اصفهان| عمل به فرمان رهبر معظم انقلاب؛ امامزادهای که قطب فرهنگی شد
امامزاده ابوالعباس خوراسگان اصفهان گام بلندی برای تحقق فرمان رهبر انقلاب در زمینه تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی برداشته؛ این آستان مقدس به پایگاهی برای انجام فعالیتهای فرهنگی و مذهبی و البته کمک به نیازمندان تبدیل شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، بقاع متبرکه و امامزادگان از جمله مراکز ثقل مذهبی و فرهنگی در کشور ما محسوب میشوند و این دلیلی بر شوق مردم برای بهرهجویی از معنویت حاکم بر این آستانهای مقدس است.
فیض زیارت و توسل در کنار برگزاری رویدادهای مذهبی و مناسبتی جمع زیادی از حاجتمندان و مومنان را به سوی این درگاه معنوی هدایت میکند و این فرصتی است مغتنم برای دستاندرکاران فرهنگی کشور تا از معنویت برخاسته از این فضا، در راستای اتصال هرچه بهتر مردم با مبانی دینی و اشاعه فرهنگ شیعی بیش از پیش استفاده کنند.
همان گونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند بقاع متبرکه و مزار امامزادگان باید به قطب فرهنگی تبدیل شود، بنابراین تلاش دستاندرکاران حوزه فرهنگی کشور باید معطوف به استفاده از این فرصت برای ارتقا سطح معنویت جامعه و بهره جستن از ظرفیتهای خرد و کلان نهفته در بقاع متبرکه برای این امر باشد.
در اصفهان پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی نیز ستارگان درخشانی از علم و تقوا در خاک آرمیدهاند و مزار آنان مأمنی برای آرامش و کسب فیض حاجتمندان و مومنان است. در کنار زیارت و ارتباط معنوی با ذریه پیامبر اکرم (ص) فرصت برگزاری رویدادهای مذهبی و مناسبتی، کمک به نیازمندان، آموزشهای دینی و خلاقی و .. نیز در این اماکن فراهم است.
در برهه کنونی با توجه به شیوع بیماری کرونا، آنچه که نیاز جامعه است، همدلی مردم و یاری رساندن به همنوعان آسیب دیده از این شرایط است، تعطیلی تجمعات مذهبی نیز سبب شده تا حاجتمندان و متوسلان به درگاه الهی، بیش از قبل نیازمند فرصتی برای بهره بردن معنوی باشند، بنابراین این دو عامل در کنار یکدیگر سبب شده تا هیئت امنای امامزادگان نیز با به کار گرفتن ظرفیتهای موجود، در راستای تحقق اهداف فرهنگی و مذهبی خود در شرایط حاکم، گام بردارند.
از جمله امامزادگانی که این روزها در مرکز ثقل رویدادهای مذهبی و فرهنگی و اجتماعی قرار دارد آستان امامزاده ابوالعباس خوراسگان است. از برگزاری محفل قرآنی و پخش مجازی آن تا تهیه ارزاق و غذا برای خانوادههای نیازمند گوشهای از اقداماتی است که توسط خیران و خادمان در این مکان در حال انجام است.
علیرضا مهتری عضو هیئت امنا و مدیر آستان امامزاده ابوالعباس خوراسگان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: فعالیتهای ما در این امامزاده در راستای سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب در ارتباط با استفاده از ظرفیت بقاع متبرکه است، بنابراین بر اساس این فرمایشات و بخشنامه سازمان اوقاف، اداره کل اوقاف استان و اداره ناحیه 2 اصفهان، ما فعالیتهای خود را برای همه سنین طراحی و اجرا میکنیم.
وی ادامه داد: رویدادهای ما در طول سال برگزار میشود، علاوه بر اینکه در ماههای محرم و صفر و ماه مبارک رمضان نیز برنامههایی ویژه داریم. به عنوان مثال در ماه رمضان محفلی با حافظان قرآن برگزار میشود که هر شب میزبان 3 حافظ قرآن برای جزء خوانی هستیم، در قالب همین محفل نیز کلاسهای حفظ قرآن را برگزار میکنیم.
عضو هیئت امنای آستان امامزاده ابوالعباس خوراسگان با بیان اینکه امسال، بیست و هفتمین سال برگزاری این طرح را پشت سر میگذاریم، گفت: به واسطه این طرح، تاکنون حافظان بسیاری را تربیت کردهایم و کلاسهای حفظ قرآن اداره اوقاف ناحیه 2 نیز در مرکز ما فعال است.
وی با اشاره به دیگر رویدادهای این آستان بیان کرد: مشاوره خانواده، رویداد گلبرگهای انقلاب ویژه کودکان 7 تا 12 سال، برگزاری رویدادهای ویژه در مناسبتهای ملی و مذهبی نیز از دیگر فعالیتها ما به شمار میرود.
مهتری با اشاره به یاری نیازمندان توسط کمکهای خیران گفت: ساختمانی را از امامزاده در اختیار خیریه عاشورا قرار دادیم و در این راستا فقرا و نیازمندان محدوده امامزاده تحت پوشش قرار گرفتهاند. ما در مقاطع مختلف با کمکهایی که میشود برای این قشر نیازمند سبدهای کالا در نظر میگیریم.
وی با بیان اینکه در کنار فعالیتهای اجتماعی، یک درمانگاه نیز راهاندازی کردهایم که با سابقه بیش از 20 سال به مردم منطقه خدمترسانی میکند، اظهار داشت: در قالب طرح جامع، با هماهنگیهای صورت گرفته با شهرداری و راه و شهرسازی محدوده امامزاده آزادسازی شده و خدمات زیارتی، سیاحتی، تفریحی و .. به مردم داده میشود تا با ایجاد فضایی که همه این خدمات را در دل خود دارد این امامزاده به قطب فرهنگی و مذهبی تبدیل شود.
مدیر آستان امامزاده ابوالعباس خوراسگان با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته در این امامزاده به دنبال شیوع کرونا، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه تجمعی برگزار نمیشود، 30 شب محفل مجازی با حافظان قرآن را به صورت مجازی از طریق اینترنت و کانالهای مختلف پخش میکنیم که شاهد استقبال گسترده جوانان نیز بودیم.
وی ادامه داد: این رویداد به طور کامل با استفاده از ظرفیت خادمان افتخاری آستان صورت میگیرد که رویدادی ارزشمند و در نوع خود حرفهای است.
مهتری با اشاره به کمکهای مومنانه نیز گفت: از طریق کمکهای خیران و وجوهاتی که داشتیم، با اجازه خیران، از این محل، سبدهای کالا تهیه و در اختیار نیازمندان قرار دادیم. ابتدا 70 سبد کالا بین نیازمندان منطقه توزیع شد و همچنین در 3 مرحله هر بار 450 پرس غذا به ایتام و فقرای منطقه و کادر پزشکی درمانگاه داده شد.
وی بیان کرد: با هماهنگی صورت گرفته با یکی از شرکتهای دانشبنیان نیز تولید ماسک را آغاز کردیم که روزانه از صبح تا عصر خادمان افتخاری به تولید ماسک مشغول هستند.
انتهای پیام/ 162/ی