گزارش| کسبوکاری که با کرونا کساد شد / درد دل اصناف آسیبدیده از کرونا از بیمهری مسئولان
کسبوکارهایی که به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شدند کم نیستند و این مهم نیاز به حمایتی جدی از سوی مسئولان دارند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، روزهای پایانی هرسال برای بسیاری از کاسبان و صاحبان مشاغل همهساله روزهایی پررونق و پرفروش است و بسیاری از صنوف منتظرند اسفند فرا برسد تا کسادی بازار در ماههای دیگر سال در عرض یک ماه جبران شود.
در روزهای پایانی سال 98 اما یک ویروس به نام کرونا همه محاسبات را بر هم زد و شیوع این بیماری سبب بیکاری بسیاری از کارگران و تعطیلی بسیاری از کسبوکارها شد.
آسیبهای اقتصادی صاحبان بسیاری از مشاغل و تنگناهای اقتصادی و بیکاری جمع زیادی از کارگران همه و همه خود ضرورت حمایت از مشاغل و اصناف آسیبدیده از کرونا را دوچندان میکند.
فقط در شهر کوچکی همچون سرخه اصناف زیادی هستند که با شیوع کرونا دچار آسیبهای جدی شدند که در این گزارش پای درد و دل برخی از این صنوف نشستهایم.
یکی از کارگران بیکار شده به دلیل شیوع کرونا که در یک کارگاه تولیدی کار میکرد میگوید: با شیوع کرونا کارگاه تولیدی ما تعطیل شد و ما 2 ماهی را در خانه نشستیم.
او اضافه میکند: گفتند به کارگران تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی بیمه بیکاری تعلق میگیرد اما ما به سایتی که گفتند مراجعه کردیم اما متأسفانه سایت باز نشد.
یک بانوی سرپرست خانوار نیز که پردهدوزی دارد و خیاط نیز هست میگوید با مشکلات بسیاری پس از شیوع ویروس کرونا مواجه شده است.
او اضافه میکند: سال گذشته به دلیل مشکلات اقتصادی کسبوکار بنده نیز رونق چندانی نداشت و در انتظار ماه آخر سال بودم که تعداد مشتریان به دلیل خانهتکانی و تغییر دکوراسیون منزل اضافه شود.
این بانوی سرخهای اضافه میکند: فکر میکردم آخر سال بسیاری از مشکلات مالیام حلوفصل شود اما متأسفانه ویروس کرونا همهچیز را بر هم زد و کارم که کساد بود در کل تعطیل شد.
او میگوید: قسط و بدهکاری و متحمل شدن ضرر و زیانی 40 میلیون تومانی با شیوع ویروس کرونا همه یکطرف، دغدغه چگونه پرداخت کردن اجاره مغازه و امرارمعاش خانواده و پرداخت اجاره خانه از طرف دیگر.
این شهروند آسیبدیده از شیوع کرون میگوید همانطور که ما سالها حق عضویت را در صنف و مالیات و هزینههای جابجایی جواز را بهموقع پرداخت کردهایم، مسئولان نیز امروز افرادی همچون من را حمایت کنند.
و شهروندی دیگر که مدیر یک مرکز آموزشی است میگوید: از مسئولان امر میخواهم از طریق قانونی و واقعی نه فقط حرف حداقل هر کسبه دارای پرونده مالیاتی را مانند یک کارمند نگاه کنند و بهموازات ایام تعطیلی و خانهنشینی حقوق دریافت کنند؛ فقط وعده به تعویق افتادن مالیات آب برق و گاز و تلفن جبران خسارت و خانهنشینی ما نمیشود.
وی گفت: در گذشته که واحد آموزشی ما فعال بوده و بهسختی شرایط اقتصادی خود را پیش میبردیم، مالیات عوارض شهرداری حق پروانه کسب را هرسال از طرف دولت از کسبه گرفته میشد، حال نوبت دولت است که در این شرایط سخت و بحرانی واحدهای صنفی آزاد را موردحمایت خود قرار دهند.
مهدی احسانی رئیس اداره کار، تعاون و رفاه شهرستان سرخه در مورد نحوه حمایت از کارگران بیکار شده به دلیل شیوع ویروس کرونا میگوید: بیکاران غیر اداری مشمول قانون کار که بیمهشده تأمین اجتماعی و مشمول قانون بیمه بیکاری هستند؛ میتوانند از مزایای بیمه بیکاری بهرهمند شوند.
او اضافه میکند: بیکاران مشمول قانون بیمه بیکاری ناشی از حوادث غیرمترقبه ثبتنامشده در سامانه bimebikari.mcls.gov.ir میتوانند تا سه ماه (اسفند 98 لغایت اردیبهشت 99) بیمه بیکاری دریافت کنند.
رئیس اداره کار سرخه گفت: در جلسه اقتصادی ستاد مبارزه با کرونا که هفدهم فروردینماه برگزار، تصویب شد مبلغ 5000 میلیارد تومان منابع در اختیار صندوق بیمه بیکاری برای کمک به کارگران آسیبدیده از کرونا اختصاص داده شود؛ بر این اساس 10 گروه از فعالیتها و زیر بخشهای اقتصادی شامل مراکز تولید و توزیع غذا به تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت، مراکز مربوط به گردشگری، حملونقل عمومی مسافر، دفتر خدمات مسافرتی، تولید و توزیع پوشاک، تولید و توزیع کیف و کفش، توزیع آجیل، قنادی و بستنی و آبمیوه، مراکز تفریحی و ورزشی، مجتمعهای فرهنگی و آموزشی و صنایعدستی با ورود به سامانه bimebikari.mcls.gov.ir و ثبت درخواست از سهماهه (اسفند 98 لغایت اردیبهشت 99) از مزایای بیمه بیکاری استفاده کنند.
شرایط موجود نشان و گواه این موضوع است که بسیاری از مشاغل و صنوف سالی سخت و مشکل را در پیش رو دارند و این شرایط میطلبد دولت و دستگاههای اجرایی اقدامات لازم و تمهیدات عملی و اصولی را برای کمک به و حمایت از صنوف و مشاغل آسیبدیده از کرونا اتخاذ کنند.
گزارش از محترم امامی
انتهای پیام/363/ش