عکاسان شهرکردی به مرز ورشکستگی رسیدند / چرا صنف عکاسان در لیست مشاغل آسیبپذیر نیست؟
سایه سنگین کرونا بر سر صنف عکاسان شهرکردی آنها به مرز ورشکستی کشانده و این قشر زحمتکش در لیست مشاغل آسیبپذیر نیستند و تعدادی از آنها مجبور به اخراج نیروها شدهاند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، کرونا بر کسب و کارهای مختلفی سایه انداخته و بسیاری از صنوف را با مشکل جدی روبرو کرده و ملزم به تعطیلی کسب و کار خود برای کمک به قطع زنجیره شیوع این ویروس خطرناک شدند و در این مسیر اکثریت باالاتفاق صنوف استان همکاری بسیار خوبی داشتند و مشکل خاصی در این زمینه وجود نداشت.
تعطیلی این کسب و کارها سبب ایجاد مشکلات فراوانی برای این صنوف شد و خسارتهای مالی بسیاری به آنها وارد شد که لازم است دولت نسبت به رفع این مشکلات تمهیدات لازم را بیاندیشد.
تعطیلی چند هفتهای واحدهای صنفی با هدف اجرای پروتکلهای بهداشتی از یک سو و تعطیلی تالارها و جلوگیری از برگزاری مراسمات عروسی از سوی دیگر سبب شده تا صنف پر تلاش عکاسان کمترین مشتری را در ایام کاری خود داشته باشند.
عکاسان شهرکردی از مشکلات خود میگویند، از قراردادهایی که با عروس و دامادها بسته بودند تا خاطرهای خوش را در شب عروسی برایشان رقم بزنند و با فیلم و عکسهایشان یادگاری داشته باشند، از اجارهبهاهای آتلیههایی که بسته بود اما باید پرداخت شود.
بعد از مدتها مقرر شد که مشاغل کم خطر با رعایت پروتکلهای بهداشتی کسب و کار خود را شروع کنند که یکی از این مشاغل عکاسی و آتلیهها بودند اما با تعطیلی تالارها و برگزار نشدن مراسمات عروسی باز هم این صنف دچار ضرر و زیان شدهاند.
چرا صنف عکاسان در لیست مشاغل آسیب پذیر نیست؟
علیرضا معتمدی دهکردی رئیس اتحادیه عکاسان وفیلمبرداران شهرستان شهرکرد در گفت وگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: باتوجه به معضل شیوع بیماری کرونا از اسفندماه سال 98 و تصمیمات ستاد ملی و استانی کرونا و با توجه به محدودشدن فعالیت اصناف و تعطیلشدن بازار تمامی جشنهای عروسی که برای شب عید و ایام شعبانیه رزرو شده بودند، کنسل و طبق دستور هیئت محترم دولت، بیعانه و وجههای پرداختی مشتریانی که مراجعه کرده و اعلام کنسلی مراسمات را نموده بودند را اصناف بدون کسر خسارت عودت دادند.
وی افزود: بعد از اعلام شرایط قرنطینه و بازگشایی صنوف کمخطر با دستورالعمل و پروتکلهای ابلاغی توسط وزارت بهداشت و درمان، صنف عکاسان و فیلمبرداران نسبت به بازگشایی طبق قوانین ابلاغی اقدام نمود ولی چون این صنف عمده اصلی کار و درآمدشان از عکسبرداری و فیلمبرداری مراسمات عروسی است و تاکنون تالارهای پذیرایی تعطیل و برگزاری مراسمات ممنوع است عملا باز بودن این صنف هیچ توجیه منطقی درآمدزایی ندارد.
رئیس اتحادیه عکاسان وفیلمبرداران شهرستان شهرکرد بیان کرد: حتی عکسهای پرسنلی برای شناسنامه وکارت ملی، گواهینامه و گذرنامه، توسط مراکزپلیس +10 و دفاتر پیشخوان دولت انجام میشود و از دست این صنف خارج است و عکسهای این صنف را نمیپذیرند.
وی افزود: هم اکنون که مشاغل آسیب دیده توسط ستاد ملی کرونا اعلام شده، نامی از شغل عکاسان وفیلمبرداران در لیست مشاغل آسیب دیده نیست که این تیر خلاصی است بر قلب اعضای زحمتکش وهنرمند این صنف که تعداد کثیری درحال ورشکستگی و تعطیلی واحدهای صنفی خود هستند و نیروهایی که در این صنف مشغول به خدمت بودند، بیکار خواهند شد.
معتمدی گفت: باتوجه به کسادی بازار این افراد که نانآور خانواده هم هستند، بیکار و اخراج شدند واجاره بهای مغازههایشان را هم نتوانستند پرداخت کنند.
وی افزود: از مسئولان امر خواهشمندیم تدابیر مهمی را برنامهریزی کنند تا بتوان این شغل هنری را حمایت ومشکلات رابرطرف کرد.
رئیس اتحادیه عکاسان وفیلمبرداران شهرستان شهرکرد با اشاره به بیمه و مالیات ادامه داد: عکاسان توان پرداخت بیمه و مالیات هم ندارند بنابراین نیاز است که تدابیری را اتخاذ کنند.
انتهای پیام/7540/ش