گزارش|کرونا در ترکیه؛ از کاهش آمار تا هجوم به میادین تره‌بار

گزارش|کرونا در ترکیه؛ از کاهش آمار تا هجوم به میادین تره‌بار

مقامات بهداشتی ترکیه امیدوارند که اگر اتفاق خاصی روی ندهد پس از پایان ماه جاری میلادی٬ کرونا در این کشور به کنترل درآید و رفته رفته قدم در مسیر عادی‌‌سازی بگذارند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم٬ آمار کل مبتلایان به ویروس کرونا در ترکیه٬ اندکی از مرز 126 هزار نفر فراتر رفته و در لیست جهانی کرونا٬ همچنان یکی از بالاترین آمارهای مبتلایان در جهان است.

مقامات بهداشتی ترکیه امیدوارند که اگر اتفاق خاصی روی ندهد پس از پایان ماه جاری میلادی٬ کرونا در این کشور به کنترل درآید و رفته رفته قدم در مسیر عادی‌‌سازی بگذارند.

فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه٬ جدیدترین آمارهای مرتبط با شیوع ویروس کرونا را به این شکل با رسانه‌ها و افکار عمومی در میان گذاشت:

شمار کل مبتلایان به ویروس کرونا در ترکیه: 126 هزار و 405 نفر.

شمار فوت: 3 هزار و 397 نفر.

تعداد بیماران شفایافته: 63 هزار و 151 نفر.

تعداد بیماران متصل به دستگاه تنفس مصنوعی: 766 نفر.

تعداد کل تست‌های انجام شده: 1 میلیون و 135هزار و 367 مورد.

بر اساس اطلاعات رسمی وزارت بهداشت ترکیه٬ در چند روز اخیر٬ تعداد بیماران شفایافته به سرعت در حال افزایش است. به عنوان مثال٬ دیروز اطلاعات 1670 نفر به عنوان مبتلای جدید ثبت شده اما 4 هزار و 892 نفر شفا یافته‌اند.

پایان قرنطینه 72 ساعته

ترکیه در 3 شبانه روز گشته در 31 مرکز استان پرجمعیت این کشور٬ مقررات آمد و شد اعلام کرد و این قرنطینه موقت دیشب پایان یافت.

مخالفین دولت اردوغان معتقدند که ترکیه نیاز به قرنطینههای طولانی 2 هفتهای دارد اما دولت به خاطر بار سنگین مالی٬ حاضر به پذیرفتن چنین پیشنهادهایی نیست.

مقامات بهداشتی ترکیه معتقدند که اعلام قرنطینه و ممنوعیت تردد در روزهای تعطیل هفته٬ تاکنون نتایج مثبتی به دنبال آورده و موجب کاهش آمار مبتلایان شده است.

یکی دیگر از ابعاد مهم ممنوعیت تردد شهروندان٬ این است که دولت تصمیم گرفته در هفته آینده٬ اجازه دهد که شهروندان بالای 65 سال سن هم از خانه بیرون بیایند. این در حالی است که این دسته از شهروندان از یک و نیم ماه پیش در منزل مانده بودند.

همچنین اعلام شده که از یادهم ماه جاری میلادی به بعد٬ پاساژها و مراکز خرید هم بازگشایی خواهند شد اما این تصمیم با واکنش منفی رسانه‌ها روبرو شده و به عنوان یک اقدام خطرناک و عجولانه توصیف شده است.

جریمه برای 28 هزار شهروند

بر اساس گزارش رسمی وزارت کشور ترکیه در اثنای قرنطینه 72 ساعت در 31 مرکز استان این کشور و ممنوعیت تردد در سطح شهر و جاده‌های مواصلاتی بین شهری، تعدادی از مردم به قوانین اعتنا نکرده و با خودرو یا پیاده از خانه بیرون رفتند. درباره این موضوع، وزارت کشور اعلام کرده برای 28 هزار نفر شهروند متخلف قبض جریمه صادر شده است.

باز هم هجوم گسترده به میادین تره‌بار

دیشب پس از پایان قرنطینه 72 ساعته در بسیاری از کلان‌شهرها و به ویژه در استانبول٬ مردم به مراکز خرید مواد غذایی و میادین میوه و تره‌بار هجوم بردند.

روزنامه‌های ترکیه با انتشار عکس و گزارش٬ نشان داده‌اند که هجوم مشتریان و خریداران به حدی است که عملاً رعایت فاصله اجتماعی و احتیاط نادیده گرفته شده است.

مشاهدات میدانی خبرنگاران ترکیه نشان می‌دهد که در مرکز میوه و تره‌بار بایرام پاشای استانبول٬ صدها خودرو جمع شده و ترافیک سنگینی به وجود آورده‌اند و برخی از مشتریان اعلام کرده‌اند که 5 ساعت در صف ایستاده‌اند و هنوز نوبتشان نشده است.

کرونا، بحران اقتصادی و تجمل

بسیاری از تحلیلگران اقتصادی معتقدند که با توجه به اینکه دو بخش مهم توریسم و تجارت در اقتصاد ترکیه به خاطر ویروس کرونا عملاً زمین‌گیر شده است، پیش‌بینی می‌شود پس از پایان دوران کرونا، در اغلب حوزه‌های اقتصادی ترکیه از جمله صنعت گردشگری، تجارت و صنایع سنگین موجی از رکود و بیکاری جدی به وجود بیاید و اقتصاد این کشور را با مشکل مواجه کند.

فایق اوزتراک سخنگوی حزب جمهوری خلق در این مورد بیانیهای منتشر کرده و از دولت خواسته است که به تجمل، ولخرجی و اقدامات نمایشی پرهزینه پایان دهد و هر چه زودتر برای بررسی متمم بودجه و ارائه کمک نقدی به کارگران بیکار شده، اقدامات لازم را انجام دهد.

این حزب همچنین اعلام کرده بر اساس تازه‌ترین گزارش‌های نهادهای اقتصادی ترکیه دست کم 4 میلیون و 700 هزار نفر در این کشور بیکار شده‌اند.

تقدیر سازمان بهداشت جهانی از ترکیه

بر اساس گزارش روزنامه قرار، ارشاد علی شیخ از مدیران سازمان بهداشت جهانی، در گفت‌وگوی ویدیویی با مقامات وزارت بهداشت ترکیه، از اقدامات این کشور در مبارزه با کرونا و همچنین ارسال کمک به کشورهای دیگر تقدیر کرده است.

کمک ترکیه به آمریکا، دیپلماسی قهوه‌خانه‌ای

ارسال تجهیزات پزشکی و ملزومات بهداشتی از ترکیه به آمریکا و انتقال دو محموله بزرگ به این کشور در رسانههای طرفدار حزب عدالت و توسعه همچون یک اقدام بزرگ و ارزشمند توصیف شده و پیام‌های تشکر و قدردانی وزیر امور خارجه آمریکا و اعضای کنگره در این رسانه‌ها بازتاب گسترده‌ای پیدا کرده است. اما مخالفین اردوغان با این اقدام مخالفند و معتقدند که ارسال کمک به آمریکا هیچ معنا و مفهوم خاصی ندارد.

محرم اینجه از سران حزب جمهوری خلق و از رقبای اردوغان در انتخابات ریاست جمهوری پیشین در این مورد گفته است: "وقتی که دولت نمی‌تواند بین شهروندان خود، ماسک رایگان توزیع کند، چه ضرورتی دارد به انگلیس ملزومات بهداشتی بفرستد؟ نکته دوم این است که کمک مالی و بهداشتی ترکیه به آمریکا مصداقی از نمایش و دیپلماسی قهوه‌خانه‌ای است. چنین اقدامی مانند این است که منِ نماینده مجلس، با حقوق محدود و ناچیز خود به خانواده سابانجی (ثروتمندترین خانواده ترکیه) کمک مالی ارائه دهم.

محرم اینجه افزوده است: در این کشور٬ هزاران آرایشگر٬ دستفروش٬ رستوران‌دار و اصناف و کسبه دیگر بیکار شده‌اند. در این شرایط٬ باید به فکر آنها باشیم. آنها هستند که نیاز به کمک دارند و نه دولت انگلیس.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon