حافظ‌پژوهان برای ارائه مقاله علمی در یادروز حافظ فراخوانده شدند


حافظ‌پژوهان برای ارائه مقاله علمی در یادروز حافظ فراخوانده شدند

مدیر مرکز حافظ‌ شناسی و کرسی‌پژوهشی حافظ، موضوع علمی بیست‌وچهارمین یادروز حافظ را بررسی و نقد کارنامه‌ حافظ‌‌ پژوهی اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، به نقل از روابط عمومی بنیاد فارس شناسی،کاووس حسن‌لی اظهار داشت: حافظ ‌پژوهان گرامی که در موضوع علمی یادروز امسال، پژوهش جدید انجام داده و سخن تازه‌ای را برای طرح در مراسم علمی داشته باشند، می‌توانند مطالب خود را تا حداکثر پایان مردادماه 99، در قالب مقاله‌ به نشانی الکترونیکی مرکز حافظ‌ شناسی hafezstudies@gmail.com ارسال کنند.

 حسن‌لی با بیان اینکه بازبینی، بررسی و نقد همیشگی وضعیت پژوهش‌های ادبی و آسیب‌شناسی آن می‌تواند راه را برای رسیدن به وضعیت مطلوب هموارتر کند، بیان کرد: سال‌ها است که در حوزه‌های مختلف حافظ‌پژوهی از جمله تصحیح، ترجمه، شرح، نقد و تحقیقات ادبی آثار گوناگون پدید آمده و منتشر می‌شود.

دبیرعلمی بیست‌وچهارمین یادروز حافظ تاکید کرد: در کنار آثار مختلف علمی، محصولات گوناگون هنری نیز بر اساس شعر حافظ تولید و عرضه و به طور معمول آثار ارزشمند و شایسته‌ توجه، بعد از انتشار از سوی صاحب‌نظران داوری، نقد و بررسی می‌شوند. اما شایسته است آثار پدید آمده در یک باهم‌نگری و به گونه‌ای کلی در دوره‌های مختلف نیز بررسی و آسیب‌شناسی شوند.

استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز بیان کرد: چنانچه وضعیت گذشته و حال به‌صورتی علمی، دقیق و انتقادی بررسی و آسیب‌شناسی شود، ممکن است بتوان با پرهیز از کارهای تکراری، فعالیت‌هایی را سامان داد که تناسب بیشتری با شرایط زمانی امروز و آینده داشته باشد.

وی بازشناسی وضعیت موجود، آسیب‌شناسی پژوهش‌های صورت‌گرفته، نقد آثار پدید آمده و نیز ارائه‌ پیشنهادهای عملی برای رسیدن به شرایط مطلوب را ازجمله اهداف این برنامه‌ها معرفی کرد.

حسن‌لی به فعالیت‌های مرکز حافظ ‌شناسی در ماه‌های گذشته اشاره کرد و گفت: از اواخر سال گذشته، با هجوم ویروس کرونا، شرایط اجتماعی ایران و جهان دگرگون شد و ضرورت بازنگری در شیوه‌های ارتباط‌ گیری با متون ادبی نیز بیش‌تر از پیش احساس شد.

مدیر مرکز حافظ‌شناسی و کرسی‌پژوهشی حافظ خاطرنشان کرد: مرکز حافظ‌ شناسی در دوره‌ اوج فراگیری کرونا برای کمک به کاهش فشار روانی جامعه، تلاش کرد تا قطعاتی هنری تولید و عرضه کند.

وی با بیان اینکه این قطعات هنری که آمیزه‌ای از هنر موسیقی، خوشنویسی و شعر حافظ بود، در حد ظرفیت خود تاثیرات مناسبی را در جامعه داشت، گفت: باید متناسب با شرایط مخاطب امروز، روش‌های پیوند با سطح جامعه را بازتعریف کرد به همین دلیل در یادروز امسال حافظ، چنانچه شرایط جامعه عادی باشد، در کنار برنامه‌های علمی‌، به بررسی آثار تولیدی در حوزه‌های گوناگون هنری نیز پرداخته می‌شود.

انتهای پیام/423/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon