مهجوریت شورای فرهنگ عمومی کهگیلویه و بویراحمد؛ وقتی فرهنگ به حاشیه رانده می‌شود

مهجوریت شورای فرهنگ عمومی کهگیلویه و بویراحمد؛ وقتی فرهنگ به حاشیه رانده می‌شود

شورای فرهنگ عمومی کهگیلویه و بویراحمد در سال گذشته، تنها به برگزاری دو جلسه بسنده کرد که این موضوع نشان می‌دهد این شورا با وجود مشکلات فرهنگی فراوان در این استان، در مهجوریت قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، نخستین نشست شورای فرهنگ عمومی کهگیلویه و بویراحمد در سال 99 در حالی ظهر امروز با حضور امام جمعه یاسوج، معاون سیاسی و امنیتی استاندار و جمعی از مسئولان نهادها و دستگاه‌های اجرایی برگزار شد که بی توجهی مسئولان ارشد اجرایی به این شورا و عدم تأثیرگذاری آن در مباحث فرهنگی استان، انتقادات زیادی را به همراه داشت.

مسئول دفتر آستان قدس رضوی در کهگیلویه و بویراحمد در این نشست اظهار داشت: فرهنگ، زیرساخت همه عرصه‌های دیگر است و شورای فرهنگ عمومی باید مهم‌ترین شورای استان باشد، این در حالی است که این شورای عالی استانی که باید در زمینه مسائل مختلف سیاست‌گذاری کند در سال گذشته تنها دو جلسه برگزار کرده که محتویات این جلسات هم چندان ربطی به فرهنگ نداشته است.

ستار هدایت‌خواه با تاکید بر اینکه شورای فرهنگ عمومی باید جدی‌تر گرفته شود و این نشست و برخاست‌ها، نتیجه عینی و اثرگذار داشته باشند، افزود: زیرساخت امنیت ما فرهنگ بوده و بسیاری از مشکلات امنیتی ما ریشه در فرهنگ دارد و جای تأسف است در حالی که شورای تأمین هر هفته یا دو هفته یک بار برگزار می‌شود اما شورای فرهنگ عمومی استان تنها سالی دو بار برگزار ‌شود.

این فعال فرهنگی با بیان اینکه صحبت‌های برخی اعضای شورای فرهنگ عمومی در رابطه با دستورکار جلسه یعنی شعار جهش تولید هیچ ربطی به مقوله فرهنگ ندارد، گفت: باید ببینیم موانع فرهنگ تولید در استان ما چیست و چه راهکارهایی برای رفع این موانع وجود دارد.

هدایت‌خواه با تاکید بر اینکه در بحث تولید سه مشکل در عرصه فرهنگی داریم که باید در این زمینه‌ها کار کنیم، گفت: یکی از موانع فرهنگ تولید در استان کهگیلویه و بویراحمد، ضعیف بودن فرهنگ کار است که هم ریشه‌های تاریخی دارد و هم به شرایط اقلیمی ما بر می‌گردد.

مسئول دفتر آستان قدس رضوی در کهگیلویه و بویراحمد گفت: بیش از 90 درصد جوانان و تحصیل‌کردگان ما به دنبال کار اداری هستند که باید به لحاظ فرهنگی این روحیه عوض شود.

وی ضعیف بودن فرهنگ کارآفرینی را از دیگر موانع پیش روی فرهنگ تولید در استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان و بیان کرد: متاسفانه کسانی که پول و سرمایه دارد به دنبال کارهای اساسی و زیربنایی نیستند، بلکه به دنبال سود زود و زیاد هستند که باید این فرهنگ نیز اصلاح شود.

مسئول دفتر آستان قدس رضوی در کهگیلویه و بویراحمد عدم حمایت از کارآفرینان را از دیگر موانع فرهنگ تولید عنوان کرد و گفت: نوع رفتارهای ما سبب فرار سرمایه‌گذار می‌شود.

هدایت‌خواه عنوان کرد: در صورتی می‌توانیم در راستای تحقق شعار جهش تولید گام برداریم که فرهنگ کار، فرهنگ کار آفرینی و فرهنگ حمایت از کارآفرینی مورد توجه قرار گیرد.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم در این نشست با اشاره به اینکه انقلاب ما، انقلابی تمام عیار فرهنگی است، گفت: پیشرفت ما به مسائل فرهنگی برمی‌گردد و اگر نواقصی وجود دارد باید ریشه آنها را در مسائل فرهنگی جست‌وجو کنیم.

احد جمالی با بیان اینکه متاسفانه در جوامع سنتی و عشیره‌ای، پذیرش مدیریت تغییر سخت است، افزود: باید این را بپذیریم که دنیا لحظه به لحظه در حال تغییر است بنابراین ما نباید در برابر تغییر مقاومت کنیم بلکه باید آن را مدیریت کنیم.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: باید باورهای فرهنگی ما تغییر کند و اگر این تغییر اتفاق بیفتد توسعه معنا پیدا می‌کند.

جمالی بیان کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت خوبی در زمینه‌های مختلف مانند نفت و گاز و گردشگری دارد که باید از این فرصت‌ها در راستای ایجاد اشتغال برای حوانان استفاده کنیم.

وی با تاکید بر لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق شعار جهش نولید، گفت: ما وظیفه داریم امنیت سرمایه‌گذاران را تامین کنیم و برخورد ما نسبت به آنها نباید مطالبه‌گرانه باشد.

انتقاد امام جمعه یاسوج از عدم حضور اعضای شورای تامین در نشست شورای فرهنگ عمومی

امام جمعه یاسوج هم در این نشست با انتقاد از عدم حضور اعضای شورای تامین در نخستین نشست شورای فرهنگ عمومی سال 99، اظهار داشت: باید به شورای فرهنگ عمومی توجه ویژه‌تری شود.

حجت‌الاسلام سید نصیر حسینی با بیان اینکه ما در ابعاد مختلف وابسته به اقتصاد هستیم، افزود: اقتصاد یک رویکرد فرهنگی دارد و آن این است که باید به فرهنگ کار و فرهنگ حمایت از تولید داخلی توجه کنیم.

وی با اشاره به اینکه همه ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و غیره به نوعی زیرمجموعه فرهنگ است، عنوان کرد: در صورتی می‌توانیم رشد و حرکت کرده و موانع تولید را برطرف کنیم که به این باور برسیم که نیازمند رشد اقتصادی و فرهنگی هستیم و اگر به این باور نرسیم با وجود همه امکانات هم هیچ کاری انجام نمی‌دهیم.

نماینده ولی فقیه در  کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه دشمن بر روی اقتصاد ما متمرکز شده و می‌داند اگر از جهت اقتصادی ضعیف شدیم در ابعاد مختلف نمی‌توانیم رشد کنیم، گفت: نظام ما یک نظام مردمی و دینی است و اگر زمین بخورد مشکلات زیادی برای حکومت دینی اتفاق می‌افتاد.

حسینی بیان کرد: در پرتو اشتغال، برکات زیادی حاصل می‌شود و در پرتو بیکاری، خسارت‌های زیادی به‌ویژه در حوزه‌های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی به بار می‌آید بنابراین باید تلاش کنیم فرهنگ کار، تولید و اشتغال را در جامعه نهادینه کنیم.

وی با بیان اینکه تلاش دشمن ناامید کردن مردم نسبت به نظام است، ابراز کرد: دشمن با وجود تحریم‌های ظالمانه و فشار حداکثری نتوانسته ما را به زانو درآورد و این به علت ظرفیت‌های داخلی ما است.

نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در بحث مقابله با بیماری کرونا دیدیم که چگونه کشورهای مدعی زانو زدند اما عملکرد کشور ما افتخارآمیز بود و با وجود اینکه در بحث تولید ماسک و اقلام بهداشتی در آغاز کار با مشکل مواجه بودیم اما الان به جایی رسیده‌ایم که می‌توانیم این اقلام را صادر کنیم.

حسینی فعال کردن ظرفیت‌های بالقوه تولید و اشتغال و رفع موانع تولید را مهم‌ترین راه برطرف کردن مشکل بیکاری دانست و بیان کرد: بخشی از موانع باید با نگاه فرهنگی برداشته شود و همچنین برای رسیدن به این اهداف باید کاغذبازی‌های اداری را حذف کنیم.

وی با بیان اینکه گاهی یک سری کارها را به نااهل و افرادی سپردیم که هیچ انگیزه‌ای برای اجرای قانون و شرع نداشته‌اند، گفت: در بحث تولید و اشتغال در همین استان، فلان واحد تولیدی را به شخصی می‌سپاریم که انگیزه‌اش تولید نیست و چیز دیگری است، در حالی که اگر همین واحد تولیدی را به فردی با توان مالی، علمی، تجربه، دغدغه و انگیزه بالا بسپاریم از اندک سرمایه کوه می‌سازد.

انتهای پیام/543/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon