از گوشه‌ و کنار کردستان|ویژه برنامه‌های میلاد امام حسن مجتبی(ع) برگزار می‌شود/پخش سریال کُردی


از گوشه‌ و کنار کردستان|ویژه برنامه‌های میلاد امام حسن مجتبی(ع) برگزار می‌شود/پخش سریال کُردی

گروه استان‌ها- خبرگزاری تسنیم آخرین اخبار استان کردستان را در قالب یک بسته خبری در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، در بسته خبری پیش‌ِرو بخشی از اخبار گوشه و کنار استان کردستان گردآوری شده و در اختیار خوانندگان و مخاطبان خبرگزاری تسنیم قرار گرفته است.

نورعلی خزاعی، رئیس شورای هیئات مذهبی استان کردستان در گفت‌وگو با خبرنگاران از برگزاری 13 ویژه برنامه‌ ولادت امام حسن مجتبی(ع) در شهرستان‌های سنندج، کامیاران، قروه و بیجار خبر داد و اظهار داشت: در این ایام مبارک یک مراسم در سنندج، یک مورد در کامیاران، پنج مورد در قروه و 6 مورد در بیجار برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا در استان کردستان و تعطیلی مساجد، تکایا، مهدیه و حسینیه‌ها مراسم‌های ملی و مذهبی به صورت غیرحضوری و متفاوت‌تر از سال‌های قبل برگزار می‌شود، افزود: ویژه برنامه‌های میلاد امام حسن مجتبی(ع) با فضاسازی تبلیغی بدون حضور مخاطب و با سخنرانی روحانیون و مدیحه سرایی مداحان برگزار می‌شود.

رئیس شورای هیئات مذهبی استان کردستان با بیان اینکه برنامه‌های اجراشده ضبط و در فضای مجازی در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد؛ خاطرنشان کرد: توزیع بسته‌های حمایتی و غذای گرم بین خانواده‌های نیازمند با همکاری خیرین، تدوین و توزیع یک‌هزار و 500 برگ تراکت تبلیغاتی در سطح ادارات و هیئات مذهبی از جمله‌ کارهای انجام‌شده ویژه این ایام است.

محموله بزرگ گوشی تلفن‌همراه قاچاق در کردستان کشف شد؛ 4 متهم بازداشت شدند

سردار علی آزادی، فرمانده انتظامی استان کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از کشف‌ 135 دستگاه گوشی هوشمند قاچاق به ارزش 10 میلیارد ریال در بیجار خبر داد و اظهار داشت: در راستای طرح عملیاتی مبارزه با قاچاق کالا ماموران پلیس آگاهی شهرستان بیجار حین کنترل خودروهای عبوری در یکی از محورهای ورودی شهر موفق به شناسایی یک خودروی سواری L90 شدند.

وی افزود:‌ در این رابطه 2 نفر بازداشت و برای بررسی پرونده تحویل مراجع قضایی داده شدند.

فرمانده انتظامی استان کردستان خاطرنشان کرد: روز گذشته هم خودروی حامل 67 دستگاه گوشی هوشمند خارجی قاچاق به ارزش بیش از 5 میلیارد ریال در شهرستان بیجار توقیف شد.

وی همچنین از کشف یک کامیون حامل قاچاق در ایست و بازرسی شهید غلام الهی بانه خبر داد و گفت: در راستای طرح تشدید مقابله با ورود کالای قاچاق، ماموران در محور خروجی شهرستان بانه با رصد اطلاعاتی یک دستگاه خودروی کامیون ایسوزو حامل قاچاق را شناسایی کردند.

سردار آزادی اظهار کرد: پس از هماهنگی با مراجع قضایی و در بازرسی از این کامیون 44 دستگاه توستر، 280 عدد قابلمه، 138 دستگاه زودپز، 228 بسته چای سبز و 20 دلار ارز خارجی کشف و خودروی حامل قاچاق توقیف و 2 متهم در این رابطه با قاچاق بازداشت و تحویل مراجع قضایی شدند.

برگزیدگان تولید محتوای الکترونیکی کردستان معرفی شدند 

طالب محمدی؛ معاون پژوهش، برنامه‌ریزی و آموزش آموزش و پرورش کردستان از معرفی برگزیدگان استانی نهمین جشنواره تولید محتوای الکترونیکی دانش‌آموزان و معلمان خبر داد و اظهار داشت: 15 اثر در بخش دانش‌آموزی و معلمان به مرحله کشوری راه پیدا کردند.

وی افزود: در مرحله استانی پس از فراخوان جشنواره، 391 اثر در سامانه جشنواره ثبت شد که از این آثار، 361 اثر از طرف دبیرخانه جشنواره دارای شرایط کامل و جامع شناخته شد.

معاون پژوهش، برنامه‌ریزی و آموزش آموزش و پرورش کردستان گفت: در مجموع از 242 اثر رسیده در بخش معلمان و دانشجو معلمان، 10 اثر و  از 149 اثر در بخش دانش‌آموزی 5 اثر انتخاب و به مرحله کشوری راه یافت.

وی به معرفی برگزیدگان استانی جشنواره پرداخت و اعلام کرد: سارا نقدی و عدنان گویلی از ناحیه یک سنندج، امجد ایراندوست، پروین محمدی، دانا پاچیده و شهاب نصیری نیا از مریوان، بهروز رحمانی فرد از موچش، شعله رحیمی از بانه، ابوالقاسم سالاروندیان از کرانی و فردین جواهری از کامیاران به‌عنوان معلمان برگزیده استان در جشنواره تولید محتوای الکترونیکی معرفی شدند.

محمدی ادامه داد: در بخش دانش‌آموزی نیز هیرو سلیمانی از موچش، ژینا یاراحمدی از ناحیه یک سنندج، پارسا  محمدی نژاد از سقز، مهدی صالحی از مریوان و ژیار کریم‌پور از بانه به‌عنوان برگزیدگان این جشنواره انتخاب شدند.

وی اظهار کرد: در سال‌تحصیلی جاری نیز این جشنواره با ثبت‌نام داوطلبان شامل معلمان، دانشجو معلمان و دانش‌آموزان در شبکه ملی مدارس ایران رشد به آدرسwww.roshd.medu.ir آغاز و با ارسال آثار آموزشی الکترونیکی تولیدشده به دبیرخانه استانی و برگزاری داوری آثار و انتخاب آثار برتر ادامه پیدا کرده و آثار منتخب بر اساس سهمیه تعیین شده از سوی وزارت متبوع در سامانه این جشنواره قرار می‌گیرد.

معاون پژوهش، برنامه‌ریزی و آموزش آموزش و پرورش کردستان با بیان اینکه جشنواره ملی تولید محتوای الکترونیکی در راستای تحقق اهداف سند تحول بنیادین و محور قرار دادن فناوری‌های نوین در امر یاددهی و یادگیری برگزار می‌شود؛ یادآور شد: محتواهای الکترونیک تولیدی شامل نرم‌افزارهای چندرسانه‌ای کمک آموزشی درسی و خلاقانه متناسب با نیاز معلمان و دانش‌آموزان است.

سریال کُردی زارا پخش می‌شود

سریال «زارا» نخستین سریال مستقل کُردی به کارگردانی «سید پیام حسینی» از فیلم‌سازان جوان سنندج از 20  اردیبهشت‌ماه به طور آنلاین بر روی سایت بانتا فیلم نمایش داده می‌شود.

سید پیام حسینی، کارگردان، تهیه‌کننده و نویسنده سریال «زارا» درباره جزئیات این برنامه اعلام کرد: سریال زارا نخستین سریال عاشقانه کُردی بوده که به طور مستقل از رمان مشهور محمد قاضی نویسنده و مترجم بزرگ کُرد اقتباس شده است.

وی هدف از ساخت این سریال را توجه به فرهنگ، آدب و رسم و رسومات کردی خواند و گفت: عوامل سازنده فیلم متشکل از 70 نفر بدون هیچ‌گونه اسپانسر و حامی به‌طور کاملاً خصوصی این سریال را ساخته‌اند.

حسینی با بیان اینکه بیشتر بازیگران این مجموعه از بازیگران بومی شهر سنندج هستند، افزود: یکی از بازیگران اصلی این سریال ئه‌وین رحمان جان از مجری‌های مشهور شهر هولیر در اقلیم کردستان عراق بوده که در این فیلم به ایفای نقش پرداخته است.

وی با اشاره به اینکه این سریال آنلاین کردی در روستای گرماش از توابع شهرستان سنندج ساخته شده و تصویر‌برداری آن سه ماه به طول انجامید، ادامه داد: این سریال کردی به طور آنلاین و با زیر نویس فارسی در تمام شهرهای ایران نمایش داده می‌شود.

کارگران، تهیه کننده و نویسنده فیلم زارا خاطرنشان کرد: این سریال در 25 قسمت 35 دقیقه‌ای ساخته شده که از 20 اردیبهشت ماه در روزهای زوج به طور آنلاین نمایش اینترنتی داده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه فیلم زارا با هماهنگی پلیس فتا و دادگستری و با مجوز فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان تنها به طور آنلاین بر روی سایت بانتا فیلم نمایش داده می‌شود، عنوان کرد: رعایت نکردن قوانین کپی رایت، به صرفه نبودن شرایط اقتصادی و گران بودن قیمت دی وی دی از جمله دلایلی بود که این سریال در فهرست فیلم‌های نمایش خانگی گنجانده نشد.

کارگران، تهیه کننده و نویسنده فیلم کردی با بیان اینکه در این فیلم عاشقانه و وصالی تلخ همانند داستان لیلی و مجنون و شیرین فرهاد نمایش داده می شود، گفت: زارا دختر یک تاجر بوده که برای زندگی به روستا مهاجرت می‌کند و در آنجا پسر چوپان روستایی عاشق او می‌شود و سپس داستان تلخ و سیاه عاشقانه‌ای در این فیلم رقم می‌خورد.

حسینی ابراز کرد: چشم‌انداز این مجموعه در آینده، ساخت دیگر فیلم‌های کردی به منظور شناسایی و توجه بیشتر به فرهنگ مردمان کُرد بوده و امیدواریم کُردهای دیگر کشورها هم به جمع مخاطبان این فیلم بپیوندند.

انتهای پیام/481/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon