آخرین اخبار کرونایی آذربایجان‌شرقی|خسارت بیش از ۲ هزار میلیاردی بخش کشاورزی/کمک ۴ میلیارد تومانی خیران

آخرین اخبار کرونایی آذربایجان‌شرقی|خسارت بیش از 2 هزار میلیاردی بخش کشاورزی/کمک 4 میلیارد تومانی خیران

گروه استان‌ها- در پی شیوع موج ویروس کرونا در سراسر کشور و به‌تبع آن در استان آذربایجان شرقی تلاشی همه‌ جانبه از سوی مسئولان و مردم جهت مقابله با این بیماری فراگیر آغاز شده و تقریباً همه مردم به نحوی درگیر موضوع هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، کووید 19 چند وقتی است در مناطق مختلف کشور از جمله آذربایجان شرقی جولان می‌دهد و به عقیده کارشناسان و متخصصان پزشکی باید این بیماری را جدی گرفت اما بررسی‌ها نشان می‌دهد هنوز خیل عظیمی از مردم آذربایجان شرقی این ویروس را جدی نگرفته‌اند، شلوغی خیابان‌ها حکایت از این دارد اما به اعتقاد متولیان بخش سلامت کرونا مهم‌ترین چالش سلامت در یک قرن اخیر است.

خسارت بیش از 2 هزار میلیاردی کرونا به کشاورزی آذربایجان شرقی

اکبر فتحی در گفتگو با خبرنگاران با بیان این‌که کرونا 2 هزار و 173 میلیارد تومان به بخش کشاورزی استان خسارت وارد کرد اظهار داشت: این میزان خسارت براساس بررسی کارشناسی معاونت‌ها و مدیریت‌های تخصصی سازمان برآورد شده و پیگیری‌های لازم برای تأمین جبران خسارت و تخصیص منابع مالی مورد نیاز حمایتی انجام گرفته است.

وی افزود: کرونا به زیربخش‌های واحدهای تولیدی کوچک و متوسط، از جمله صنایع کشاورزی، دام و طیور، شیلات، زراعت و باغبانی و حفظ نباتات استان در کوتاه مدت و دراز مدت خسارت وارد کرده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در ادامه خاطر نشان کرد: پس زدگی محصولات کشاورزی صادراتی و عرضه آن به بازار داخلی، موجب افت قیمت این محصولات در کشور می‌شود که در کوتاه مدت موجب رضایت مصرف کنندگان می‌شود اما در ماه‌های آتی و سال آینده می‌تواند موجب چالش در تولید و مشکل در عرضه و همچنین افزایش قیمت این محصولات در داخل شود.

فتحی ادامه داد: با توجه به این‌که تولیدکنندگان گل و گیاه در ماه‌های اسفند و فروردین و ایام عید فروش زیادی دارند و در طول سال فعالیت‌هایشان معطوف این دو ماه است؛ متأسفانه شیوع ویروس کرونا فعالیت بازار تجاری و عرضه را در این بخش تحت تأثیر قرار داد لذا برآورد خسارت شیوع کرونا به محصولات حوزه گلخانه 63 میلیارد و 960 میلیون تومان بوده است.

وی با بیان این‌که بخش کشاورزی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی استان آذربایجان شرقی است که در زندگی مستقیم و غیرمستقیم مردم استان اثر می‌گذارد، گفت: شیوع ویروس کرونا بر مشاغل مختلفی اثر منفی گذاشته و یکی از بخش‌هایی که بیشترین میزان خسارت را در منطقه متحمل شده است، بخش کشاورزی بوده است.

وی ادامه داد: بخش کشاورزی آذربایجان شرقی تا بهمن ماه سال گذشته از رونق خوبی در زمینه تولیدات، حمل ونقل، بازار و صادرات محصولات برخوردار بود ولی متاسفانه با شیوع ویروس کرونا، آثار و تبعات اقتصادی آن در زیربخش‌های مختلف کشاورزی باعث کاهش تولید در برخی از واحدها شد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: کاهش شدید قیمت و عدم کشش برخی محصولات کشاورزی تولید استان به ویژه محصول سیب در سبد میوه شب عید به دلیل کاهش تقاضا و مصرف، کاهش و توقف صادرات محصولات کشاورزی، محدودیت تردد کشاورزان، ادوات و بهره برداران در سطح استان و تعطیلی کسب و کارهای محلی مرتبط دیگر مواردی هستند که در زیربخش‌های اقتصادی کشاورزی استان تأثیر گذار بوده‌ است.

فتحی در خصوص اثرات بیماری کرونا بر بخش کشاورزی استان، تشریح کرد: نیمه فعال شدن اکثر کارخانجات تولید خوراک آبزیان، کاهش میزان خرید شیر توسط کارخانجات لبنی عمده استان و کاهش میزان فروش محصولات لبنی توسط کارخانجات، کاهش حمل و نقل و توزیع نهاده‌های مورد نیاز حمل شده به استان از مبادی داخل وخارج از استان، تعطیلی بازارهای هفتگی دام و سایر محصولات کشاورزی و توقف عملیات هویت گذاری دام، اخلال در کوچ کندوهای زنبورعسل و تردد و انتقال در زنبورستان و انتقال کندوها به مناطق ییلاقی از تبعات سو ناشی از کرونا در بخش کشاورزی استان است.

وی افزود: کاهش شدید قیمت مرغ زنده درب مرغداری به علت کاهش شدید تقاضا و کاهش شدید قیمت جوجه یک روزه به علت کاهش جوجه ریزی و کاهش تقاضا و کاهش خرید بچه ماهی و مشکلات تهیه نهاده‌های کشاورزی نیز از جمله تبعات و اثرات سوء بیماری ناشی از کرونا در بخش کشاورزی استان است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در پایان گفت: کمبود شکر در واحدهای تولیدی صنایع تبدیلی و غذایی و در زنبورستان‌ها، متضرر شدن تولید کنندگان نهال در استان، کاهش تقاضای فعالیت‌های کارگری به خصوص در امور باغبانی و کودپاشی سرک بهاره، ایجاد خلل در عملیات مبارزه با علف‌های هرز و سایر آفات و امراض و نوسانات قیمت برخی از محصولات به دلیل اختلال در تأمین، تولید و عرضه از دیگر موارد و مشکلاتی است که به سبب شیوع کرونا با آن روبرو هستیم.

استفاده از ماسک در وسائط حمل و نقل عمومی تبریز اجباری است

بهروز مهدوی در جلسه هماهنگی و بررسی نحوه تهیه و توزیع ماسک در حمل و نقل عمومی، پاساژها و بازار مسقف تبریز، با اشاره به آغاز فعالیت مترو و اتوبوس‌های BRT ازشنبه هفته آینده، اظهار داشت: براساس مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا، استفاده از ماسک برای رانندگان و مسافران در حمل و نقل عمومی اجباری است.

وی با بیان این‌که سلامت مردم خط قرمز مسئولان است، گفت: از روز شنبه به هر مسافری که از ماسک استفاده نکند خدمات ارائه نمی‌شود و رانندگان تاکسی،BRT و اتوبوس‌های خطی که سرنشین بدون ماسک سوار کنند، بر اساس پروتکل‌های بهداشتی برخورد قانونی به‌عمل خواهد آمد.

فرماندار شهرستان تبریز در ادامه بیان کرد: تمامی این اقدامات در راستای سلامت مردم بوده و شهروندان محترم باید خود در این امر پیشقدم باشند.

مهدوی همچنین از سازمان صمت خواست با اطلاع رسانی به تمامی اتحادیه‌ها، اصناف پاساژها، مراکز خرید و بازار را موظف به استفاده از ماسک کنند.

در ادامه این جلسه مقرر شد واحدهای توزیع کننده ماسک در مبادی ورودی‌های بازارمسقف تبریز و ایستگاه‌های BRT و مترو مستقر شده و نسبت به توزیع ماسک‌های استاندارد با قیمت مصوب اقدام کنند.

شرکت اتوبوسرانی و مترو ضمن گندزدایی و ضدعفونی روزانه اتوبوس‌ها و مترو، نسبت به نصب آگهی‌های اطلاع رسانی و پخش پیام‌های صوتی بهداشتی در وسائط نقلیه عمومی اقدام کند.

انجام پروازهای فوق العاده از استانبول به تبریز برای بازگرداندن مسافران ایرانی

مدیرکل فرودگاه‌های آذربایجان شرقی از انجام پروازهای فوق العاده از استانبول به تبریز برای بازگرداندن مسافران ایرانی خبر داد.

رامین آذری در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: طبق توافقات صورت گرفته، پرواز شماره 6602 شرکت هواپیمایی آتا روز دوشنبه 15 اردیبهشت 99 در ساعت 21:50 و پرواز شماره 4816 شرکت هواپیمایی معراج روز سه شنبه 16 اردیبهشت 99 در ساعت 16:00 هموطنان عزیز را از استانبول به تبریز بازمی‌گرداندند.

وی افزود: باتوجه به اقدامات پیشگیرانه و مستمر در فرودگاه تبریز در راستای مقابله با ویروس کرونا و تمهیدات لازم جهت پایش و غربالگری روزانه مسافران ورودی و خروجی توسط بهداشت مرزی مستقر در فرودگاه، پایش و غربالگری از تمام مسافرین انجام شده و مورد مشکوکی مشاهده نشده است.

مدیرکل فرودگاه‌های آذربایجان شرقی در پایان گفت: فرم‌های سلامت خود اظهاری نیز توسط مسافران تکمیل و به مسئول بهداشت مرزی مستقر در فرودگاه تحویل داده شده است.

کمک 4 میلیارد تومانی خیران آذربایجان‌ شرقی

فرگل صحاف در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به شیوع بیماری کرونا و برگزار نشدن مراسم افطاری ماه رمضان، برای جذب مشارکت‌های مردمی کمپین همدلی مؤمنانه راه اندازی و اطلاع رسانی‌های لازم به تمام خیران از طریق انتشار پوستر ، نصب بنر و اطلاع رسانی از طریق رسانه‌های گروهی انجام شد.

وی افزود: از طریق ترغیب و تشویق خیران برای اهداء هزینه ضیافت افطار رمضان به گروههای نیازمند زیر پوشش توانستیم در 10 روز نخست ماه رمضان کمک‌های نقدی ، غیر نقدی و خدماتی به ارزش 4 میلیارد تومان جمع آوری کنیم.

صحاف اضافه کرد: از این رقم 120 میلیون تومان کمک نقدی و حدود 3 میلیارد و 900 میلیون تومان نیز کمک‌های غیر نقدی مردم مؤمن و خیر استان به بهزیستی است.

وی گفت: ارزش هر یک از بسته‌های غذایی و جیره‌های خشکی که به گروههای نیازمند زیر پوشش این اداره کل اهدا شده به طور میانگین 150 هزار تا 200 هزار تومان بود.

مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی افزود: با اجرای این کمپین خیران توانستند به نیات خود عمل کرده و به جای یک وعده غذایی با دادن بسته‌های غذایی چند وعده غذایی اقشار نیازمند را تأمین کنند.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: 100 هزار نفر در آذربایجان شرقی از خدمات مستمر و غیر مستمر اداره کل بهزیستی استان بهره مند می‌شوند.

صحاف همچنین با اشاره به اینکه 500 مهد کودک شهری و 500 مهدکودک روستایی در استان وجود دارد گفت: با شیوع ویروس کرونا مهد کودک‌ها جزو مشاغل زیان دیده به شمار می‌روند از این رو از مالکان مهدها در خواست کردیم تا از دریافت اجاره بها خود داری کنند و صاحبان 146 مهدکودک دولتی و غیر دولتی اجاره بها دریافت نکردند.

انتهای پیام/115/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon