بررسی سرنوشت بازار سرمایه با وجود هجوم سرمایه گذاران/ معیشت مردم با وجود بورس چه می‌شود؟


بررسی سرنوشت بازار سرمایه با وجود هجوم سرمایه گذاران/ معیشت مردم با وجود بورس چه می‌شود؟

روزهای رویایی بورس در حالی ادامه دارد که بر تمامی بازارهای موازی رکود سنگینی حکم‌فرما شده و روند کاهش قیمت و افت حجم معاملات در بازارهای مختلف غالب شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بهبهان، روزهای رویایی بورس در حالی ادامه دارد که بر تمامی بازارهای موازی رکود سنگینی حکمفرما شده و روند کاهش قیمت و افت حجم معاملات در بازارهای طلا، ارز و مسکن غالب شده است. مطالعه الگوهای تاریخی نشان می‌دهد که در سیکل‌های تورمی، توالی پیک زدن قیمتی در بازارهای مختلف به ترتیب در بازار ارز و طلا، مسکن و در نهایت با یک فاز تاخیر در بورس اتفاق افتاده است.

توجه به این الگو در کنار مقایسه ارزش بازار فعلی با متغیرهایی نظیر تولید ناخالص داخلی، نقدینگی و ارزش ارزی کل بورس نشان می‌دهد که احتمالا بازار سرمایه نیز به یکی از پیک‌های تاریخی خود در سطح شاخص کل نزدیک شده است؛ اتفاقی که تاخیر یا عدم وقوع آن وابسته به تحولات مثبت در حوزه قیمت‌های جهانی، نرخ ارز یا تخفیف تحریم‌های خارجی خواهد بود.

عبدالله حسین پور در گفت و گو با خبرگزاری تسنیم درباره آینده بورس اظهار داشت:  شاید کمتر فرد بورسی فکر می‌کرد روزی رییس جمهور کشور درباره آمار مشارکت کنندگان در عرضه اولیه صحبتی بکند و با افتخار آن را اعلام کند کمتر کسی فکر می‌کرد رییس بانک مرکزی، نقدینگی را به سمت بورس هدایت کند یا مردم  سکه و طلا و ارز فروخته و سرمایه خود را  وارد بورس کنند. اما این اتفاق افتاد و بورس مورد توجه و اقبال عمومی قرار گرفته است.

وی در پاسخ به این سوال که  آینده بورس چه می‌شود افزود: همه ما به دنبال اهداف عددی شاخص هستیم، ما را از اصلِ موضوع توسعه‌ی افقی بازار سرمایه باز می دارد و اکنون دیگر عددِ شاخص بورس مهم نیست، مهم توسعه بورس و تبدیل شدن آن به یک "موضوع عمومی" به جای یک "موضوع تخصصی" است.

 

استاد دانشگاه و مدرس گروه حسابداری با اشاره به این که رفته رفته  همه بورس را می فهمند بیان کرد: افرادی که دنبال خرید بورس بودند کاهش یافته و مردم دنبال خرید سهم هستند. بازار سرمایه پوست اندازی کرده است و تا سال‌ها همچنان مورد توجه است. عدد شاخص را فراموش کنیم و خود را آماده بزرگ‌تر شدن بازار کنیم.

وی با بیان این‌که باید زیرساخت‌های آموزشی را توسعه دهیم گفت: با این روش می‌توانیم فرآیند الکترونیکی شدن و سرعت ورود افراد  به بورس را بیشتر کنیم، هسته معاملات را ارتقا دهیم و الان که مردم آمده‌اند ورود شرکت‌ها را هم راحت‌تر کنیم و دیگر  باید آرزوی هر کارافرین این باشد که روزی شرکت خود را وارد بورس کند، بورس را تبدیل به رویای جوانان و کارآفرینان کنیم.

حسین پور با اشاره به این که نباید منتظر ریزش بورس بود تصریح کرد: این اتفاق به معنای ریزش شدید بازار است که شاید دیگر به این زودی‌ها اتفاق نیفتد چون بازار همیشه دوره رونق و رکود دارد و این جزو ذات این بازار و لازمه رشد آن است البته این‌که یک‌سری سهم‌های کوچک  حبابی باشند چیز جدیدی نیست چون در بازار چند سال پیش و حتی سال‌های قبل‌تر هم این موضوع وجود داشته است. در هر دوره‌ای از بورس، شما می توانید تعدادی سهام حبابی پیدا کنید!

وی ادامه داد: در حال حاضر بورس از یک بازار کوچک به یک بازار تاثیر گذار در کشور تبدیل شده  و تورم را کنترل می کند، بازارهای موازی دیگر را تعدیل کرده است و مردم را از تب و تاب چک کردن قیمتِ دلار و سکه و حضور در سبزه میدان منصرف کرده و تا پایان دوره دولت فعلی به نقطه طلایی از منظر آگاهی عمومی خواهد رسید.

 اما آیا این پایان راه است؟

این مدرسه علوم مدیریت و حسابداری اظهار داشت: بورس معادلات سیاسی را هم تغییر خواهد داد و باید منتظر وعده‌های بورسی نامزدهای انتخاباتی در سال آینده باشید، رضایت عمومی از بورس در پایان دولت روحانی در سطح بالایی وجود خواهد داشت که باعث تغییر معادلات سیاسی داخلی در کشور شده و حتی می تواند در روابط ما با دنیا نیز تاثیر گذار باشد.

وی با بیان این که دولتمردان بعدی، شعار بورس و ثروتمند شدن ایرانی‌ها را سرلوحه برنامه های انتخاباتی خود قرار خواهند داد افزود: یارانه نقدی که یک ابزار سیاسی بود، کارکرد خود را کاملا از داده و حالا که فروش نفت کاهش پیدا کرده و بورس به کمک دولت آمده است و دولت همه بازارهای دیگر را به نفع بورس با سختگیری روبرو کرده است، به نظر شما آیا این جرقه فکری در تیم اقتصادی دولت زده نشده است که اگر اوضاع سیاسی و روابط ما با دنیا بهتر شود بورس ما چه خواهد شد؟

عبدالله حسین پور بیان کرد: به جای تمرکز بر فروش نفت، سرمایه گذاران را در فضای اعتماد به کشور بیاوریم، بورس را رونق ببخشیم، کار آفرینی را تقویت کنیم، سهام شرکت‌ها را در بورس‌های بین المللی پذیرش کنیم و ما هم واگن بورس تهران را به قطار بین المللی بورس‌های دنیا وصل کنیم تا کل اقتصاد مملکت را با رشد همراه کند.

وی گفت:شاید به نظر شما این یک حدس خوش بینانه باشد اما به یاد داشته باشید اگر یکی دو سال پیش ما صحبت از شاخص 700 هزار واحدی می‌کردیم، صحبت از  شرکت بیش از 2 میلیون نفر درعرضه اولیه می کردیم و حجم معاملات 15 هزار میلیارد تومانی در روز را به عنوان هدف دو سال بعد عنوان می‌کردیم این صحبت‌ها هم یک خوش خیالی تصور می شد

این استاد دانشگاه عنوان کرد: بورس فقط عدد شاخص نیست که هر روز نظاره‌گر کاهش و یا افزایش آن باشیم، به زودی بورس  تبدیل به یک پایگاه قدرتمند سیاسی خواهد شد که  معادلات سیاسی -اقتصادی را درسطح داخلی و بین المللی تغییرخواهد داد و به تدریج شاهد صحبتهای بیشتری از بورس در مقامات بالاتر مدیریتی و حکومتی کشور می‌شویم.

مهدی مستوی

انتهای پیام/332/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon