کسب مهارت، راه برون رفت از مشکلات اقتصادی و اشتغال است


کسب مهارت، راه برون رفت از مشکلات اقتصادی و اشتغال است

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: شرایط اقتصادی امروز کشور موجب شده تا کسب مهارت، راه گذر از وضعیت فعلی به وضع مطلوب باشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین علی اوسط هاشمی معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در جلسه شورای مهارت استان که ظهر امروز در سالن جلسات دفتر استاندار برگزار شد اظهار داشت: امروز اگر برخی از هموطنان برای یافتن شغل مناسب خود کسل شده‌اند تنها به سبب اندیشیده نشدن تدابیر لازم جهت استفاده از سرمایه‌های انسانی است.

هاشمی تصریح کرد: متاسفانه برخی موضوع مهارت افزایی را جدی نمی‌گیرند در حالی که در 25 سال آینده مهارت، سلطنت خواهد کرد و تنها افرادی که علاوه بر دانش کافی، مهارت لازم را کسب کرده‌اند می‌توانند به آسودگی به فعالیت اقتصادی بپردازند.

وی با بیان اینکه پیوست مهارت، لازمه دستیابی به توسعه و پیشرفت است و همچنین توسعه پایدار نیز در گرو مهارت نهفته افزود: شورای مهارت باید از چهار شورای عالی ملی همچون، شوراهای عالی کار، رفاه، اشتغال و مهارت وام گیرد در حالی که در گفتمان ملی تا کنون به این مهم پرداخته نشده است.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور با اشاره به اینکه مدرک گرایی موجب شده تا توجه به کسب مهارت از بین رود، گفت: وظیفه شورای مهارت استان قزوین توجه به این مهم است و باید با برنامه ریزی دقیق فضایی را برای جوانان مهیا کند که در کنار علم اندوزی، اقدام به کسب مهارت نمایند.

بانوان، 65 درصد جمعیت آموزشگاه‌های آزاد کشور را تشکیل می‌دهند

وی با بیان اینکه خود اشتغالی در شرایط فعلی اقتصاد یک راه نجات به شمار می‌رود، خاطرنشان کرد: هیچ رشته‌ای همچون مهارت افزایی، تکثر و تنوع در حوزه اشتغال را ندارد.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه 17 هزار و 700 آموزشگاه عالی در سراسر کشور وجود دارد، عنوان کرد:  65 درصد آموزشگاه های آزاد را زنان  تشکیل می‌دهند این در حالی است که این آمار در استان قزوین از میانگین کشوری نیز بالاتر است.

هاشمی با تاکید بر اینکه مهارت بهترین مسیر برای دستیابی به شغل است اما متاسفانه در ایران این مسأله جدی گرفته نمی‌شود، اظهار داشت: فرد با داشتن مدرک فنی و حرفه‌ای، در خارج از کشور ارزش بیشتری نسبت به داخل کشور دارد در حالی که بسیاری از افراد به همین سبب به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور خاطرنشان کرد: ارزش گذاری نسبت به مهارت و رشد اقتصادی در گرو نوع توجه به پایه‌های اقتصادی نهفته و مهارت افزایی امری مهم در رونق اقتصاد کشور به شمار می‌رود.  

وی با بیان اینکه باید برای تغییر دیدگاه مردم از مدرک گرایی به مهارت افزایی کار فرهنگی صورت گیرد، تصریح کرد: طبق بررسی‌های انجام شده دلیل عمده تصادفات جاده‌ای خطاهای انسانی است به همین سبب بیش از 700 هزار راننده درون و برون‌شهری تحت پوشش آموزش‌های فنی و حرفه‌ای قرار می‌گیرند تا از طریق این نوع از فرهنگ‌سازی انار تلفات جاده‌ای کاهش یابد.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: هر دانشجویی باید در کنار درس خود اقدام به کسب مهارت نماید تا اگر به واسطه تحصیل نتوانست شغل مناسبی بیابد به سبب مهارت خود شاغل شود.

هاشمی عنوان کرد: اتاق بازرگانی و تمامی تشکل‌ها و گروه‌های مرجعی که بخشی از افکار فعال جامعه را کنترل می‌کنند باید با برنامه ریزی مدون و در طی زمان‌بندی مشخص تلاش کنند تا تمام کارگران بخش صنعت آموزش‌های مهارتی را کسب کنند زیرا قزوین قطب صنعت است و این ظرفیت را دارد که قطب مهارت نیز باشد.

رقابت محصولات ایرانی با بازارهای خارجی در گروه کسب مهارت نهفته است

وی افزود: راه رقابت محصولات ایرانی در بازارهای بین‌المللی نیز به کسب مهارت منتج می‌شود زیرا افزایش کیفیت محصول با علم تنها به دست نمی‌آید و باید برای دستیابی به محصولی با کیفیت و قابل رقابت، به مهارت کافی دست یافت.

هاشمی اظهار داشت: تنها سه استان در کشور مرکز سنجش و صلاحیت حرفه‌ای دارند و یکی از این مراکز نیز در استان قزوین قرار دارد اما متاسفانه این مرکز تنها نزدیک به 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و لازم است که این پروژه در زمانی کوتاه تکمیل شده به مرحله بهره برداری برسد.

وی افزود: همچنین مدیران باید توجه داشته باشند تا تنها به افرادی که مدرک معتبر فنی و حرفه‌ای دارند، تسهیلات و وام اعطا کنند زیرا در غیر این صورت تسهیلات دریافتی در جایگاه واقعی خود خرج نشده و حرکت چرخ اقتصاد کند خواهد شد.

 معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: امروز گردشگری تنها صنعتی است که سرعت تکنولوژی چندان تاثیری روی آن ندارد اما این سرعت بر سایر صنایع اثرگذار است.

وی با بیان اینکه امروز کشاورزان می‌توانند با حداقل مصرف آب و یا حتی بدون خاک بهترین محصول را به بازار ارائه کنند، گفت: مهارت افزایی سبب یکه تازی در بازارهای اقتصادی خواهد شد.

وی افزود: پایه مهارت باید بر آموزش و پرورش استوار باشد به نحوی که دانش آموزان متوسطه اول و دوم حتما باید مهارت کافی را کسب کرده و بعد به مرحله تحصیلی دیگر قدم بگذارند.

هاشمی عنوان کرد: پنج هزار و 400 استاندار آموزشی تا کنون ثبت شده در حالی که باید دو هزار استاندار آموزشی دیگر برگرفته از مهارت های جدید و یا بازنگری مهارت‌های قبلی به آنها اضافه شود.

سال آینده بهار کار آموزش‌های آزاد خواهد بود

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: آموزشگاه‌های آزاد نتوانسته‌اند آنگونه که شایسته است جای خود را در کشور باز کنند به همین سبب در نظر داریم تا 80 درصد از آموزش‌ها و دسترسی به مهارت‌های سطح اول تا سوم را به آموزشگاه‌های آزاد اعطا کنیم.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: باید تلاش شود تا بستر رشد آموزشگاه‌های آزاد در استان فراهم  و دسترسی به مهارت‌های سطوح 5 و 6 در استان ایجاد شود.

دپارتمان تخصصی تقویت مربی باغداری به استان قزوین اعطا می‌شود

وی با بیان اینکه دپارتمان تخصصی تقویت مربی باغداری به استان قزوین اعطا می‌شود، گفت: به این ترتیب هر فردی در ایران علاقمند به امورش رشته باغبانی است باید در این دپارتمان تخصصی مهارت افزایی کند.

هاشمی عنوان کرد: همچنین در صورت اعلام آمادگی از سوی اتاق بازرگانی استان قزوین، مجوز تاسیس مجتمع فنی به این استان اعطا خواهد شد.

انتهای پیام/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon