اولین راهکار بازگرداندن مجلس به راس امور اصلاح قانون انتخابات است/ اجرای قانون شفافیت بهترین راه نظارت بر نمایندگان

اولین راهکار بازگرداندن مجلس به راس امور اصلاح قانون انتخابات است/ اجرای قانون شفافیت بهترین راه نظارت بر نمایندگان

منتخب مردم بناب در مجلس معتقد است برای بازگرداندن قوه مقننه به ریل اصلی خود باید قانون انتخابات تغییر کند و استانی برگزار شود.

حجت الاسلام محمد باقری منتخب مردم بناب در مجلس یازدهم در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم ، با بیان اینکه در چند سال گذشته به دلیل برخی مسائل جایگاه افراد و قوا مشخص نیست، گفت: امروز جایگاهی که برای  سه قوه در قانون اساسی در نظر گرفته شده و برای آنها شرح وظایفی  نیز تعیین شده است متاسفانه رعایت نمی شود.

وی با بیان اینکه در برخی موارد قوای سه گانه در امور یکدیگر دخالت های بی مورد دارند، ادامه داد: به اعتقاد بنده باید یک جراحی بزرگی در این زمینه انجام شود و جایگاه قوای سه گانه را به آنها بازگردانیم و آنها مانع دخالت در کار یکدیگر شوند.

منتخب مردم بناب در مجلس با بیان اینکه نه تنها مجلس دهم بلکه مجالس نهم و هشتم نیز از ریل اصلی خود خارج شدند، افزود: برخی از دلایل این موضوع به خود نمایندگان و برخی نیز به ساختارهای کشور بازمی گردد به طور مثال شورای عالی انقلاب فرهنگی یا برخی از نهادها مبادرت به قانونگذاری می کنند که باعث می شوند از آن شان و جایگاه مجلس کاسته شود.

نماینده مردم بناب در مجلس نهم با تاکید براینکه برای بازگرداندن مجلس به ریل اصلی خود باید بحث قانونگذاری و نظارت آن را جدی بگیریم، ادامه داد: برای این موضوع نیز لازم است تغییراتی در نحوه برگزاری انتخابات مجلس ایجاد شود تا افرادی وارد قوه مقننه شوند که دغدغه ملی داشته باشند نه دغدغه بخشی، امروز دغدغه شهرستانی و استانی نمایندگان بیش از دغدغه های ملی است این موضوع هم باز می گردد به اینکه یک نماینده می خواهد پس از چهار سال باردیگر از همان حوزه انتخابیه برای ورود به مجلس رای کسب کند.

باقری تصریح کرد: باید افرادی وارد مجلس شوند که نخبه باشند و منافع ملی را تشخیص بدهند و براساس آن تصمیم گیری کنند در این صورت است که مجلس در راس امور قرار می گیرد، تا زمانی که یک نماینده به دنبال ساخت یک کمربندی برای شهرستان خود است یا به دنبال آسفالت کردن یک جاده یا خیابان در شهرستان خود است یا تبدیل وضعیت یک بخش به شهرستان یا شهرستان به شهر است و دستش زیر ساطور یک وزیر است هیچ وقت نمی توان انتظار داشت آن نماینده بتواند به وظیفه نظارتی خود به خوبی عمل کند.

وی با بیان اینکه اولین راهکار و ایده برای بازگرداندن مجلس به راس امور اصلاح قانون انتخابات است، عنوان کرد: به اعتقاد بنده اگر انتخابات مجلس به صورت استانی -حزبی برگزار شود قدری از دغدغه های نمایندگان کاسته می شود،شما نگاه کنید بیش از 170 نماینده در مجلس حضور دارند که بیشتر آنها دغدغه شهر و شهرستان خود را دارند با وضع موجود قطعا نمی توان این دغدغه ها را مدیریت کرد.

منتخب مردم بناب در مجلس درباره قانون نظارت بر رفتار نمایندگان اظهار داشت: به اعتقاد بنده تا زمانی که قانون شفافیت در کشور در همه سطوح اجرایی نشود نمی توان بر نماینده و یا هر دستگاه یا فردی نظارت داشته باشیم، تا وقتی شفافیت نباشد هر فردی هر خلافی را انجام دهد و آن اقدام خود را به نام اقوام خود بزند بدون اینکه دستگاهی بتواند بر آن نظارت کند.

باقری با تاکید بر اینکه باید همه نمایندگان و مسئولان منابع مالی را که به دست می آورند را به صورت شفاف اعلام کنند، گفت: از نمایندگان مجلس دهم حدود 80 نفر از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شدند شما فکر می کنید چه اتفاقی رخ می دهد این نمایندگان پس از اتمام مجلس دهم در جای پستی خواهند گرفت و تا زمانی که نتوانیم قانون شفافیت را به صورت جدی در کشور اجرا کنیم با همین مشکلات روبه رو خواهیم بود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon