اندیشکده| رند: باید طرحی برای دنیای پسا واکسن کرونا آماده کرد


اندیشکده| رند: باید طرحی برای دنیای پسا واکسن کرونا آماده کرد

یک اندیشکده آمریکایی با اشاره به قابلیت بالای شیوع ویروس کرونا که فقیر و غنی نمی‌شناسد و هزینه بالای تولید واکسن آن، نوشت که برای ایمنی جمعی، باید همه در ساخت آن مشارکت و دسترسی جهانی به واکسن بدون قید و شرط باشد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «کریشنا کومار» مدیر تحقیقات بین‌الملل اندیشکده آمریکایی «رند» به همراه دو تن از محققان این اندیشکده در مقاله‌ای درباره شرایط دنیا پس از کشف احتمالی واکسن ویروس کرونا، نوشتند: رقابت برای تولید واکسن مقابله با بیماری کووید-19 ناشی از ویروس کرونا به شدت در جریان است. تیم‌های مختلفی از نقاط مختلف دنیا از جمله دانشگاه‌ها و نهادهای دولتی و بخش‌های خصوصی یا ترکیبی از این بخش‌ها در جستجو برای یافتن واکسن ایمن و موثر هستند.

در این مقاله آمده است: پیش‌بینی‌های خوشبینانه‌ای درباره تایید واکسن ظرف چندماه آینده وجود دارند اما بیشتر کارشناسان امیدوار نیستند تا میانه 2021 بتوان به واکسنی دست یافت. اما صرفنظر از دورنمای کشف دارو، اکنون زمان آن است که طرحی برای دوران پساواکسن تدوین شود.

این اندیشکده در ادامه با اشاره به مقتضیات دوران پسا کشف واکسن نوشت: روند کشف واکسن به خودی خود می‌تواند بر آنچه که پس از آن رخ می‌دهد، تاثیرگذار باشد. وقتی که سازمان بهداشت جهانی،‌ فرانسه و آلمان اخیراً تلاش 8 میلیارد دلاری برای تسریع روند تولید واکسن در پیش گرفتند، امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه گفت که حتی اگر محققان تنها یک کشور بخصوص به واکسن مورد نظر برسند، این واکسن باید برای همه جهان در دسترس باشد.

اینگونه ابراز احساسات می‌تواند به واقعیت‌های ناخوشایند اقتصادی و ژئوپولیتیکی منجر شود. هزینه تولید واکسن مقابله با یک بیماری عفونی می‌تواند به صدها میلیون دلار نیاز داشته باشد. بخش خصوصی انگیزه چنین هزینه سنگینی را بدون در اختیار گرفتن حق انحصاری آن برای جبران هزینه های توسعه و تولید نخواهد داشت.

این اندیشکده در ادامه با اشاره به راهکارهای رفع این مشکل، نوشت: راهکارها باید شامل سوبسیدهای تحقیق و توسعه یا خرید مستقیم حق واکسن از سوی دولت‌ها، نهادهای بشردوستانه و یا سازمان‌های چندملیتی باشد. این امر انگیزه لازم برای نوآوری را فراهم می‌کند ضمن این که خریداران نیز این آزادی را خواهند داشت تا قیمت دارو را به گونه‌ای قیمت‌گذاری کنند که اهداف بهداشت عمومی محقق شوند. جایزه یا حق نوآوری داروها یا واکسن‌های جدید برای ایجاد ارتباط میان قیمت و انگیزه‌های تحقیق و توسعه پیشنهاد شده است.

 

بنا بر این گزارش، چنین مکانیزم‌های مبتکرانه‌ای برای واکسن در گذشته برای بیماری‌هایی مانند مالاریا نیز مطرح بودند اما از آنجایی که مالاریا بیشتر در کشورهای فقیر رایج بود و با توجه به ناتوانی این کشورها در پرداخت هزینه‌ها، انگیزه بخش خصوصی برای ورود به چنین هزینه‌های هنگفتی گرفته شد. اما اکنون همه کشورهای دنیا اعم از فقیر و غنی درگیر پاندمی کووید-19 هستند.

در این گزارش با اشاره به اختلاف در توان یا ناتوانی کشورها برای تامین هزینه واکسن کووید-19 آمده است: با توجه به قابلیت کووید-19 در شیوع میان کشورها، باید مباحث لازم در افکار عمومی صورت گیرد تا این واکسیناسیون برای همه و تا رسیدن به مصونیت جمعی در اختیار باشد.

این مقاله تصریح می‌کند: این منطق برای ضرورت دسترسی جمعی به واکسن، مکانیزم نوین فوق را برای تعیین حقوق معنوی و مالی تولید و توزیع داروی واکشن‌ها را بیش از هر زمان دیگری، مناسب می‌داند.

به نوشته این کارشناسان، باعث شرمساری خواهد بود اگر گلوگاه‌های زنجیره تولید و تامین دارو به آنگونه‌ای که اکنون در زمینه تامین اقلام دارویی وجود دارند، مشکلاتی در روند دسترسی به این واکسن پس از کشف ایجاد کنند.

در این گزارش و در ادامه ارایه راهکارهای حل مشکلات دوران پسا تولید واکسن کرونا، تاکید می‌کند: تولید باید به صورت جهانی باشد تا مانع از این گلوگاه‌ها شود و توزیع واکسن به کلینیک‌های محلی هم به راحتی صورت گیرد. کشورهای در حال توسعه نیز باید نقش عمده‌ای در تولید واکسن ایفا کنند مانند هند که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان دارو در جهان به شمار می‌رود.

این گزارش با اشاره به این که با وجود تنش‌های اقتصادی و تجاری کنونی در دنیا نباید برای این واکسن تعرفه وضع شود، می‌افزاید: اگر هم چندین واکسن برای آن وجود داشته باشد بخاطر ایمنی جمعی، باید موثرترین آنها برای توزیع انتخاب شود و به تفاوت قیمت در این میان توجه نشود. انسان‌های آسیب‌پذیر مانند بی‌خانمانان نیز باید واکسینه شوند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon