فعالیت‌های ‌ورزشی در شهرهای وضعیت سفید آذربایجان شرقی آغاز شد

فعالیت‌های ‌ورزشی در شهرهای وضعیت سفید آذربایجان شرقی آغاز شد

گروه استان‌ها- در پی شیوع موج ویروس کرونا در سراسر کشور و به‌تبع آن در استان آذربایجان شرقی تلاشی همه‌ جانبه از سوی مسئولان و مردم جهت مقابله با این بیماری فراگیر آغاز شده و تقریباً همه مردم به نحوی درگیر موضوع هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، کووید 19 چند وقتی است در مناطق مختلف کشور از جمله آذربایجان شرقی جولان می‌دهد و به عقیده کارشناسان و متخصصان پزشکی باید این بیماری را جدی گرفت  اما بررسی‌ها نشان می‌دهد هنوز خیل عظیمی از مردم آذربایجان شرقی این ویروس را جدی نگرفته‌اند، شلوغی خیابان‌ها حکایت از این دارد اما به اعتقاد متولیان بخش سلامت کرونا مهم‌ترین چالش سلامت در یک قرن اخیر است.

آغاز فعالیت‌های برخی رشته‌های ورزشی در شهرهای وضعیت سفید آذربایجان شرقی

اطلاعیه شماره 12 ستاد مقابله با کرونا در ورزش صادر شد که در آن عنوان شده است 132 شهر سفید به‌لحاظ کاهش شیوع کرونا می‌توانند در تعدادی از رشته‌های ورزشی فعالیت خود را آغاز کنند.

از آذربایجان‌شرقی 9 شهر وضعیت سفید داشته و از امروز در تعدادی از رشته‌های ورزشی می‌توانند با رعایت پروتکل‌های بهداشتی فعالیت خود را آغاز کنند.

آذرشهر، اسکو، بستان‌آباد، جلفا، خداآفرین، عجب‌شیر، ملکان، ‌هریس و‌ هوراند 9 شهر آذربایجان‌شرقی هستند که شروع ورزش در این شهرها بلامانع است.

بنا به اعلام ستاد عالی مقابله با کرونا در ورزش، تنیس، تنیس روی میز، دارت، پتانگ، شطرنج، وزنه‌برداری، بدمینتون، قایقرانی انفرادی، دوومیدانی، اسکیت، بولینگ، تیراندازی، تیراندازی با کمان، سوار‌کاری، اتومبیلرانی و موتورسواری ، دوچرخه سواری، کوهنوردی، گلف، جهت یابی، اسکی، پیاده روی،  بازی‌های فکری، طناب‌زنی، ورزش‌های طبیعی، ماهیگیری ورزشی، فریزبی، یوگا، ورزش تفریحی مهارت فردی و ورزش آمادگی جسمانی فدراسیون ورزش‌های همگانی رشته‌های ورزشی هستند که فعالیت آنها در شهرهای سفید مجاز است و تمام باشگاه‌ها موظف هستند پیش از آغاز فعالیت در سامانه سلامت وزارت بهداشت ثبت نام کنند.

دامداران آذربایجان شرقی دام‌های خود را تا گرم شدن هوا وارد مرتع نکنند

حسین غفاری در جمع خبرنگاران با اشاره به این‌که دو درصد از جمعیت بیش از چهار میلیون نفری آذربایجان شرقی، جمعیت عشایری هستند، اظهار داشت: توصیه می‌شود عشایری که قصد کوچ بهاره دارند، کوچ خود را تا حد ممکن به تعویق بیندازند، زیرا در هنگام کوچ ویروس کرونا می‌تواند از منطقه گرمسیر به منطقه سردسیر انتقال پیدا کند.

مسئول ستاد کرونای سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: با توجه به اینکه ویروس کرونا در دمای خنک و سرد ماندگاری زیادی دارد، توصیه می‌شود تا دامداران روستایی و عشایری دام‌های خود را تا گرم شدن هوا وارد مرتع نکنند.

وی گفت: مراتع ییلاقی بیشتر هوای خنک و سرد دارند و ویروس در این مناطق ماندگارتر است؛ با ورود انسان و دام‌ها به ییلاقات، ویروس از طریق ترشحات دهان و بینی، کفش و لباس انسان و دام یا خودرو می‌تواند مراتع را آلوده کند.

مسئول ستاد کرونای سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: در مناطق سرد و دارای برف این ویروس می‌تواند ماندگارتر شده و در فصل پاییز مجدداً شیوع پیدا کند.

وی با تاکید بر لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و بهداشت فردی، گفت: ضدعفونی کردن آبخوری، آبشخور ‌و محل تعلیف دام و وسیله حمل و نقل علوفه از جمله مواردی است که باید عشایر در حین کوچ رعایت کنند.

ساخت دستگاه ضد عفونی‌کننده با بخار در تبریز

یک شرکت دانش‌بنیان در تبریز موفق به طراحی و ساخت دستگاه ضدعفونی کننده با بخار داغ برای استفاده در محیط و سطوح شد.

این دستگاه توسط یکی از واحدهای فناور مستقر در پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی، طراحی و ساخته شده که جای پاشیدن مایعات ضدعفونی کننده، از بخار داغ برای از بین بردن ویروس‌ها استفاده می‌کند و هیچ رد و بویی از خود به جا نمی‌گذارد.

محمد مردانی، مدیرعامل سازنده دستگاه ضدعفونی کننده با بخار داغ  در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: فعالیت اصلی شرکت ما از 6 سال قبل تاکنون ساخت دستگاه‌های ترمیم حرارت و گرم در جای آسفالت بوده است، اما با توجه به شیوع ویروس کرونا در ماه‌های اخیر تصمیم گرفتیم با تکیه بر تجربیاتمان در زمینه طراحی و ساخت دستگاهی برای مقابله با این ویروس وارد گود شویم.

وی درباره طرز عمل دستگاه ابداعی شرکت گفت: بخار خشک ماده ضدعفونی کننده در این دستگاه بسیار بالاست و همین امر موجب از بین رفتن لایه بیرونی ویروس کرونا و در نتیجه غیرفعال شدن آن می‌شود.

مدیرعامل سازنده دستگاه ضدعفونی کننده با بخار داغ ادامه داد: از این دستگاه می‌توان برای ضدعفونی کردن ناوگان حمل و نقل عمومی، اماکن عمومی و دستگاه‌های خودپرداز بانک‌ها استفاده کرد.

مردانی گفت: اندازه این دستگاه بعد از تولید انبوه می‌تواند به یک سوم فعلی کاهش یابد و هر بار با استفاده از 40 لیتر محلول قادر به ضدعفونی کردن فضایی به وسعت یکهزار مترمربع است.

مدیرعامل سازنده دستگاه ضدعفونی کننده با بخار داغ افزود: ماده ضدعفونی کننده مورد استفاده در این دستگاه نیز مجوز سازمان بهداشت فدرال را دارد و برای سلامتی انسان مضر نیست.

وی اضافه کرد: این دستگاه با گازوییل کار می‌کند و قیمت هر دستگاه آن 30 میلیون تومان است که در صورت دریافت سفارش می‌توانیم روزانه سه چهار فقره از این دستگاه را که قیمت تمام شده آن بسیار پایین‌تر از نمونه مشابه خارجی است، تولید کنیم.

توزیع بیش از 25 هزار ماسک رایگان در سهند

عباس مصطفوی در گفت‌وگو با خبرنگاران، اظهار داشت: شرکت عمران شهر جدید سهند در راستای رسالت خود در قبال شهروندان به عنوان ستاد پشتیبانی پیشگیری از شیوع بیماری کرونا در شهر جدید سهند از آغازین روزهای شیوع کرونا در کشور فعالیت خود را آغاز کرده و با پیگیری برنامه‌های متعدد به مسئولیت اجتماعی خود در این خصوص عمل کرده است.

وی با اشاره به حمایت از مؤسسات خیریه جهت تولید ماسک، گفت: همکاری مادی و معنوی جهت تولید ماسک‌های مورد نیاز به صورت خیریه با سه مرکز نیکوکاری مستقر در شهر جدید سهند که عبارتند از مرکز نیکوکاری واقع در مسجد جامع فاز یک، مرکز نیکوکاری شهیدان دادی و آماده سازی خانه توانمندسازی واحد اجتماعی شرکت عمران و استقرار مرکز نیکوکاری امام حسن (ع) فاز سه شهر جدید سهند آغاز شده و ادامه دارد.

مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید سهند با تاکید بر همکاری تنگاتنگ این مجموعه با مرکز بهداشت شهرستان اسکو، گفت: در راستای نظارت دقیق بر فرایند تولید ماسک بازدیدهای مستمر از مراکز فوق انجام شده و در این خصوص  دیدار و گفت‌وگو با رییس مرکز بهداشت شهرستان اسکو و اعلام آمادگی برای همکاری‌های بیشتر را داشتیم.

مصطفوی کمک به ستاد بحران استان و شهرستان شامل اهدای  100 عدد پتو، 100 عدد بالش، 100 عدد رو تختی و 100 عدد روبالشی را از دیگر اقدامات این شرکت در راستای مقابله با شیوع بیماری کرونا برشمرد.

مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید سهند از تأمین مواد ضدعفونی مورد نیاز برای استفاده ادارات و مراکز عمومی نیز خبر داد و افزود: تأمین مواد ضد عفونی مساکن، سازمان‌ها، ادارات و تأمین مواد ضد عفونی مورد نیاز برای ضدعفونی خودروها در مبادی ورودی با همکاری شهرداری شهر جدید سهند انجام شده است.

وی از چاپ و نصب بیش از 30 بنر آگاه سازی با شعارهای مرتبط با پیشگیری از بیماری کرونا در محلات مختلف شهر و تأمین و چاپ بنرها و پوسترهای مرکز بهداشت شهرستان با همین موضوع خبر داد و گفت: اکیب‌های سیار نیز در این مدت به امر اطلاع رسانی در سطح شهر مبادرت کردند.

مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید سهند از برگزاری مسابقه عکس 13 بدر با موضوع در خانه بمانیم خبر داد و گفت: این جشنواره با استقبال خوب شهروندان سهند روبرو شد و به شش عکس برتر نیز جوایزی اهدا شد.

وی ضمن عرض تسلیت به خانواده هایی که عزیزان خود را به علت بیماری کرونا از دست داده‌اند، گفت: خوشبختانه همه گیری این بیماری در شهر جدید سهند کم بوده و مردم همکاری بسیار خوبی داشتند و ما قدردان این فهم و درک بالای شهروندان سهند هستیم.

وی با اعلام حمایت از خانواده‌های آسیب دیده از کرونا، خاطرنشان کرد: در این مدت بیش از 50 بسته‌های حمایتی شامل ده کیلو برنج، مرغ، نخود، لوبیا، دوبسته ماکارونی، رب گوجه فرنگی، دو عدد روغن مایع و مواد بهداشتی در بین خانواده‌هایی که دارای بیمار کرونایی و نیازمند حمایت بودند توزیع شده است.

مصطفوی با اشاره به رعایت تمام موارد بهداشتی در شرکت عمران شهر جدید سهند، گفت: تأمین مواد ضدعفونی و ماسک برای مراجعه کنندگان شرکت و اجبار در استفاده از ماسک رایگان ارائه شده از نخستین روزهای همه گیری این بیماری مود توجه بوده و تمام پروتکل‌های ابلاغی در این مجموعه عملیاتی شده است.

انتهای پیام/115/ش

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon