علت کیفیت پائین خمیر برخی نانواییهای مشهد چیست؟
در مورد علت کیفیت پائین و بعضا نامطلوب خمیر برخی نانواییها مسائل مختلفی دخیل بوده که یکی از مهمترین آنها سن غلات است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، سن غلات از مهمترین آفات گندم و جو است؛ این آفت با تغذیه از گندم و جو در مراحل مختلف رویشی سبب کاهش عملکرد (خسارت کمی) و از بین بردن خاصیت نانوایی (خسارت کیفی) میشود.
فهیمه طاهری؛ مسئول حفظ نباتات جهاد کشاورزی شهرستان مشهد در این زمینه اظهار داشت: حشرات سن به دانههای گندم در حال رشد حمله میکنند و به همراه بزاق خود آنزیمهای پروتئولتیکی را به داخل دانه تلقیح میکنند. فعالیت پروتئولتیکی آنزیمهای موجود در آرد گندم سن زده در خواص فیزیکی خمیر و پخت آن آشکار میشود.
وی ادامه داد: در اثر فعالیت آنزیم پروتئاز ساختمان گلوتن را میشکند و در اثر آن خمیر نرم میشود که یک اثر تضعیفی بر گلوتن را نشان میدهد. خمیر تهیه شده از چنین آردی کیفیت لازم را ندارد.
طاهری افزود: با توجه به اینکه سن گندم یکی از عوامل خسارتزا بوده و سبب کاهش عملکرد میشود و اینکه سن غلات در دو مرحله سن مادر و پوره خسارت ایجاد میکند کارشناسان شبکه مراقبت با رصد و کنترل مستمر مزارع و اطلاعرسانی به موقع به کشاورزان و در نتیجه مبارزه در زمان مناسب سهم به سزایی در تولید و تحویل گندم پاک و عاری از سن زدگی دارند.
مسئول حفظ نباتات جهاد کشاورزی شهرستان مشهد تاکید کرد: در سال گذشته 50هزارو 770 تن گندم پاک با 0٫27 درصد سنزدگی تحویل سیلو شده که این بیانگر تلاش و همت مسئولان و کارشناسان شبکه مراقبت است و این دستاورد گامی موثر در حرکت اقتصادی کشور به سمت خودکفایی در گندم مورد نیاز تولید نان و امنیت غذایی آحاد جامعه است.
معاون رئیس سازمان و مدیرجهاد کشاورزی شهرستان مشهد نیز در این زمینه میگوید: با توجه به اهمیت محصول گندم به عنوان یکی از محصولات استراتژیک کشاورزی در کشور، حفظ این محصول از گزند آفات و بیماریها یکی از دغدغههایمسئولان است.
طهماسبیزاده بیان کرد: از مهمترین آفات زراعی که این محصول را تهدید میکند سن گندم است، با توجه به شرایط جوی موجود و مبارزه با تهدیدات سن غلات و در راستای آماده سازی و به روزرسانی تجهیزات و امکانات در مواجهه با آفت مذکور مانوری در مزرعه نمونه آستان قدس رضوی برگزار شد.
وی تصریح کرد: ردیابی آفت سن گندم در مزارع و کشاورزی شهرستان و به حداقل رساندن آفت و بهرهبرداری حداکثری و افزایش راندمان و عملکرد مطلوب در تولید گندم از اهداف ما است.
انتهای پیام/281/ ز