دیپلمات روس: برخوردهای دوگانه اروپا و آمریکا، در بحران کرونا هم بارز است
نماینده روسیه در مقر سازمان ملل در ژنو گفت: سیاسی شدن مسئله حقوق بشر و استانداردهای دوگانه در برخورد با کشورها از سوی آمریکا و کشورهای اتحادیه اروپا، در شرایط همه گیری ویروس کرونا در جهان به خوبی آشکار شده است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، "گنادی گاتیلوف" نماینده دائم روسیه در مقر سازمان ملل و دیگر سازمانهای بین المللی در ژنو در مصاحبهای اختصاصی با خبرگزاری «تاس» اعلام کرد، سیاسی شدن مسئله حقوق بشر و بکار گیری استانداردهای دوگانه در این زمینه در ایالات متحده آمریکا و کشورهای اتحادیه اروپا در طول همه گیری ویروس کرونا در جهان به خوبی مشهود است.
این دیپلمات بلندپایه روس گفت: "در رابطه با سیاسی شدن مسئله حقوق بشر ، یک نمونه بارز می آورم: حتی در شرایط کنونی که صحبت از پیامدهای حقوق بشری با توجه به بحران کرونا در جهان مطرح است ، کشورهای عضو اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا از کوچکترین اشاره به عواقب منفی محدودیتها و تحریمهای یک جانبه آنها بر شماری از کشورها در شرایط فعلی خودداری میکنند. این برخورد در واقع بخشی از یک بازی ژئوپلیتیکی است که در آن هیچ جایی برای همبستگی، همدلی یا نگرانی از رعایت حقوق بشر در جهان وجود ندارد.»
گاتیلوف در صحبت درباره اتهامات وارده به روسیه در زمینه نقض حقوق بشر در شرایط همه گیری بیماری کرونا به ، ضرب المثل "فقط خار در چشم دیگران را می بینند" اشاره کرد و توضیح داد: «واقعیت این است در کشورهای غربی که به طور مرسوم خود را حامیان دموکراسی معرفی میکنند ، محدودیتهای شدیدی در مورد آزادیهای مدنی اعمال کردهاند. در کشورهای اروپایی هم نقض قرنطینه با جریمههای سنگین و حتی حبس مجازات می شود. در عین حال ، ارنگانهای اجرای قانون از طیف گستردهای از وسایل برای نظارت بر شهروندان، از جمله: هواپیماهای بدون سرنشین، دادههای اپراتورهای تلفن همراه و پیامهای شهروندان استفاده می کنند.«
گاتیلوف ادامه داد: «روسیه با دقت لفاظی شرکای غربی خود را دنبال می کند. این تصور قوی وجود دارد که آنها نه تنها مطابق عادت همیشگی بر اساس "روس هراسی" قدیمی عمل میکنند ، بلکه سعی دارند تا توجه افکار عمومی را را از مشکلات خود منحرف کنند. در نتیجه ، بدبینی و دوگانگی در واکنش به رویدادهای مربوط به محدودیتهای قرنطینه یک روال معمول است.»
این مقام بلندپایه یادآور شد: «در طول ماههای فوریه و مارس ، در حاشیه شورای حقوق بشر سازمان ملل ، کشورهای غربی از چین به دلیل اقدامات این کشور در مبارزه با کرونا انتقاد کردند. ولی در کمتر از یک ماه، "دموکراتیک ترین" کشورها هم محدودیتهای سختگیرانه تری برای شهروندان خود اعمال کردند، هرچند از دیدگاه آنها، اقدامات آنها کاملاً موجه است، ولی آنچه در روسیه و چین انجام می شود، نقض حقوق بشر تلقی می شود.»
انتهای پیام/