روایتی از حضور رزمندگان اندیمشکی در عملیات بیت المقدس + تصاویر


روایتی از حضور رزمندگان اندیمشکی در عملیات بیت المقدس + تصاویر

عملیات‌های بزرگ ثامن‌الائمه، طریق‌القدس، فتح‌المبین و بیت‌المقدس همگی در مدت زمان کمتر از ۹ ماه انجام شدند، که ضربه‌ای مهلک را بر پیکره ارتش بعث وارد کردند که در این بین فتح‌الفتوح بیت‌المقدس را می‌توان یکی از شاهکارهای نظامی در جنگ تحمیلی بیان کرد.

به گزارش خبرنگار تسنیم در اندیمشک، عملیات بیت‌المقدس در روز 10 اردیبهشت با رمز یا علی‌ابن‌ابی‌طالب(ع) آغاز شد.

در عملیات بیت المقدس، 130 گردان از سپاه پاسداران و بیش از 60 گردان‌ از ارتش در این عملیات حضور داشتند و گردان‌های ارتش 750 نفری و گردان‌های سپاه پاسداران 350 نفری بود و علاوه بر نیرو‌های پیاده در این عملیات، نیروی هوایی، هوانیروز و نیروی دریایی ارتش نیز در عملیات مشارکت فعالانه و تاثیرگذاری داشتند.

اما از مهمترین نتایج این عملیات می‌توان به انهدام دو لشکر از نیروهای عراقی، بیرون راندن متجاوز از حدود 5400 کیلومتر مربع از خاک ایران از جمله شهرهای خرمشهر، هویزه و پادگان حمید، خارج کردن شهرهای اهواز، حمیدیه و سوسنگرد از برد توپخانه های رژیم بعث، تامین مرز بین المللی حد فاصل پاسگاه طلائیه تا شلمچه و در نهایت آزادسازی جاده اهواز- خرمشهر و خارج شدن جاده اهواز- آبادان از برد توپخانه عراق و به اسارت گرفتن 19 هزار عراقی اشاره کرد.

شهروندان اندیمشکی در این عملیات بصورت مستقیم و غیر مستقیم نقش آفرینی کردند، از نقش مستقیم مردم اندیمشک میتوان به حضور رزمندگان و جوانان اندیمشکی در این عملیات اشاره کرد و از نقش غیر مستقیم مردم اندیمشک می توان به پشتیبانی عقبه یگان های عمل کننده در این عملیات اشاره کرد

در این باره پاسدار حسن رضوانی، از رزمندگان اندیمشکی در دفاع مقدس در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در اندیمشک اظهار داشت: در عملیات بیت المقدس، فرمانده گروهان شهید بهشتی از گردان شهدا بودم و در سال 61 به همراه یک گروهان از بسیجیان اندیمشکی در این عملیات شرکت داشتم.

وی افزود: پی‌ریزی این گروهان به سال 60 و جهبه کرخه نور برمی‌گردد، که توانستیم اولین نیروهای سازماندهی شده را در کرخه نور راه‌اندازی کنیم چون که تا قبل از عملیات فتح المبین بچه‌های اندیمشکی به صورت پراکنده در عملیات‌ها حضور داشتند.

این رزمنده اندیمشکی بیان کرد: چند روز قبل از عملیات بیت المقدس به دلیل اینکه بچه‌های اندیمشک مفقود الاثر می‌شدند یا اثری از آن‌ها نبود، تصمیم بر آن شد تا سپاه اندیمشک گروهانی به صورت مستقل راه اندازی کند که این گروهان  به نام گروهان شهید بهشتی نامگذاری شد.
 
وی افزود: سردار شهید رحیم یوسف آبادی به من پیشنهاد کردند که مسئولیت این گروهان را بر عهده بگیرم و باتوجه به اینکه یک ماه قبل از عملیات بیت المقدس، عملیات فتح المبین صورت گرفته بود ولی رزمندگان اندیمشکی مشتاق و همیشه در صحنه حضور داشتند و همین شور و اشتیاق باعث شد تا خیلی زود گروهان شهید بهشتی تکمیل شود.

پاسدار حسن رضوانی، گفت: اواخر فروردین ماه بود که گروهان شهید بهشتی به تیپ 7 ولیعصر(عج) در منطقه کرخه اضافه شد و ابتدا 15 نفر از رزمندگان اندیمشک را به سرپرستی برادر پاسدار علی ملکی به عنوان دسته تخریب انتخاب شدند و به گروهان تخریب اضافه شدند و حدود 85 نفر از رزمندگان اندیمشکی در گروهان شهید بهشتی سازماندهی شدند، در عملیات بیت المقدس فرمانده گردان شهدا، شهید عظیم محمدی بودند، که بعدها به عنوان جانشین لشکر انتخاب شدند.

وی افزود: بعد از سازماندهی گردان، به منطقه دارخوین منتقل شدیم، منطقه دارخوین در نزدیکی منطقه عملیاتی بود، بعد از منطقه دارخوین یک پاسگاه به نام پاسگاه حسینیه بود که خط عملیاتی ما از این پاسگاه شروع می‌شد.

فرمانده گروهان شهید بهشتی، در ادامه گفت: یک شب قبل از عملیات، به همراه نیروهای اطلاعات عملیات تیپ شهید کابلی و به همراه فرماندهان سایر گروهان‌ها برای شناسایی وارد منطقه دشمن شدیم و حدود یک کیلومتری از جاده را شناسایی کردیم وقتی به کمین دشمن برخورد کردیم، ساعت 4 صبح برگشتیم و عصر روز بعد پس از سازماندهی جدید، نیروها را با قایق به روستای مشار ع یک در غرب کارون منتقل و سپس در آنجا با یک گروهان تقویت شده از یکی از گردان‌های یکی از تیپ‌های لشکر 21 حمزه سیدالشهدا(ع) ارتش ادغام شدیم.

وی در ادامه افزود: پس از جلسه توجیه اولیه فرماندهان و آشنایی حدودا ساعت 20/30 حرکت به سمت نقطه رهایی خط آغاز شد بعد از دو ساعت پیشروی در سکوت و اختفا کامل و با گذشتن از نقطه رهایی حدود 4 کیلومتر پیاده روی که طی این مسیر چندین بار زیر منورها دشمن، نیروها باید از حرکت می‌ایستادند و سینه خیز به حرکت خود ادامه می‌دادند و گاهی اوقات بعضی از نیروها از خستگی زیاد خواب شان می‌برد و بنده و فرماندهان

دسته مراقبت بودیم که نیروها از مسیر پیشروی خارج نشوند بالاخره در ساعت حدود 4 یا 5 صبح به نقطه حمله رسیدیم و با دریافت رمز عملیات حمله آغاز شد.

وی افزود: رزمندگان اندیمشکی در گروهان شهید بهشتی واقعا سنگ تمام گذاشتند، گروهان ما در نوک پیکان و یک گروهان در سمت راست و یک گروهان در سمت چپ ما قرار داشت.

پاسدار حسن رضوانی، عنوان کرد: عملیات را آغاز کردیم و تقریبا در موقع طلوع آفتاب بود، اولین نمازی که در حالت استرار خواندیم در این عملیات بود و بچه‌ها تیمم گرفتند و تکبیر گفتند و با شلیک به سمت دشمن، نماز را در حالت جنگیدن خوانند.

وی در ادامه افزود: با آغاز درگیری و پیشرویی و زمانی که خط شکسته شد به بنده اطلاع دادند که یک بسیمچی شهید شده است، وقتی بر بالای پیکر شهید رفتم دیدم که بیسیمچی گردان بنام احمد بنوان شهید شده است.

فرمانده گروهان شهید بهشتی، بیان کرد: با تمام مشکلات و موانع پیش رو به جاده رساندیم و دشمن با چهار پدافند هوایی اورلیکن بر روی جاده مستقر بود که نگذارد ما جاده را بازپس بگیریم.
 
وی افزود: بقیه نیروهای عراقی از طرف جاده به سمت غرب عقب نشینی کرده بودند و عده‌ای از نیروهای عراقی در پادگان حمید مانده بودند و در مقابل پادگان حمید، چهار پدافند هوایی اورلیکن سنگین قرار داده بودند.
 
پاسدار حسن رضوانی، گفت: به گروهان ما دستور داده شد به سمت چپ برویم و آن منطقه را پوشش بدهیم چرا که خط در سمت چپ شکسته نشده بود و ما چهار کیلومتر پیاده‌رویی کردیم تا به آن محور رسیدیم، آن محور محلی بود که تیپ 27 حضرت رسول(ص) بایستی عمل می‌کرد ولی دیر به خط رسیده بود.

وی در ادامه افزود: نزدیکی ظهر بود، نیروها خسته بودند چون دیگر نیروها نرسیده بودند و غذا هم نیامده بود و از طرفی با تانک‌های عراقی که همانند سدی جلوی رزمندگان را گرفته بودند مقابل شدیم و تانک‌های عراقی پاتک سنگینی را شروع کرده بودند و شدیدا در فشار بودیم.

فرمانده گروهان شهید بهشتی، گفت: از خداوند طلب کمک کردم و گفتم خدایا ما را شرمنده نکن که عقب نشینی کنیم که خوشبختانه از دور چهار فروند فانتوم اف چهار را دیدم که همانند امداد غیبی سد تانک‌های عراقی که مقابل ما بودند شدیدا بمب باران کردند و این سد را که مقابل رزمندگان بود در هم شکستند و تانک‌های عراقی عقب نشینی کردند و سپس بازسازی و سازماندهی گروهان را انجام شد و گروهان را برای مرحله بعدی عملیات آماده کردیم.

پاسدار حسن رضوانی، افزود: فردای همان روز مرحله دوم عملیات شروع شد از جاده تا مرز حدود 13 کیلومتر در روز 14 یا 15 اردیبهشت پیشرویی کردیم و توانستیم به مرز برسیم و خوشبختانه در این عملیات گروهان شهید بهشتی که متشکل از رزمندگان اندیمشکی بود توانست با موفقیت در 30‌ اردیبهشت به اهداف محول شده برسد.

وی در ادامه افزود: مردم اندیمشک در عملیات بیت المقدس، 18 شهید و 65 مجروح راه به اسلام و انقلاب اسلامی تقدیم کردند.

پاسدار مهدی بخشی، از رزمندگان اندیمشکی در دفاع مقدس در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در اندیمشک اظهار داشت:  در زمان عملیات بیت المقدس، یک نوجوان هیجده ساله بودم که در این عملیات شرکت داشتم و بهترین آموزشی که در دوران دفاع مقدس دیدیم در میدان جنگ بود و همان گونه‌ای که انقلابی نبودیم و پس از انقلاب، انقلابی شدیم

وی افزود: در عملیات فتح المبین با رزمندگان آبادانی در یک گردان بودیم که یک گروهان از این گردان را بچه‌های اندیمشکی تشکیل می‌دادند و من به عنوان یک ارپی‌چی زن و همرزم شهید برازنده بودم.

رزمنده اندیمشکی در دفاع مقدس، گفت: شهید محمدکاظم رفع نیا فرمانده گروهان ما بود، آشنایی من با این شهیدوالامقام برمی‌گردد به سال 60 و در جهبه کرخه با او آشنا شدم و در عملیات بیت المقدس، شهیدرفع نیا مرا به عنوان معاون دسته انتخاب کردند.

وی، افزود: در پادگان کرخه سازماندهی و به دارخوین اعزام شدیم. در محل دارخوین که مقر ما بود یک بار بمب باران هوایی شد و فرمانده دسته ما مریض شدند و به همین دلیل شهید محمد کاظم رفیع نیا، فرمانده گروهان من را به عنوان فرمانده دسته انتخاب کردند.

مهدی بخشی، گفت: گردان ما در مرحله اول عملیاتی نبود ما در پشت سر گردان بودیم که اگر موفق نشدند ما عمل کنیم یا اگر موفق شدند ما حرکت کنیم و بر روی جاده مستقر بشویم
 
وی افزود: به ما دستور دادند که به آن سوی آب حرکت کنیم و چون گردان‌های دیگر مثل گردان بلال عمل کرده بودند و جاده اهواز به خرمشهر را گرفته بودند

رزمنده اندیمشکی در دفاع مقدس بیان کرد: درگیری در جاده اهواز به خرمشهر خیلی شدید بود از هر طرف عراق حمله میکرد تا جاده را بازپس بگیرد ولی رزمندگان ما با رشادت‌ها و از خودگذشتگی‌هایی که از خود نشان دادند، به دشمن اجازه ندادند.

وی در ادامه بابیان اینکه برای بازپس گیری جاده اهواز به خرمشهر خیلی شهید داده بودیم، افزود: به دلیل اینکه منطقه پست بود و بعثی‌ها بر روی جاده ضدهوایی‌هایی با کالیبر 75 و 23 قرار دادن بودند و به سمت رزمندگان ما شلیک میکردند و خیلی از جوانان برومند ما شهید شدند.
 
پاسدار مهدی بخشی عنوان کرد: ما تقریبا بین 4 روز تا یه هفته پشت جاده بودیم و خاکریز ما همین جاده بود و بعثی‌ها با تانک حمله میکردند و هر تلاشی می‌کردند نمی‌توانستند جاده را بازپس بگیرند و خیلی از بعثی‌ها عقب نشینی کرده بودند ولی از طرفی هم نمی‌خواستند جاده را از دست بدهند.

وی افزود: یک روز صبح بود، تقریبا در یک کیلومتری یک پارچه سفیدی را دیدم که تکان می‌دهند و به بچه‌ها می گفتم این ها عراقی ها هستند و به بچه‌ها گفتم به سمت آن‌ها میروم ولی بچه‌ها گفتند نرو ممکن است تله باشد، از شهید محمد کاظم رفیع نیا، فرمانده گروهان کسب اجازه گرفتم و به بچه‌های دسته اطلاع دادم که من را پشتیبانی کنند و به هر نحوی که بود سینه خیز به سمت آن‌ها رفتم و حدود شصت یا هفتاد نفر از بعثی‌ها که مسلح بودند، تسلیم شده بودند که من به هر نحوی بود، با سلاح‌هایشان  اسیر کردم و به عقب آوردیم.

رزمنده اندیمشکی در دفاع مقدس، افزود: دستور رسید به سمت مرز حرکت کردیم و گروهانی از ارتش را با ما ادغام کردند و به من که فرمانده دسته بودم یک دسته از ارتشی‌ها دادند و حرکت کردیم.

 وی در ادامه افزود: تانک‌های بچه‌های اصفهان هم هر پنجاه متری یا صد متری یک تانک بود و بچه‌ها را پشتیبانی می‌کردند، گردان ما مستقر شد و دسته‌ای که بچه‌های اندیمشک بودند با رشادت جنگیدید و جاده‌ی اهواز به خرمشهر را مقاومت جانانه کردند و توانستند حفظ کنند.

پاسدار مهدی بخشی، گفت: به مرز عراق رسیدیم و چند کیلومتر جلوتر از مرز هم رفتیم، سکوتی عجیبی بر منطقه حاکم بود و عراق خیلی عقب نشینی کرده بود و چند ساعتی گذشت و آتش سنگین عراقی‌ها شروع شد.

وی افزود: درگیری خیلی شدید شده بود، هرکس با هر وسیله‌ای که داشت شلیک می‌کرد، به ما دستور عقب نشینی دادند و گفتند بر روی مرز خودمان سنگر بگیریم.

رزمنده اندیمشکی در دفاع مقدس عنوان کرد: در حد مرزی خودمان پدافند کردیم و خط مرزی خودمان را تثبیت کردیم و اجازه ندادیم که عراق از آن نقطه حمله کند و در مراحل بعدی عملیات گردان ما در استراحت بود و دسته‌ای که من فرمانده آن بودم تلفاتی نداشت.

اسامی شهدای اندیمشکی در عملیات فتح المبین به شرح زیر است: شهید اسدالله دوستی، شهید حجت اله بیرالوند، شهید عبدالحسین رستمی، شهید کریم رومی پور، شهید اسکندر صادقی پاپی، شهید جهانبخش قلاوند، شهید احمد بنوان، شهید حسن میرزاوند، شهید محمدجواد گرامی مقدم، شهید محمدرضا برازنده، شهید محمود شاهسوندی، شهید عبدالرحمن قیطاسی، شهید خلیل مهروش، شهید مصطفی سگوند راق، شهید منوچهر رحمانی، شهید نادعلی دهقانی، شهید محمد زیوند لرستانی، شهید رحمن شیرمردی روحشان شاد و یادشان گرامی باد.

به گزارش تسنیم، مبارزه‌ی مجاهدانه‌ی رزمندگان در دفاع مقدس توأم با ایمان بوده و در همه‌ی مراحل با پیروزی همراه بوده است و امروزه؛ این مبارزه در میدان‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی وجود دارد.

وقتی که ملت به خود متکی باشد، وقتی ایمان با عمل صالح و جهاد همراه باشد، در همه‌ی میدان‌ها پیروزی قطعی است. این درس خرمشهر برای ملت ایران اسلامی است و ملت عزیز ایران این درس را نباید فراموش کند و باید به خاطر داشته باشند که خرمشهر ها در پیش است.

 

 

گزارش از محمدحمید ذوالفقاری

انتهای پیام/331/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon