تهران| «منع استقرار صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتر» مشکل برخی واحدهای تولیدی در دماوند است
سرپرست فرمانداری شهرستان دماوند گفت: در حال حاضر قانون منع استقرار صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران یکی از مشکلات عمده واحدهای تولیدی در دماوند محسوب میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از دماوند، مهدی حیدری امروز در حاشیه نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در این نشست مشکلات هفت واحد از واحدهای تولیدی که در ناحیه صنعتی دماوند مشغول به فعالیت هستند، مورد بررسی قرار گرفت که بخشی از این مشکلات مربوط به شهرستان است که با هماهنگی ادارات مربوطه برطرف میشود.
وی تصریح کرد: برخی از حمایتها و نیازها مربوط به پیگیریها در مرکز استان و در سطح وزراتخانههای مربوطه است که یکی از این موارد شرکتی است که به دلیل شرایط کرونایی و فضایی که برای کشور پیش آمده، به خاطر نیاز ما خط تولید خود را تغییر داده است و اینک نیاز به تأمین الکل دارد.
سرپرست فرمانداری شهرستان دماوند همچنین افزود: برخی دیگر از موضوعات مربوط به مسائل زیست محیطی است که با توجه به فاصله شهرستان دماوند با تهران و رعایت قانون شعاع 120 کیلومتر، مشکلاتی را برای بخشی از واحدهای تولیدی ما به وجود آورده است.
حیدری ادامه داد: این واحدهای تولیدی در گذشته تأسیس شدهاند اما با سیاستهای جدیدی که در حوزه محیط زیست اتخاذ شده، مشکلاتی برای آنها پیش آورده که تلاش داریم با رفع این مشکلات بتوان سطح تولید کارخانهها را افزایش داد؛ زیرا با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری بر تحقق جهش تولید، کارخانجات و رفتار و عملکرد مدیران دولتی باید در این زمینه به جد پیگیری شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اعتقاد ما بر این است همانطور که ظرفیت واحدهای تولیدی میتواند جهش داشته باشد، باید مدیران شهرستانی نیز در عملکرد خود جهش داشته و نگاه خود را مساعدتر کنند تا بتوانیم مشکلات این واحدها را به حداقل برسانیم؛ زیرا وقتی تولید در یک کشور بتواند به خوبی عمل کند بسیاری از مشکلات اجتماعی و اقتصادی را به صورت زنجیرهوار برطرف خواهد شد.
مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی دماوند با جدیت پیگیری میشود
پیمان آقاجان احمدی در این نشست اظهار داشت: با توجه به موج شدید ویروس کرونا در اوایل اسفندماه و کمبود مواد ضدعفونیکننده در سطح شهرستان دماوند، شرکت کیمیاشیمی به درخواست ما خط تولید خود را تغییر و به تولید اسپری ضد عفونی دست پرداخت.
وی ادامه داد: در حال حاضر این شرکت حدود 300 هزار قوطی اسپری لیبل خورده آماده کرده است اما متأسفانه به دلیل کمبود الکل نمیتواند مواد ضدعفونی تولید کند؛ شرکت کیمیاشیمی در حال حاضر نیاز به 20 هزار الکل دارد که اگر نتوانیم این میزان را تأمین کنیم این شرکت با ضرر و زیان قابل توجهی روبه رو خواهد شد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان دماوند بیان کرد: در ابتدای شیوع این بیماری در مرحله نخست حدود 16 هزار لیتر الکل تهیه شد اما در حال حاضر توزیع الکل از وزارت صمت خارج و مسئولیت آن به سازمان غذا و دارو واگذار شده است، به همین دلیل باید مکاتباتی از طریق شبکه بهداشت و درمان شهرستان با وزارت بهداشت انجام شود تا بتوانیم این مشکل را برطرف کنیم.
آقاجان احمدی در ادامه با اشاره به مشکل شعاع 120 کیلومتری در شهرستان دماوند افزود: شرکت تکاپ اتصال در ناحیه صنعتی 1 دماوند با تولید انواع لوله، اتصالات جوشی و غیره، محصولات خود را در سطح کشور و حتی به کشورهای همسایه صادر میکند، که امروز با مشکل طرح توسعه در خصوص قانون شعاع 120 کیلومتری مواجه شده است و این درحالی است که مجوزات این شرکت که حدود 15 میلیارد تومان نیز هزینه صرف شده پیش از این قانون بوده است.
وی تصریح کرد: قانون شعاع 120 کیلومتری باید کمی تغییر پیدا کند، زیرا تعداد زیادی از کارخانهجات در شهرستان مشغول به فعالیت هستند که با همین مشکل روبه رو بوده و امکان تعطیلی آنها به هیچ وجه وجود ندارد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان دماوند در پایان خاطرنشان کرد: 113 هکتار از زمینهای شهرک صنعتی ناحیه 2 دماوند از سال 92 تا 97 با مشکل روبهرو بود که در سال 97 پس از رأی دادگاه در حال حاضر واگذار شده و تعداد زیادی از واحدها نیز مشغول به ساخت هستند؛ اما متأسفانه نبود آب، برق و وجود جاده نامناسب صالحآباد که عمدتاً تصادفات زیادی را در پی دارد از جمله مشکلات این شهرک است که باید به صورت جدی رسیدگی شود.
انتهای پیام/220/ح