گزارش| پیششرط جهش تولید از دیدگاه فعالان اقتصادی / امید در گیلان برای تحقق فرمان رهبری موج میزند + فیلم
گروه استانها ـ تحقق جهش تولید و توسعه اقتصاد گیلان مستلزم حمایت مردم از کالای ایرانی، تولیدات داخل و رفع چالشها و مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، استان گیلان دارای مواهب طبیعی و ظرفیتهای فراوانی در بخشهای مختلف به ویژه در بخش کشاورزی است و میتوان گفت که این استان در صورت شناخت ظرفیتها و بهرهگیری درست از این ظرفیتهای ممتاز و همچنین درصورت حمایت از تولیدکنندگان و سرمایهگذاران داخلی و خارجی بستر خوبی برای تحقق «جهش تولید» دارد.
براساس اعلام ادارهکل صنعت، معدن و تجارت گیلان درحال حاضر بیش از 25 واحد تولیدی و صنعتی این استان دارای برند ملی هستند و نهتنها در سطح کشور بلکه در دنیا طرفدار دارند که مهمترین آنها مربوط به حوزه تولیدات لوازم خانگی، لوازم برقی و برق الکترونیک است که درصورت حمایتهای لازم و سرمایه در گردش میتوانند سهم مهمی در تحقق جهش تولید داشته باشند.
استان گیلان در حوزه سرمایهگذاری صنعتی در چند سال گذشته در مقایسه با آمار سال 97 رشد دو برابری داشته که در کل کشور کم سابقه بوده است البته 99 درصد سرمایهگذاریها در گیلان متعلق به بخش خصوصی است و در حوزه صادرات غیرنفتی از مبدأء گیلان در سال 98 رشد قابل توجهی داشته است که همه اینها میتواند زمینهساز جهش تولید باشد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت با اشاره به ظرفیتهای متعدد استان گیلان و لزوم بهرهگیری از این ظرفیتها در جهت تولید، اشتغال، توسعه اقتصادی و تحقق جهش تولید اظهار داشت: در حوزه صنعت و تولید یک محور هفتگانه تحول پیشبینی کردیم که امسال هم با قدرت آنها را پیگیری میکنیم.
فرهاد دلقپوش حمایت از تولیدات رقابتپذیر دانشبنیان و همچنین تولیدات صادرات محور در بازارهای داخلی، خارجی و بینالمللی را برای تحقق جهش تولید ضروری دانست و بیان کرد: تکمیل و ارتقاء ظرفیت تولید واحدهای تولیدی و صنعتی موجود در گیلان و حمایت از آنها برای تکمیل ظرفیتشان یکی دیگر از اقداماتی است که در اولویت قرار دارد.
وی افرود: بسیاری از واحدهای تولیدی مطالباتی همچون رفع مشکلات سرمایه در گردش و تامین مواد اولیه دارند که در این راستا از هیچ تلاشی برای کمک و حمایت از آنان دریغ نخواهیم کرد و در این مسیر از سرمایهگذارانی که بتوانند در کوتاه مدت به نتیجه دلخواه برسند حمایت و استقبال میکنیم البته تخصیص بستههای مالی و حمایتی برای آنان توسط دولت نیز مورد انتظار است.
دلقپوش حمایت از صنایع و واحدهای تولیدی فعال استان برای حفظ و ارتقاء واحدشان و تحقق جهش تولید در گیلان ضروری دانست و عنوان کرد: پیش از شیوع ویروس کرونا در گیلان تنها سه واحد تولید کننده مواد ضدعفونی در گیلان فعالیت میکردند اما پس از شیوع کرونا توانستیم با بسیج امکانات، تشویق تولیدکنندگان و سرمایهگذاران، 22 واحد تولیدکننده محصولات بهداشتی در گیلان راهاندازی کنیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان، حمایت مردم از کالای ایرانی و تولیدات گیلان را یکی از سیاستهای فرهنگی برای تحقق شعار سال اعلام کرد و افزود: در استان گیلان همواره محصولات و کالاهای مورد نیاز مردم در حوزههای مختلف تولید میشود و انتظار داریم که مردم در کنار خرید کالای ایرانی از تولیدات گیلان نیز حمایت و استقبال کنند.
یکی از تولیدکنندگان موادضدعفونی و شوینده در شهر صنعتی رشت نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب سال 99 را بهعنوان سال جهش تولید نامگذاری کردند که در این راستا تکلیف بزرگی بر روی دوش تولیدکنندگان گذاشتند و ما نیز امیدواریم که بتوانیم با حمایت دولت، سازمانهای مربوطه و همچنین بهرهمندی از توانمندی مجموعه خود گام مثبتی برای جهش تولید برداریم
حسننژاد افزایش خطوط تولید با بهکارگیری و جذب نیروهای مستعد و همچنین حمایت بانکهای عامل از واحدهای تولیدی را برای تحقق جهش تولید ضروری دانست و بیان کرد: امیدواریم که بانکهای عامل نیز با پرداخت تسهیلاتی در جهت بهبود وضعیت تولید و سرمایه در گردش و همچنین شکل بهتر بازپرداخت این سرمایهها به ما برای توسعه تولید کمک کنند.
مدیر تولید یکی از کارخانجات ریسندگی و بافندگی در شهر صنعتی رشت نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه این کارخانه با سرمایهگذاری 928 میلیارد ریال در حال فعالیت است اظهار داشت: عمده محصولات ما شامل محصولات حولهای نظیر حولههای دستی، استخری، حمامی و پالتویی در رنگبندیهای متنوع و سایز بندیهای مختلف است.
عمید کشوردوست خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه امسال بهعنوان سال جهش تولید نامگذاری شده ما نیز عزم خود را جزم کردیم تا با بالابردن کمیت تولید و با بهکارگیری نیروهای انسانی گامی مثبت در راستای جهش تولید برداریم البته اشتغالزایی در صنعت نساجی حرف نخست را میزند و نوعی اشتغالزاترین صنعت است.
وی ابراز داشت: این کارخانه هماکنون دارای امکانات، پتانسیل و ماشینآلات و همچنین دارای قدمت، سوابق و برند است و تنها انتظاری که از مدیران استانی و کشوری داریم این است که در حوزه تامین سرمایه در گردش حمایتگر ما باشند تا با جذب نیروی انسانی بیشتر و تامین مواد اولیه و همچنین افزایش ظرفیت تولید به 90 الی 100 درصد گام محکمی برای جهش تولید برداریم.
این کارخانه ریسندگی و بافندگی از جمله کارخانجاتی است که همزمان با شیوع ویروس کرونا در استان گیلان خطوط تولید خود را با تولید ماسکهای بهداشتی میتال با فناوری نانو افزایش داده است و این ماسکها به دلیل برخورداری از لایه نانو و قابلیت شستوشوی بهتر با ماسکهای معمولی تفاوت دارند.
انتهای پیام/612/ش