفتی که دولت منطقه‌ای کردستان باید از تولید خود کم کند، معادل با 250 هزار بشکه نفت در روزی است که قرار بود  بغداد در ازای پرداخت دستمزد حقوق بگیرانش به این دولت بپردازد. انتقال نفت خام کردستان به دولت فدرال عراق یک موضوع داغ در مجلس فدرال این کشور است. گروهی از نمایندگان یک شکایت رسمی تقدیم فؤاد حسین وزیر دارایی این کشور کرده اند که خودش اصالتاً کرد است. نمایندگان وزارت دارایی عراق را متهم می کنند که 5 میلیارد دلار را در 2019 برای پرداخت یارانه به دولت منطقه‌ای کردستان اشتباها هزینه کرده‌ و 250 هزار بشکه نفت در روز هیچگاه تحویل داده نشده است.

کردستان عراق علاوه بر قیمت پایین نفت و مشکلات با دولت فدرال در بغداد از تحریم شرکت نفت رزنفت توسط خزانه داری آمریکا هم ضربه خورده است. این شرکت یکی از شرکت های اصلی صادر کننده نفت خام کردستان است که طی قراردادی در 2017 نفت این منطقه را به سبد صادرات خود اضافه کرد ولی پس از تحریم های آمریکا فعالیت محسوسی ندارد.

 به نظر می رسد تنها راه حل دولت منطقه‌ای کردستان برای بیرون رفتن از این وضعیت تکیه بر ابزارهای سیاسی باشد مثل درخواست از سازمان ملل برای میانجیگری بین کردستان و دولت بغداد. با آغاز اعتصاب کارکنان بخش سلامت در 27 آوریل و اعتراضات سیاسی،  مقامات دولت منطقه‌ای کردستان باید از زیرساختهای نفت و گاز خود در برابر آسیب های احتمالی محافظت کنند چون هر گونه حمله به این تاسیسات شرایط را برایشان سخت تر خواهد کرد.

 انتهای پیام/215

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon