هزینه ۷۲میلیارددلاری در جهان برای نگهداری بمب‌های هسته‌ای


هزینه 72 میلیارد دلاری در جهان برای نگهداری بمب‌های هسته‌ای

هزینه‌ای که ۹ کشور جهان در سال گذشته میلادی به سلاح‌های هسته‌ای اختصاص دادند معادل ۷۲،۹ میلیارد دلار بوده است، این برآوردی است که اخیراً کمپین بین‌المللی منع و ازبین‌بردن سلاح‌های هسته‌ای منتشر کرده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم و به نقل از دویچه‌وله، کمپین بین‌المللی منع و نابودی سلاح‌های هسته‌ای (ICAN) در جدیدترین گزارش خود که روز چهارشنبه منتشر شد، هزینه نجومی را که تنها در 9 کشور جهان در سال 2019 صرف ساخت و توسعه سلاح هسته‌ای می‌شود بالغ بر  72 میلیارد و 900 میلیون دلار برآورد کرده است. این اولین تخمین ظرف یک دهه از هزینه تسلیحات هسته‌ای در جهان با در نظر گرفتن هزینه‌های مربوط به نگهداری و ساخت سلاح‌های هسته‌ای جدید است، این رقم یعنی صرف 138 هزار و 699 دلار در هر دقیقه برای این سلاح‌ها.

هزینه‌های هسته‌ای در جهان از سال 2018 که معادل هفت میلیارد و 100 میلیون دلار بوده، به‌شکلی چشمگیر و پابه‌پای کل هزینه‌های نظامی که  تا سال 2019 صرف شده افزایش یافته است.

کمپین بین‌المللی منع و نابودی سلاح‌های هسته‌ای برای این تحقیق از ده‌ها منبع مختلف در مورد هزینه‌های نظامی و هسته‌ای هر کشور استفاده کرده است تا حتی زمانی که اطلاعات دقیقی از بودجه آنها در این زمینه در دسترس نیست، بتواند تخمین دقیقی به دست دهد.

در سال گذشته میلادی ایالات متحده آمریکا 35 میلیارد و 400 میلیون دلار، چین 10 میلیارد و 400 میلیون دلار، بریتانیا 8 میلیارد و 900 میلیون دلار، روسیه 8 میلیارد و 500 میلیون دلار، فرانسه 4 میلیارد و 800 میلیون دلار، هند 2 میلیارد و 300 میلیون دلار، اسرائیل و پاکستان هر کدام یک میلیارد دلار و کره شمالی 600 میلیون دلار صرف سلاح هسته‌ای کردند.

 

بئاتریس فین، مدیر اجرایی ICAN در این رابطه گفته است: «این ناعادلانه است که هر دقیقه 138هزار و 700 دلار برای سلاح‌هایی هزینه شود که باعث فجایع انسانی می‌شوند و نه صرف حفظ سلامت شهروندان».

او اضافه کرده است که این کشورها همچنان سالانه میلیاردها دلار برای سلاح‌‌های کشتار جمعی هدر می‌دهند که به‌زودی غیرقانونی خواهد شد، زیرا اکنون 36 کشور پیمان منع سلاح‌های هسته‌ای را که ممنوعیت توسعه، تولید و ساخت این سلاح‌ها را دربرمی‌گیرد، تصویب کرده و به آن ملحق شده‌اند. پس از رسیدن تعداد کشورهای امضاکننده این پیمان به 50 کشور، این پیمان لازم الاجرا خواهد شد.

کمپین بین‌المللی منع و نابودی سلاح‌های هسته‌ای در گزارش خود می‌گوید این کشورها می‌توانند به‌جای صرف میلیاردها دلار برای سلاح‌های هسته‌ای منابع مالی خود را به تحقیقات لازم برای کمک به مردم سراسر جهان برای مبارزه با بیماری کرونا اختصاص دهند. تحقیقات این کمپین نشان می‌دهد با پول‌هایی که فرانسه، انگلستان و ایالات متحده برای این سلاح‌ها خرج می‌کنند، می‌توانند حداقل 100 هزار تختخواب بخش مراقبت‌های ویژه و ده‌ها هزار دستگاه تنفس مصنوعی را تأمین کنند و سالانه حقوق ده‌هزار پرستار و پزشک را بپردازند.

انتهای پیام/+

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon