ضرورت حضور بخش خصوصی برای نزدیک شدن مهارت دانش‌آموزان هنرستان‌ به نیاز بازار کار

ضرورت حضور بخش خصوصی برای نزدیک شدن مهارت دانش‌آموزان هنرستان‌ به نیاز بازار کار

مدیرکل فنی و حرفه‌ای وزارت آموزش‌وپرورش گفت: اگر بخواهیم مهارت دانش‌آموزان هنرستان‌ به نیاز بازار کار نزدیک باشد حضور بخش خصوصی اجتناب‌ناپذیر است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ؛ مهارت‌آموزی دانش‌آموزان مدت‌هاست به یکی از دغدغه‌های نظام آموزش و پرورش کشور تبدیل شده است تا جایی که در اولویت‌های بیست و سه گانه وزارت آموزش و پرورش که از سوی رئیس‌جمهور ابلاغ شد در بخش اولویت‌های تخصصی به توجه بیشتر به مهارت‌آموزی دانش‌آموزان و توانمندسازی آنان برای ورود به بازار کار در آینده، اشاره شده است.

اما در کنار این موضوع، آیا هم‌اکنون هنرستان‌ها که به شکل تخصصی در بحث آموزش مهارت به دانش‌آموزان فعالیت می‌کنند، در این عرصه موفق بوده‌اند، آیا فارغ‌‌التحصیلان هنرستان‌ها مهارت کافی برای ورود به بخش صنعت و بازار کار را دارند؟

مصطفی آذرکیش؛ مدیرکل فنی و حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش‌وپرورش درباره میزان آشنایی دانش‌آموزان هنرستانی با حرف و ارتقای سطح عملی و مهارتی آنها گفت: بیش از 201 رشته مهارتی در هنرستان‌ها داریم که طراحی و آموزش این رشته‌ها با مشارکت بخش صنعت، خدمات، کشاورزی و هنر انجام می‌شود.

وی افزود: ماهیت آموزش‌ها در هنرستان‌ها مشارکتی است و باید تناسب بین عرضه و تقاضا وجود داشته باشد؛ اگر بخواهیم میزان مهارت هنرجویان هنرستان‌ها با نیاز بازار کار نزدیک باشد حضور بخش خصوصی و بنگاه‌های اقتصادی اجتناب‌ناپذیر است.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش‌وپرورش متذکر شد: قوانینی که در مجلس و دولت وضع می‌شود باید به این موضوع توجه کند یعنی مشوقی باشد برای افزایش انگیزه بخش خصوصی و اتصال هنرستان‌ها به بازار کار را بالاتر ببرد.

آذرکیش گفت: نیاز به قوانین و مشوق‌هایی داریم که بنگاه‌های اقتصادی را پای کار بیاورد و زیرساخت‌های توسعه آموزش‌های مهارتی فراهم شود.

به گزارش تسنیم، آذرکیش پیش از این نیز گفته بود: برای واکنش موثر در برابر تغییرات سریع تکنولوژی باید رشته‌های جدید را به هنرستان‌ها وارد کنیم و در وزارت آموزش‌و پرورش در شاخه فنی‌وحرفه‌ای وکاردانش با همین رویکرد نسبت به تغییر رشته‌ها اقدام می‌کنیم یعنی رشته‌هایی که در آینده به آنها نیازی نیست پایان یافته و رشته‌های جدید ایجاد می‌شوند مانند مکاترونیک، فتوگرافیک، معماری داخلی، حمل و نقل، تولید برنامه‌های تلویزیونی و در شاخه کاردانش با توجه به اینکه قرار است شاهد ورود دانش‌آموز به بازار کار باشیم، استاندارد آموزش مهارت توسط بازار کار تدوین می‌‌شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon