بورس در حال پوستاندازی و پایاندادن به سلطه بانکها/ سهام عدالت برای بورس تیغ دولبه است
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: با ورود سهام عدالت تقریبا تمام کشور درگیر بورس خواهند شد و در صورت مدیریت صحیح بازار، شاهد تجمع نقدینگی در بورس حتی بیشتر از سپرده های بلند مدت بانکها خواهیم بود.
محسن عباسی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به این که رفتار معاملهگران در بازار سهام تغییر کرده و کلیت این بازار در حال پوست اندازی است، گفت: با توجه به رشدهایی که در چند ماه گذشته در بازار سهام اتفاق افتاده، شاهد افزایش حضور نقدینگی در این بازار هستیم که این امر موجب شده تا بازار سرمایه رفته رفته جایگاه و سلطه بانکها در اقتصاد کشور را از آن خود کند.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: البته اگرچه همه توجهها به شاخص بورس و اعداد آن است، اما بورس در حال گسترانیدن چتر خود بالای سر همه ایرانیان است و درگیر شدن عموم مردم مهم تر از عدد شاخص بورس است.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: با توجه به روند کنونی معاملات در بازار سهام به تدریج شاهد قدرتمندتر شدن نهادهای مالی بازار سرمایه خواهیم بود و هم زمان در یک روند میان مدت و بلند مدت قدرت بانکها کاسته خواهد شد. ضمن این که رفته رفته پای تبلیغات بورسی به رادیو و تلویزیون نیز باز خواهد شد و دیدن تبلیغات نهادها و ارکان بورسی مانند بانکها عادی خواهد شد.
وی همچنین در خصوص وضعیت بورس بعد از سهام عدالت اذعان داشت: بورس در حال حاضر در سطح افکار عمومی و برنامه های دولت پرتوجهترین بازار است. بر این اساس با ورود سهام عدالت تقریبا تمام کشور درگیر بورس خواهند شد و در صورت مدیریت صحیح بازار، شاهد تجمع نقدینگی در بورس حتی بیشتر از سپرده های بلند مدت بانکها خواهیم بود.
عباسی اضافه کرد: بعد از آزاد سازی سهام عدالت احتمالا اکثریت مردم سهام را خودشان مدیریت خواهند کرد و این یک تیغ دولبه برای بازار است. هم می تواند ورود پول را تشدید کند و هم ممکن است کمی بازار را آشفته و نوسانی کند.
این کارشناس بازار سرمایه توصیه کرد: بهتر است امکان فروش سهام عدالت پلهای و یا تدریجی شود و یا برنامه زمانبندی برای آن در نظر گرفته شود و یا امکان فروش سهمیه بندی بشود تا بازار بتواند به آهستگی عرضه ها را جذب کند.
وی ادامه داد: با این حال در میان مدت و پس از آشنایی عموم مردم با بورس، شاهد کوچ نقدینگی مردم به بورس خواهیم بود که بر این اساس باید زمینه جذب این نقدینگی را در بازار سهام آماده کرد.
این مدرس دانشگاه اذعان داشت: علاوه بر این باید ابزارهای مالی متنوع و ساده و قابل فهم را در بازار سرمایه توسعه دهیم و در این راستا سازمان بورس باید مجوز راهاندازی صندوقها را سریعتر صادر کند. ضمن این که صندوقهای سرمایه گذاری موجود نیز باید به فکر افزایش سقف واحدهای خود باشند، و شرکتهای مشاور و سبدگردان هم باید تبلیغات گسترده ای جهت آشنایی مردم با بورس انجام دهند، خدمات خود را به عموم مردم معرفی کنند.
وی تصریح کرد: متاسفانه در حوزه آموزش ضعف شدیدی در بازار سرمایه دیده میشود که در این زمینه نیز باید سازمان بورس و شرکت بورس بخشی از کارمزدها را برای آموزش و فرهنگ سازی بورس اختصاص دهند و شرکت فرابورس هم به جای بستن کانالهای تلگرامی و هدر دادن انرژی خود، باید این انرژی را صرف آموزش و فرهنگسازی در بورس کند.
انتهای پیام/