ادعاهای ارتباط فنآوری ۵G و ویروس کرونا/ حمله به تاسیسات ۵G در برخی کشورهای اروپایی
برخی نظریات و ادعاهایی مبنی بر ارتباط فنآوری ۵G و ویروس کرونا در صفحات اجتماعی مطرح شده است و به همین علت برخی از شهروندان کشورهای اروپایی در مخالفت با این تکنولوژی، تاسیسات اینترنت نسل پنجم را به آتش کشیدند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ گمانهزنیها درباره منشأ ویروس کرونا و نحوه شیوع فراگیر آن در جهان باعث شکلگیری تئوریهایی در سراسر جهان شد؛ بسیاری از افراد و دانشمندان و متخصصان سعی کردند تا این بحران را تحلیل کرده و مضررات و آثار به جای مانده از آن را پیشبینی کنند.
در این میان تئوریای شکل گرفت که انتقاد خودش را به سمت علم و تکنولوژی سوق میداد؛ در بسیاری از صفحات اجتماعی نظری مطرح شد که سعی میکرد منشأ و نحوه شیوع فراگیر ویروس کرونا را به صنعت 5G و آنتنهای مخابراتی نصب شده در جهان ربط دهد.
به گفته پایگاه اطلاعاتی "vox" داستان از آنجا شروع میشود که در 20 ژانویه فردی به نام "جان گرگوری" در وبسایت فرانسوی "Les moutons enragés" شایعهای را مبنی بر ارتباط شیوع ویروس کرونا و تکنولوژی 5G مطرح میکند.
او در نظریه خود بیان میکند که موج میلیمتری استفاده شده در فنآوری 5G مرتبط با انتشار ویروس کووید19 است و برای اثبات ادعای خود به نصب آنتنهای 5G سه ماه قبل از شیوع کرونا در شهر ووهان اشاره میکند.
انتشار این نظریه باعث میشود تا این فکر که ویروس کرونا محصول فنآوری 5G است در اذهان مردم جهان شکل بگیرد؛ رفته رفته این شایعات در بسیاری از صفحات اجتماعی و وبلاگها منتشر میشود و گمانهزنیهای بسیاری در اینباره شکل میگیرد.
برخی اظهار داشتند که شبکه 5G باعث تابش گسترده شده و میتواند ویروس کرونا را منتقل کند؛ برخی دیگر ادعا کردند که این فنآوری و ارتباطش با ویروس کووید19 برای محاصره زمین استفاده شده است؛ برخی دیگر اظهار داشتند که شیوع ویروس کرونا توطئهای برای نصب آنتنهای 5G در سراسر جهان است.
این نظریهها رفته رفته منتشر شدند و بسیاری از افراد نیز صحت آنان را مدنظر قرار داده و شروع به مخالفت با فنآوری 5G کردند.
این نگرانی که آنتنهای 5G باعث شیوع ویروس کرونا شده و میتوانند سلامت انسانها را با ویروسهای قویتر تهدید کنند، باعث شکل گیری تظاهرات در برخی از کشورها شد.
در این میان انگلیس یکی از کشورهایی بود که برخی از شهروندان آن مخالفت خود را با توسعه فنآوری 5G نشان دادند و با حضور در خیابانهای لندن دست به اعتراض زدند.
معترضین در سخنان خود اظهار داشتند که این فنآوری عامل اصلی شیوع ویروس کرونا در جهان است و هرچه زودتر باید آنتنهای نصب شده در کشور انگلستان نابود شوند؛ اما مخالفان تنها به اعتراض راضی نشده و اقدام به آتش زدن برجهای مخابراتی و تجهیزات ارتباطی کردند.
به گزارش پایگاه خبری "نیویورک تایمز"، در 2 آوریل یک برج بیسیم در "بیرمنگام" مورد هدف آتشسوزی قرار گرفت و فرو ریخت؛ فردای آن ساعت 10 صبح یک دکل مخابراتی در بندر لیورپول نیز کامل در آتش سوخت؛ همچنین چند ساعت بعد یک آنتن 5G در همین بندر مورد آتشسوزی توسط معترضان قرار گرفت.
بر اساس گزارشهای پلیس انگلیس و یگ گروه ارتباطی تا کنون 30 دکل 5G در شهرهای انگلیس سوزانده شده و در 80 مورد دیگر، کارکنان فعال در بخشهای زیرساختی 5G در این کشور مورد اذیت و آزار مهاجمین قرار گرفتهاند.
این حمله ها تنها به کشور انگلیس خلاصه نمیشود؛ در کشور هلند نیز 5 مورد آتشسوزی آنتنهای 5G گزارش میشود؛ هنوز میزان خرابکاری و آسیب به دکلهای نسل پنجم اینترنت در هلند مشخص نیست، اما سازمان "هماهنگکننده ملی امنیت و مبارزه با تروریسم" (NCTV) اعلام کرده حوادث مختلفی در اینباره روی داده است؛ از زمانی که هلند در سال 2019 تصمیم گرفت نسل پنجم اینترنت را بهکار گیرد، اعتراضات ضد 5G در این کشور شروع شده است، اما این اعتراضات به اقدامات خشن منجر نشده بود.
پس از این اتفاقات، گوگل، فیسبوک و توییتر اعلام کردند که با انتشار این دسته از شایعات برخورد کرده و سریعا آنها را حذف میکنند؛ دولت انگلیس نیز ضمن درخواست از مردم برای پایان دادن به آتش زدن این دکلها، اعلام کرده که با افراد پشت پرده این حمله ها برخورد جدی خواهد کرد.
تاکنون هیچ مدرکی مبنی بر شیوع ویروس کرونا و ارتباط آن با فنآوری 5G مشاهده نشده است و بسیاری از کارشناسان بهداشتی و ارتباطاتی اینگونه شایعت را رد میکنند.
پایگاه اطلاعاتی " Full Fact" در اینباره مینویسد، این نظریات توسط کارشناسان سازمان بهداشت جهانی رد شده و طبق گفته آنان هیچگونه ارتباطی بین صنعت 5G و ویروس کووید19 وجود ندارد.
یکی از کارشناسان در سخنان خود اظهار دارد که به طور کلی ویروسها نمیتوانند بر روی امواج رادیویی یا شبکههای تلفن همراه حرکت کنند و منتقل شوند و هیچ مدرک علمی در این زمینه وجود ندارد.
برخی دیگر از کارشناسان بیان میکنند که ویروس کرونا در بسیاری از کشورهایی که این تکنولوژی و فنآوری را در اختیار ندارند فراگیری بیشتری داشته و به همین خاطر نمیتواند ارتباطی بین تکنولوژی نسل پنجم و ویروس کرونا وجوود داشته باشد.
اپراتورهای شبکه تلفن همراه در انگلیس نیز در بیانیهای اعلام کردند که با بررسیهای بسیاری هیچگونه ارتباطی بین اینترنت نسل پنجم و شیوع ویروس کرونا مشاهده نکردهاند.
آنها همچنین در این بیانیه توضیح میدهند که اینترنت نسل پنجم از طریق امواج رادیویی غیر یونیزه منتقل میشوند و این امواج انرژی کافی را برای آسیب رساندن به DNA انسانها ندارند.
مقامات کشور انگلیس بیان میکنند که این حملهها فراتر از شایعات مطرح شده هستند و پشت پرده این ماجرا گروه های متعددی شکل گرفته است تا از رشد این فنآوری در کشور انگلیس جلوگیری کنند.
انتهای پیام/